nizuva
20. aug 2019
256 

Manufaktura - pivná kozmetika

                                            ZÁZRAK Z PIVA

MANUFAKTURU som objavila ešte v Čechách, obchodík voňajúci na kilometre vôkol. Ako prvé, po samotnej vôni, ma zaujalo to, že je to prírodná kozmetika s obsahom originálnych ingrediencií - českého piva, vína, karlovarskej žriedlovej soli, liečivých bylín a ovocia typických pre naše záhrady, sady a lúky. A čo viac, že netestujú na zvieratách!!!! 

KDE SA VZALA KOZMETIKA:

“Na myšlienku obohatiť sortiment remesiel a hračiek o vlastnú kozmetiku nás prekvapivo priviedlo čaro miesta, kde vtedy sídlil náš hlavný sklad. Nachádzal sa totiž v priestoroch bývalej Kadlecovej mydlárne v Libni. Oprášiť dávnu výrobu čerstvých glycerínových mydiel sa tak nám, milovníkom starých čias a tradícií, takmer ponúkalo. Začali sme teda pátrať v histórii, zapojili do spolupráce vysoké školy, prizvali kozmetologických odborníkov a onedlho bol projekt výroby čerstvých glycerínových mydiel na svete... Postupom času sme celý kozmetický koncept zjednotili myšlienkou domácich kúpeľov, ktorá vychádza zo svetoznámej českej kúpeľnej tradície a reaguje na novodobú uponáhľanú dobu, v ktorej často chýba pokoj, pohoda a odpočinok.”

MANUFAKTURU používam rada, pre prírodné zložky, ktoré obsahuje, a obľúbila som si kozmetiku z mŕtveho mora. Na vlasové prípravky som sa však nikdy neodhodlalak pretože mám citlivú a rýchlo sa mastiacu pokožku hlavy, nežiaduce lupiny :( A vzhľadom ku všetkým okolnostiam 🙂 aj padajúce vlasy. Práve preto mi testovanie prišlo vhod, keďže idem vždy na istotu a siaham po šampónoch z lekárne, ktoré, žiaľ, riešia len jeden problém -lupiny.

Čo som testovala:

Šampón snov - extra jemný, revitalizujúci a hydratačný pivný šampón s kofeínom

Posilňujúca a ochranná pivná vlasová maska s prírodnými olejmi a kofeínom

Unikátne aktivačné sérum proti vypadávaniu vlasov a na podporu rastu nových vlasov

Poďme teda k šampónu. Priznám sa, čakala som pivnú vôňu tak trochu 🙂 Keďže šampón obsahuje unikátne pivo Ferdinand, ktoré sa s láskou varí už 120 rokov, wow. Čo si budeme hovoriť o účinkoch piva, všakže 🙂 - je unikátnym zdrojom všetkých vitamínov skupiny B, stopových prvkov a minerálov, ktoré výrazne napomáhajú regenerácii vlasov a pokožky hlavy. Vlasový šampón ďalej obsahuje hydratačný a upokojujúci extrakt z chmeľu a jačmeňa, vyživujúci mandľový olej a prírodný kofeín - výborný stimulátor pre rast vlasov, zabraňujúci ich vypadávaniu. Zvyšuje lesk, znižuje lámavosť, dodáva objem a ľahký tužiaci efekt. Prírodný extrakt z morskej riasy zaisťuje hĺbkovú hydratáciu a pomáha proti poletujúcim a elektrizujúcim vlasom. Výťažok z ryže ochraňuje kvalitu a farbu vlasov pred UV žiarením a nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho okolia. To som ocenila hlavne teraz v lete. A keďže vyhľadávam šampóny bez SLES a silikónov, wow efekt. 

Musím sa priznať, že moje vlasy si zvykali asi po 3 umytiach. Potom som len cítila hladkosť vlasov aj bez masky (tú, samozrejme, ešte spomeniem 🙂). Šampón je len jemne penivý, ne je to také “drogérkové” - sulfátové penenie. Má veľmi jemnú konzistenciu, príjemnú žltkastú farbu, trochu pripomínajúcu už spomínané pivo. Stačí ho naozaj málo a čo som zvyknutá si vlasy šampónovať až 2x, tu stačilo len raz. 

Keďže sme boli pri mori, musím povedať, že po dávke slnka a morskej vody toto bola očista ako sa patrí. 

