nesvadbovo
16. nov 2022
374 

Ticho, pohoda, Demänová...

Keď rozmýšľam nad tým, čo som mala najviac rada na celej rodičovskej dovolenke, bol to asi fakt, že sme mali všetok čas sveta pre seba. Nechcelo sa mi v stredu vstávať? Nič sa nedeje, tak sme boli doobeda v posteli a strávili sme pohodový deň pri hrách. Zobudila som sa ráno do nádherného počasia? Pobalila som ruksak, rýchlo vygooglila, čo sa deje v okolí a vrátili sme sa domov až za tmy. Mala som chuť na dobrodrúžo? Žiaden problém, nosič, kočík, kľúče od auta a už nás nebolo. Niekedy deň, niekedy týždeň. Muži by vedel hovoriť 🙂 

Och, boli to krásne časy a to aj preto, že sme mohli výletovať mimo víkendov a prázdnin, a tak bolo všade príjemne málo ľudí. Nie, že by som ľudí nemala rada, to zas nie, ale keď som si mohla vybrať, vždy som preferovala zážitky bez radov, tlačenice a prekrikovania.

Takže keď sme dostali ponuku ísť si vyskúšať pobyt v Demänová rezort počas týždňa, neváhala som ani chvíľku. Veď škôlka povinná nie je, nejaká tá dovolenka sa ešte nájde a Liptov, to je srdcovka a vždy dobrý nápad. 

Termín som volila veľmi strategicky, po predĺženom víkende od stredy do piatku. A verte mi, lepšie som urobiť nemohla. Okrem nás tam boli iba dve rodinky s deťmi a asi tri páry. A, veruže, keby sme sa nestretli pri raňajkách a večeri, bola by som schopná tvrdiť, že sme tam boli úplne sami. Pre niekoho nemysliteľné, pre mňa, splnený ultimátny sen!

Samozrejme, každá minca má dve strany a druhou stranou v našom prípade bolo, že nie všetky atrakcie fungovali (ale to bolo hlavne kvôli jesennej sezóne) a v rezorte počas týždňa nie sú animátorské programy. Ale keďže naše deti podobné aktivity vôbec nebavia a majú nulový záujem sa ich zúčastňovať, pre nás to žiadnu výhodu nepredstavovalo.

Demänová rezort - pobyt so zážitkami

  39 skúseností

Demänová rezort - miesto pre všetkých, ktorí hľadajú dokonalé miesto pre dovolenku pre celú rodinu. V každom ročnom období si tu nájdu to svoje malí i veľkí.

A čo je teda Demänová rezort? Je to miesto, ...

...kde ticho je návykové...

Náš apartmán sa nachádzal na kopčeku nad rezortom a ponúkal naozaj dokonalé ticho a pokoj. Je to skvelá voľba pre rodiny, ktoré už nemajú maličké deti, takže do kopca neberú kočík a trilión drobností. Naše dievčatá sú už predsa trošku väčšie, a hoci muži skúsil navrhnúť, že by sme na večeru išli autom, tento návrh v žiadnom prípade neprešiel. Je to ledva 5 minút chôdze od reštaurácie a tri minútky od ihriska, takže žiadna tragédia. A to ráno na terase, kde vám spoločnosť robí iba vychádzajúce slnko a občas nejaká zablúdená srnka, za to tých pár metrov jednoznačne stojí.

...kde sa cítite ako doma. A ešte trošku lepšie...

Apartmán bol naozaj priestranný a pre štvorčlennú rodinu dostatočný. Oficiálne je určený až pre šiestich, kedy sa dvaja ľudia vyspia na rozkladacej pohovke, ale to je už z môjho pohľadu trošku strop, kedy by prestal poskytovať taký komfort. Má krásnu terasu s dokonalým výhľadom. To je skutočne obrovský benefit. To ráno s horúcim earl grey čajom s mliekom, zabalená v deke sledujúc vychádzajúce slnko... Och, to bolo naozaj niečo famózne. Teda, ak mám byť úprimná, radšej by som sa vyspala do desiatej, ale kombinácia časového posunu a dvoch detí to, veruže, neumožnila 🙂 A keďže u nás na kopčeku sa hmla drží na jeseň pokojne aj do dvanástej, toto slniečko už o siedmej bolo príjemnou zmenou a nabíjalo energiou.

