nikoleta2210
15. okt 2017
303 

Bupi - priateľ detičiek aj mamičiek

Moje prvé zoznámenie s Bupi

Neviem ako vy, ale ja si slovo "Bupi" pamätám ešte z čias môjho detstva, čo pre mňa značí, že v našej zemepisnej šírke ide naozaj o nejaký pojem 😉 Televízna zvučka ako "Bupi si vás kúpi", si kto ešte pamätá? V tých časoch a časoch nie tak dávnych však šlo len o detskú kozmetiku, ktorú charakterizovala milá zelená žabka. Dnes som však podstená predstaviť vám dalšiu radu  tejto značky, ktorá je určená pre nás, nie len mamičky, ale všetky ženy, ktoré sa rady starajú o svoje telo, no zároveň im nie je ľahostajné zloženie toho, čo si aplikujú na svoje telo.

Prostredníctvom Modrého koníka som bola vybraná na testovanie telovej kozmetiky BUPI MAMI, za čo sa chcem touto cestou poďakovať.

Testovanie výrobkov

Ak by som mala v krátkosti popísať tento rad, zhrnula by som to asi takto. Rada Bupi mami je určená pre spotrebiteľky, ktoré si potrpia na samotné zloženie výrobkov, tzn. samozrejmosťou sú jemné receptúry bez alkoholu, farbív, parabénov, alergénov a konzervačných látok. Myslím si, že tak ako nám nie je ľahostajná detská pokožka, takto by sme mali pristupovať aj k tej svojej. Predsa, koža je najväčší ľudský orgán a mali by sme k nej pristupovať s láskou a o to presne značke Bupi ide. Dovoľte mi, aby som vám predstavila jednotlivé produkty 🙂

Hydratačný sprchový balzam

Značka Bupi prišla s dvoma variantami. Tá prvá je s vôňou exotických kvetov, čistí a vyživuje. Obsahuje vzácny mandľový olej. Druhá varianta je s vôňou jarných kvetov, taktiež čistí a zvláčňuje. Obsahuje jeden z najvzácnejších olejov- jojobový.

Momentálne mám veľmi citlivý, tehotenský nos, takže čokoľvek prehnané, veľmi výrazné jednoducho nemusím a veľmi veľa výrobkov telovej kozmetiky som musela na nejaký čas odložiť. Tieto sprchové gély som však mohla spokojne používať. Mne osobne viac sedí balzam s vôňou jarných kvetov, ide skutočne o krásnu, jemnučkú vôňu, ktorá pohladí a uvoľní vaše zmysly. Balzamy primerane penia, majú priesvitné zloženie a balenie, z ktorého sa balzam veľmi dobre aplikuje. 

Spevňujúce telové mlieko

Mliečko obsahuje skutočne bohaté zloženie, ktoré ma naozaj potešilo.  Kokosový a makadámiový olej rozmaznáva vašu pokožku naozaj luxusne. Vitamín E tiež poteší. Telové mlieko by malo pokožku spevňovať, a však to neviem posúdiť, ja pri týchto spevňujúcich radách necítim žiadnu zmenu, možno tým, že moja pokožka je sama o sebe ešte pevná a stratu elasticity nepociťujem ani po prvom pôrode. Otázkou je, čo bude po tom druhom pôrode, snáď nepocítim nejaké negatívne zmeny. Konzistencia je hustejšia, čo mi pri tomto výrobku prekážalo, pretože mlieko sa mi tažko vstrebávalo a trvalo, kým ho pokožka vpila. Takže z mojej strany žiadne ranné natieranie pred odchodom z domu, skôr uprednostňujem večerné natretie, keď si môžem pobehat aj s uterákom. Mliečko ma práve tou hustotou odrádza od dalšej kúpy. Plusom je však príjemná, nevtieravá vôňa, ktorú ocenila nie len moja dcérka, ale aj partner 🙂

Jemný olej proti striám

Tento olejček jednoducho zbožňujem! Od vône, zloženia, konzistencie. Vôňa je jemná, kvetinová, nevtierává, presne to, čo môj nos momentálne potrebuje. Zloženie je veľmi fajn, mandľový, nechtíkový a slnečnicový olej sú pre namáhanú, naťahujúcu sa tehotenskú pokožku priam pohladením. Samozrejmosťou je vitamín E a tiež bisabol. Olejček sa nanáša na vlhkú pokožku, netreba na to zabúdať, keďže vlhká pokožka na seba lepšie viaže oleje tzn. oveľa lepšie príjma výživné látky. Jediné čo by som vytkla, je nepraktické balenie a dávkovanie, obal je taký istý ako napr. pri telovom mlieku či sprchovom balzame. Tzn., že po aplikácií olej steká po balení, ktoré je večne zapatlané. No ak si zhrniem všetky plusy tohto oleja a toto jedno mínus, som presvedčená, ze k olečeku sa ešte vrátim. Čo sa týka strií a jeho predchádzaniu použitím práve tohto oleja, nemôžem posúdiť, keďže som ešte len v prvom trimestri a nápor na pokožku ešte nie je tak veľký. Môj názor je však taký, že tvorba strií je skôr problematika genetiky a určitých preddispozícií, no nie je nikdy na škodu, ak svojej pokožke poskytneme akúsi pomyselnú pomocnú barličku v podobe tohto naozaj zložením bohatého olejčeka.

Intímný umývací gél

A na záver som si nechala, pre mňa najlepší výrobok tejto rady, intímný gél. Je to produkt, ktorý som si obľúbila naozaj najviac a budem sa k nemu pravidelne vracať. Nedráždi, nesuší, ja ho dokonca používam aj na holenie intímnych partií. Obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá sa stará o pošvovú mikroflóru, zabezpečuje jej optimálny stav a jej prirodzené PH. Ďalšou zložkou je olej z čajovníka, ktorý pôsobí proti rôznym infekciam a zápalom. Gél je bez obsahu parfumov, no paradoxne vás najviac zaujme jeho vôňa, ako inak po čajovníku. Niekomu tá vôňa nemusí byť príjemná, no vo mne evokuje pocit čistoty a starostlivosti o asi najcitlivejšie ženské partie. Za mňa najnovšie MUST HAVE mojej kúpeľne, tento produkt sa ozaj vydaril.

Zhrnutie

Z môjho pohľadu ide naozaj o milé prekvapenie od značky Bupi. Celý rad svojím balením, zložením a dizajnom vo mne evokuje pocit čistoty a  dokonalej starostlivosti. Ide o veľmi príjemný pomer ceny a kvality, navyše ide o slovenské výrobky s menom, ktoré poznáme už roky a je synonymom osvedčenej kvality za rozumnú cenu. Som rada, že som sa mohla "zoznámiť" s touto radou a bola by som rada, ak by sa portfólio rady Bupi mami v budúcnosti rozšírilo, čo tak nejaký šampón či šetrný balzam na vlasy? 🙂 Každopádne, táto rada ma pozitívne prekvapila. 

#test_bupi3

Začni písať komentár...

Odošli