Po 3-týždňovom testovaní som si ho zamilovala. Je veľmi jemný k pokožke hlavy, pokožka pôsobí vyčisteným dojmom, aspoň pocitovo u mňa, nemám žiadne svrbenie pokožky, ako po väčšine šampónoch, a ako BONUS - lupiny nie sú?!?!?! A pritom tam o nich nebola ani zmienka... Vlasom dodáva príjemnú, až neopísateľnú vôňu, ktorá vydrží aj v letných dňoch. 

Maska s prírodnými olejmi a kofeínom - toto bol ako balzam na dušu... Obsahuje už spomínané pivo Ferdinang a o priaznivé účinky sa postarajú aj ďalšie cenné ingrediencie: jojobový a mandľový olej, kreatín a prírodný kofeín – stimulátor pre rast vlasov, zabraňujúci ich vypadávaniu. Výťažky z chmeľu a jačmeňa dopĺňajú toto, prírodnými látkami doslova nabité, zloženie. 

Nanášala som si ju vynechajúc korienky po celej dĺžke vlasov. Spraví na vlasoch akoby film, veľmi dobre sa zmýva, je hutnejšia, čo mi veľmi vyhovuje, pretože z vlasov len tak nestečie, ale pekne na nich drží. Skúšala som ju na suché vlasy, kde sa odporúča ponechať dlhšiu dobu aj na mokré vlasy. Oba účinky s wow efektom. Vlas je po maske akoby hrubší, obalený a pritom vzdušný. Celkový dojem vlasov - jemné, vyhladené, pevné a lesklé (viď prvé foto, schválne fotené na slnku). Uľahčuje rožčesávanie, aj keď ja preferujem prirodzené preschnutie vlasov. A v lete si to obzvlášť užívam 🙂 

Musím sa priznať, že doteraz som nenašla takú masku, z ktorej by som nemala vlasy splasnuté, síce vyživené "na oko", ale ťažké a na druhý deň mohli ísť opäť na očistu. 

Táto maska spolu so šampónom je dokonalosť a ešte ten BONUS, spomínajúc ho vyššie - krásne voňavé vlasy. 

Ako posledný produkt - Unikátne aktivačné sérum s vysokým obsahom aktívnych látok podporuje rast vlasov, obmedzuje ich vypadávanie, zosilňuje a zahusťuje ich (o 10 - 20 %). Prírodný kofeín aktívne pôsobí na vlasové folikuly, predlžuje ich život a stimuluje rast vlasov. Originálny Redensyl® komplex s výťažkom zo smrekovca a zeleného čaju reaktivuje kmeňové bunky vlasových vačkov, podporuje rast vlasov, obmedzuje ich stratu. Pivo a výťažok z chmeľu a jačmeňa upokojujú pokožku hlavy, napomáhajú regenerácii a dodávajú ľahký tužiaci efekt. Kreatín má revitalizačné a hydratačné účinky a zvyšuje objem vlasov. 

Optimálna dĺžka kúry je 3 mesiace, preto nemôžem teraz zaručene poskytnúť kvalitnú recenziu, ale za tie 3 týždne používania mám pociťt, že sa znížila strata vlasov o 30 %, čo je pre mňa istota toho, že tie 3 mesiace určite vydržím a budem trpezlivá a nevzdám to!

Väčšina sér má kvapátko, kde keď to so sérom preženiete, vlasy zostanú mastné. Tu oceňujem výborný aplikátor v podobe spreja, čo uľahčuje aplikáciu. Pokožku hlavy nemastí a s tou mojou sa veľmi dobre znáša 🙂

Testovanie mi pomohlo a presvedčilo ma, že aj šampóny od MANUFAKTURY mi vyhovujú a ostanem im verná. Riešia problém padania vlasov, a ako BONUS poskytujú aj zvyšnú starostlivosť v podobe straty lupín a lepšej kvality vlasov, čo sa ukázalo u mňa. 

MANUFAKTURA je aj výborný darček ktorým ja idem vždy na istotu. Majú pôsobivé balenie, taktiež zloženie a čo ma prekvapuje, veľa ľudí ich ešte neobjavilo - čo je veľká škoda.

Príroda skrátka vie, čo potrebujeme, veď to vedeli aj naši predkovia. Tak prečo nepoužívať prípravky bohaté na výživné a ochranné látky, a bez chemikálií!

#test_manufaktura3 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli