O to, ktorý je ten pravý recept na tiramisu sa vedú večné boje. Či má pravdu jeden tím, alebo ten druhý, je mi úprimne úplne jedno.
A myslím, že aj im by bolo, keby si túto dobrotu dopriali častejšie. Veď je to taký balzam na nervy, že to upokojí aj ženu s dieťaťom bojkotujúcim spánok. A to už je vážna vec 😍
Príprava tiramisu je pre mňa upokojujúcou činnosťou. Je jednoduchá a pritom je výsledok úplne famózny. Ak si chcete kúsok Talianska priniesť aj do svojich domácností, na pracovnú dosku si pripravte:
Do mixéru vlejte žĺtky, pridajte cukor a šľahajte dlllho, kým sa nevytvorí krásna hmota (pokojne ho nechajte ptacovať aj 10 minút, vo výslednej chuti to oceníte). Následne primiešajte už iba pomocou stierky mascarpone a jemne miešajte, kým sa celá hmota nespojí. Zmes vložte do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a vložte do chladničky.
Do vychladnutého espressa vlejte Amaretto a namáčajte piškóty. Každú stranu nechajte ponorenú iba chvíľku, asi dve sekunndy, aby sa príliš nerozmočili.
Na tanierik (dosku) uložíme tri piškóty a na ne navrstvíme pooooriadnu vrstvu krému. Naň položíme ďalšie tri piškóty a celú dobrotu ukončíme krémom. Či zvolíte ozdobnú verziu, alebo hladkú, je už len na vašej chuti.
Dáme vychladnúť aspoň na hodinku a tesne pred podávaním posypeme poriadnou vrstvou kakaa (nikdy nie skôr, kakao by zvlhlo a vzhľad aj chuť by tým utrpeli).
A ak vám zostane trocha krému, pokojne ho zjedzte len tak lyžičkou (ako to urobil môj muž 🙂 ).
Krásny deň vám želám!
Ja som včera skúšala recept, bez vajec a alkoholu, aby to mohli aj deti, tak som zvedavá na výsledok. A myslím že piškóty, mascarpone, tvaroh a kakao sú dobrá kombinácia, akurát to.nebude také to pravé tiramisu. Skôr ako tvarohová torta z piškót. 🙂
@bubo27 ja dnes na oslavu, tak si hovorim, pridam sem pre inspiraciu. Je tak jednoduche, ale pre mna chutovo dokonale 🙂
@taya4 jasne, toto je recept pre dospelakov, ale decka sa iste potesia aj verzii, ktora je pre nich bezpecna 😍
@nesvadbovo ❤❤❤❤
Ja ss bojim tych surovych vajec stale otalam s tym tiramisu😱
@kakawah nuz, je to taky maly risk, veru. Ja sa snazim pouzivat domace vajcia (od mojej rodiny). Ale mozno by to slo tak, ze by si slahala vajcia s cukrom nad parou, aby sa pasterizovali. Nechala vychladnut, vyslahala naporiadok a zmiesala s mascarpone. Otestovane to nemam, ale fungovat by to snad mohlo 😉
Začni písať komentár...
Presne takto to robím aj ja 🙂 dakujeeem a idem ho spravit cez vikendik 🙂