nizuva
20. nov 2017
327 

Rybka z Nórska

Ako sme dostali možnosť testovať rybí olej Möller´s,  začala som hladať viac informácií. Aj keď sa priznám, že Möller´s bol jeden z favoritov na podporu imunity v zime, keďže už každým rokom viem, že zimné obdobie nezvládneme len so zdravou stravou. Zistila som, že voľakedy bolo odporúčané pediatrami dávať deťom rybí tuk/olej. Dnes sa o ňom vraví menej.

V rybom tuku je vitamín D a práve ten je pre bábätká taký dôležitý. Vitamín D je zodpovedný za reguláciu kalcia a fosforu v tele. Je dôležitým faktorom pri hustote kostí, zdravom chrupe a má potenciál regulovať viac ako 200 génov v tele, ktoré sú zodpovedné za rôzne biologické procesy. Je dokázané, že podávanie vitamínu D posilňuje imunitný systém, pôsobí antikarcinogénne, pomáha pri ochoreniach kože, napríklad pri psoriáze a ochoreniach centrálneho nervového systému.. Rybí tuk sa deťom v minulosti podával kvôli tomuto vitamínu. Vitamín D sa ale v tele aktivuje aj slnečným žiarením a časť sa môže podávať jedlom. Dnes je na trhu aktívna forma vitamínu D v kvapkách, ktoré sa podávajú deťom do dvoch rokov pravidelne denne. Čo ale ďalej, keď je taký dôležitý?

A tu prichádza zas môj oblúbený príbeh. Mám naozaj rada produkty s tradíciou, históriou ktoré sa držia na trhu. V roku 1854 farmaceut Peter Möller založil v oblasti súostrovia Lofoty výrobnú prevádzku, kde ako prvý vynašiel šetrný proces extrakcie rybieho oleja. Odvtedy už vyše 160 rokov je nórsky rybí tuk Möller's najvýznamnejším a najpopulárnejším tukom z tresčej pečene v regióne severských krajín. Získava sa z divo žijúcich nórskych arktických tresiek lovených na severe Nórska. Pre zachovanie najvyššej kvality aj po expedícii sa rybí tuk Möller's plní do tradičných sklenených fliaš ( čo oceňujem v dnešnej dobe plnej plastu )

Navyše okrem už vyššie spomínaného vitamínu D je aj unikátnou kombináciou prírodných omega-3 esenciálnych mastných kyselín z rýb ( čo je výborné už pre najmenšie detičky od 4 týždňa veku vďaka pozitívnemu vplyvu na srdce, krvný obeh a mozog) a tiež vitamínov A a E.

Čo sme testovali:

  • Möller’s Omega 3 rybí olej z tresčej pečene s citrónovou arómou
  • Möller’s Omega 3 rybí olej z tresčej pečene s prírodnou ovocnou arómou.

Balíček prišiel závratnou rýchlosťou a ja už som sa nemohla dočkať toho ako sa zatvári môj starší syn. On bol totižto prvý adept na testovanie. Ja som mala skúsenosť s rybím olejom od inej firmy a musím sa priznať že už 2 x to boli vyhodené peniaze, kvôli rybej chuti/pachuti.

Prvé jeho dojmy boli hm je to takééééé olejové. Sprvoti mu prekážala ani nie rybia chuť, alebo pachuť ale skôr olejová forma. Rybiu chuť výborne prekryla ovocná príchuť. Má 10 rokov a snažím sa jeho imunitu každým rokom v zime podporovať, keďže je dosť aktívne dieťa. Chodí na 2 športové krúžky a svoj voľný čas trávi tiež aktívne či už na bicykli alebo skateboarde, kolobežke a podobných vychytávkach, ktoré sa kopia každým rokom J veď to poznáte mnohé. Dopravných prostriedkov nikdy nie je dosť.

Samozrejme dostal prednášku o tom, aké je to pre jeho zdravie dôležité a taktiež som ho motivovala tým že bude mať silu na gymnastiku a čo je teda väčšia motivácia ako byť najlepší ? Výborne, podarilo sa 🙂

Pokračovali sme podávaním každé ráno 5 ml. Keď sa nad tým spätne zamyslí, tak mi povie že nerozumie tomu ako mu to mohlo nechutiť veď je to výborné. A už podávanie rybieho oleja berie ako umývanie zubov. Počas testovania som spozorovala ešte vyššiu aktivitu 🙂 ako som zvyknutá 🙂 a napriek tomu, že naokolo zúrila choroba vyhol sa jej veľkým oblúkom. Uvidíme neskôr, zima je ešte pred nami ale budem sa snažiť po zime podať v príspevku na mojom blogu aj info o tom, ako sme zvládli zvyšok zimy.

Na rade som bola ja. Keďže sme sa práve vrátili z dovolenky a mňa pobolievalo hrdlo, brala som to ako výzvu.Trochu som sa bála tej rybej chuti, ale hovorím si syn to dal idem do toho. Viete moje prvé skúsenosti s iným produktom...

Najprv som použila prvý zmysel zrak 🙂konzistencia je priezračná s jemný zafarbením, potom zmysel čuch 🙂 nádherná citrónová vôňa-  rybu som necítila wow. Nasledovala chuť... Cítila som len výraznu chuť citróna, alebo mne to skôr pripomínalo citrónovú trávu. Priznám sa konzistencia oleja bola pre mňa tiež prvotne problémom, ale dá sa na ňu zvyknúť. Hrdlo ma prestalo pobolievať pomerne skôr, možno je to tým olejom že mi obalil hrdlo ale zvládla som to s oveľa lepším priebehom. Áno nebolo to len rybím, dala som si aj zázvor, citrón, med atď ale myslím že toto bol jeden z kľúčou k vyliečeniu.

Ako posledný testovateľ náš najmenší chrústiček. Je predčasniatko, takže prestal s podávaním vitamímu D len nedávno. V zime je slniečka pomenej, tak ako ho získa ? Tak som sa rozhodla a napísala spoločnosti z akého dôvodu sa odporúča podávať deťom až od 3 rokov. Uistili ma, že je to len kvôli ochucujúcej zložke a je vhodné ho zaradiť deťom aj skôr (od 6 mesiacov) bez chuti, ale môj 2 ročný už chute rozoznáva veľmi dobre a čo vám budem rozprávať tú sladkú má najradšej. Vôbec neriešil olej, len sladkú chuť – toto sme zvládli na výbornú a už ho dostáva tiež každý deň. Detičkám do 3 rokov sa ale podáva polovičná dávka čo je 2,5 ml.

Vyskúšali sme obidve príchute a obaja sme sa zhodli, že nám viac vyhovuje ovocná príchuť je taká cukríková a pre deti lákavejšia a aj pre mňa.

Dúfam že sme vám našou recenziou trochu pomohli a určite odporúčame zaradiť rybí olej do každodenného používania a hlavne v tom zimnom období keď je slniečka menej. 

Je výborný aj pre tehotné ženy. Rybí olej má veľmi blahodarné účinky na vyvíjajúci sa plod. Jeho užívanie ovplyvňuje správanie dieťaťa i jeho mozgovú činnosť. Je aj veľmi dobrou prevenciou mozgovej obrny, ktorá môže nastať už krátko po narodení.

Tak nazdravie 🙂

#test_mollers

Na zdravie a na super recenziu!👍 👏 🙂

23. nov 2017
nizuva
autor

@lienkashoppingqueen dakujem 😘

23. nov 2017

Super Zuzka akurat googlim na nete co dat mojim na imunitu.. sme doma chori....klasika atb... tak si mi pomohla sa rozhodnut ;) dakujem ;)

26. jan 2018
nizuva
autor

@adulka165 vies co Alexik to hlta jedna radost ten je nadseny cukrickova ryba .. a este podporujem imunoglukanom nedam dopustit pri prvych priznakoch zvysim davku a tuk tuk tuk tuto zimubez choroby

27. jan 2018

Začni písať komentár...

Odošli