V obývačke bol veľký priestor na rozloženie spoločenských hier, na menšiu naháňačku a dokonca tam bol aj malý stolík so stoličkou pre najmenších drobcov, ktorí sa chcú najesť či vytvoriť malé umelecké dielko.

Čo dievky okamžite očarilo, bola mini knižnica. Im sa najviac páčili knižôčky s krátkymi príbehmi, ktoré mi už na druhý deň vedeli prerozprávať, mne zas Guliverove cesty od Stonožky s nádhernými ilustráciami.

A hoci v noci bolo už naozaj "sviežo" a na aute sme ráno našli srieň, v izbách nám zima ani náhodou nebola. Teplotu si viete bez problémov regulovať, mokré veci vysušiť na radiátoroch (toto sme mimoriadne ocenili na softshellky, ktoré dievky tak zababrali od blata, že som ich musela aspoň trošku preprať) no a v kúpeľni bola najpríjemnejšia podlahovka, ktorá bola po celom dni vonku po sprche naozaj príjemným bonusom.

Skvelou vychytávkou na izbách bolo podsvietenie postelí pri pohybe. Takže v noci, ak sme my alebo dievčatá potrebovali ísť na wc či napiť sa, priestor pod posteľou sa automaticky rozsvietil a jemne ukázal cestičku bez nutnosti rozsvecovania ďalších svetiel a budenia zvyšku osadenstva. Hlavne v cudzom prostredí je toto veľká pomoc a naozaj sme ju ocenili.

Na samotnom ubytovaní som našla iba dva malé nedostatky. Prvým je nefunkčnosť wifi a s tým spojená aj obmedzená funkčnosť smart TV. Teda, aby som to uviedla na pravú mieru, určite nie som matka, ktorá deti posadí na pol dňa pred telku, aby som scrollovala telefón, ale večer pustiť rozprávku, či nejakú pesničku, kým idem do sprchy, by bolo fajn.

No a potom fakt drobnosť – neprítomnosť háčika na uterák vo WC. Ja viem, znie to ako blbosť, ale v priestore, kde nie je žiaden iný úložný priestor, je jediná možnosť umiestnenia uteráka na umývadlo alebo na zem. No a nemusíme si hovoriť, ako ten uterák pri dvoch duracelkách po troch dňoch vyzeral.

Avšak oproti celkovo príjemnej a pohodlnej atmosfére, ktorá v apartmáne panovala, to boli zanedbateľné drobnosti..

...kde sa diéty nedržia…

Či je rezort plný, alebo je v ňom iba pár hostí, hladní určite nezostanete! Dievčatám sa najviac páčili “bublinkové wafličky” na raňajky, ktoré si robia hostia sami, takže boli vždy čerstvé, teplé, chrumkavé a chuťovo skutočne vyladené.

No a pre dospelákov, ktorí sa rozhodli ozaj zrelaxovať, bolo každé ráno pripravené vychladené Prosecco. Ja teda alkohol na raňajky ozaj nedávam, ale mala som pocit, že si našlo svoje publikum 🙂

Samozrejmosťou bol studený bufet s veľkým výberom, vajíčka na všetky možné spôsoby, ovocie, zelenina a vynikajúca krupicová kaša. Aj mi bolo trošku hlúpe, ísť si pre dupľu. Ale potom si hovorím, no majú to vyhodiť? Neexistuje! Tak som si dala aj druhú misku a svet bol opäť trošku viac v poriadku!

Och, a mali vynikajúcu kávu. A keď to napíšem ja, tak to už niečo znamená! Skrátka žiadna filtrovná hnedá tekutina podivnej chuti v konvici, ale jedno solídne silné čerstvé espresso. Presne také, aké rodičia potrebujú 🙂 Ak vychytáte krásne počasie od rána, deti môžete vypustiť na vonkajšie ihrisko a vy si môžete posedieť na terase hneď vedľa nich a užiť si pokojne aj druhú (tretiu a štvrtú šálku). Ja som to za vás otestovala k maximálnej spokojnosti...

V rezorte nás bolo ozaj máličko, takže večere formou bufetu boli nahradené večerou à la carte. A keďže ponuka reštaurácie Pinus je veľmi pekne vyladená, nemali sme najmenší dôvod byť smutní. Každý z nás si mohol vybrať polievku a druhý chod, pripravené boli šaláty, ovocie aj dezerty. Dievky si veľmi vážili, že im do vývaru kuchár dal iba rezance a mäso a my s mužim sme mali tú najlepšiu gaštanovú a tekvicovú polievku! Dovolím si tvrdiť, že z ponuky si vie vybrať ozaj každý. Či máte chuť na streetfood alebo slovenskú klasiku, taliansku ľahkú kuchyňu alebo poriadny kus mäsa, ktorý zasýti. Skrátka všetko, čo si po dni plnom zážitkov môžete priať.

A aby si rodičia po večeri mohli dopriať ešte chvíľku rozhovorom pri pohári vínka, deti sa môžu hrať v dvoch presklených detských kútikoch, takže na ne celý čas vidíte. Pre najmenšie detičky sú pripravené jedálenské stoličky a aj miestnosť na prebalenie či najdojčenie. No a myslí sa aj na také slečny, ako sú naše, ktoré na dámskom wc nájdu umývadlo znížené tak, aby si pohodlne samé umyli ruky, a tak sa mohli hrať na samostatných dospelákov. Skrátka miesto pripravené pre deti!

...kde sa deti nenudia…

Keď dievky uvideli vonkajšie ihrisko, nebolo cesty späť. Hoci pri ubytovaní už bola takmer tma a vonku už začínala byť poriadna zima, slečny nás uprosili, aby sme pred večerou ešte išli na ihrisko. "Len sa pozrieť". Nemusím vám asi hovoriť, že sme ich odtiaľ ledva dostali a ráno bola prvá otázka - kedy už KONEČNE môžu ísť von!

A veď ja sa im vlastne ani nečudujem. Trampolíny, v ktorých sa mohli ozaj vyskákať dosýtosti, hojdačky, kolotoče, lanovky (na ktoré už konečne aspoň M. vie vysadnúť sama, takže sa pri nich narobí iba jeden rodič : ) ) a obrovská preliezka s toboganom, ktorý som si vyskúšala aj ja. Nie, že by som až tak veľmi chcela, ale naša L. je ten typ dieťaťa, čo si potrebuje trochu strašidelnejšie veci najskôr vyskúšať s mamou, a keď zistí, že je to v poriadku, ide sama hlava-nehlava.

M. si vyskúšala aj lezeckú stenu. A hoci nevyliezla až ku zvončeku (za čo, prirodzene, schytila jeden menší hysáčik), išlo jej to na moje prekvapenie viac než dobre! Jediná nepríjemnosť bola orientácia lezeckej steny - slnko totiž celý čas svietilo spoza nej, takže dopadové matrace boli celý čas mokré. Preto hoci bolo pekne, M. som vyzbrojila softshellkami a bundou, aby po dopade na ne neskončila celá mokrá.

V rezorte je aj mini ZOO, v ktorej sú ovečky, sliepky, kačky či húsky a deti ich môžu samé nakŕmiť vhodným krmivom. Samozrejme, to by neboli naše dievky, aby nedopriali aj zvieratkám, takže ich kŕmili pri každej možnej príležitosti 🙂

A čo si veľmi užli bola hra vo vode. Veď povedzme si ako je, ktoré dieťa nemiluje čľapkať sa v nej a robiť blato. Samé si napumpovali, cez jednotlivé cestičky zistili, ako voda prúdi, kvalitne sa zamočili a do mokrého piesku mi kreslili obrázky. A vďaka krásnemu počasiu, ktoré sme mali, som nemala najmenší dôvod im v tom brániť!

No a keď už som usúdila, že je čas na pauzu, vzali sme dievky do wellnessu. K tomu poviem iba jedno, tieto malé ženy, tie vedia, ako žiť život. Infrasauna, bazén, vírivka, na chvíľku dokonca aj sauna, to je ich a patrične si to užili!

Wellness je ozaj maličký. V našom prípade to nebol vôbec žiaden problém, boli sme v ňom sami. Ale v čase, keď je v rezorte 200 a viac hostí, to tam musí byť celkom preplnené. Hlavne preto, že deti majú povolený vstup prakticky iba medzi treťou a piatou, takže keď sa ich tam v tomto čase zíde viac, neviem si úplne predstaviť, ako sa to dá kapacitne zvládať. Nejaký menší bazén napríklad so šmykľavkou, ktorý by bol deťom dostupný celý deň, by bol pre rezort určite prínosom.

Ja som si s mužim dala na striedačku aj kolo vo fínskej saune a najviac dobre nám to padlo! Vyhriata bola k mojej spokojnosti a ľadový bazénik vonku mal ideálnu teplotu!

Samozrejme, s jesenným počasím sú spojené niekoľké obmedzenia - veľké trampolíny s pripútaním, skákací hrad či bazény neprichádzali do úvahy. Avšak aj napriek tomu mali dievčatá toľko aktivít a podnetov, že som ich nedostala z areálu až do momentu, kým sme sa neodubytovali. Mala som celkom dosť plánov, čo si v okolí pozrieme, ale tieto boli zmietnuté zo stola hneď, ako som ich navrhla. Skrátka, toto je miesto, ktore deti budú milovať a budú sa vždy radi vracať!

…kde príroda je skutočne blízko…

Kedy ste si naposledy v rezorte dali divoké maliny? Ktorý hotel vysadí kopec černíc a čučoriedok, aby si ich hostia mohli dať ako zaslúženú odmenu po malom výlete? Kde si môžete opiecť klobásku, skúsiť adrenalín v podobe pumptracku, zbierať kvietky, schovávať sa za stromami a vidieť všade vysokú trávu namiesto dlažby a kameňov? Kde je susedom lúka a les, odkiaľ vidíte majestátne hory a ak máte chuť, môžete si priamo z apartmánu prejsť k mini vleku? Nuž, odpoveď je jasná! A keďže naše dievky majú k prírode blízko a trávia v nej kopec času, táto všadeprítomná zeleň bola pre nás všetkých veľkým benefitom...

...kde sa myslí na ekológiu...

Drevo je nosným prvkom celej architektúry, v celom rezorte je toľko zelene, koľko sa len do takého priestoru dá "vopchať" a na každom kroku nájdete kontajnery na separovaný odpad. Hej, nebudeme si klamať, do toho krásneho minimalistického škandinávskeho dizajnu až tak nepasujú, ale je to presne to, čo by moderné rezorty mali za každých okolností mať!

...kde si oddýchnu aj rodičia...

Nebudeme si klamať, dovolenka s deťmi skrátka nie je časom, kedy si vyložíte nohy, čítate knižku, pol dňa strávite vo wellnesse a večer zakončíte štvorchodovou večerou pri sviečkach. Avšak musím povedať, že dievky sa pomaličky dostávajú do veku, kedy si už vieme počas dovolenky aj trošku oddýchnuť. Samozrejme, je to dané hlavne tým, že dievčatá majú mnoho možností, kde sa zabavia, nachádzajú sa v oplotenom priestore, kde sa nemusím obávať o to, že by odišli alebo by sa k nim dostal niekto nepovolaný.

Väčšina prvkov je prispôsobená deťom tak, aby ste ich mohli nechať sa hrať aj bez väčšieho dozoru a tých možností je toľko, že sme sa často pristihli pri tom, že vedieme normálnu dospelácku konverzáciu. A to už je čo povedať!

Rezort, ktorého najväčšou slabosťou je…počasie

Ak máte šťastie a máte počas pobytu také dokonalé počasie, ako, napríklad, my, budete na svoju dovolenku s najväčšou pravdepodobnosťou spomínať ako na skvele strávený čas plný zábavy, zážitkov a radosti.

Čo je slabinou rezortu je nedostatok aktivít, ktoré sa dajú vykonávať v interiéri. Samozrejme, väčšina rodičov so sebou nosí hračky či hry, takže o program v apartmáne budete mať iste postarané. Avšak väčšia herňa či celodenný dostupný bazén by bolo presne to, čo by rezort prehuplo z kategórie "Výborný" do "Famózny".

Ak to mám zhrnúť, ak máte radi sprievodný program, živú atmosféru, veľa atrakcií a možnosť "instantnej" zábavy, určite využite tematický program počas víkendov. Napríklad taký halloweensky bol viac než nabitý.

Ak ste však ochotní vzdať sa "humbuku" okolo a nevadí vám, že vaše deti budú odkázané iba na vás, ak máte radi ticho, intímnu atmosféru a pomalé dni, pobyt počas týždňa je ideálnou voľou.

Nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek variant, myslím, že s pobytom budete spokojní a opäť radi sa vrátite.

#test_demanova_rezort #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli