olivieree
29. jan 2017
2611 

Porovnanie nosičov Rischino Standard a XXL

Tento článok je venovaný hlavne ľuďom, ktorí sa nevedia rozhodnúť, či kúpiť Rischino Standard alebo Rischino XXL, budem sa snažiť byť stručná a netrápiť vás veľmi detailami, takže začneme:

Rischino Standard - vhodný od narodenia vďaka novorodeneckej vložke (integrovanej), vydrží cca do veľkosti 86 bez extendorov, s extendormi dlhšie, kľudne aj na celé nosiace obdobie. Ak vaše dieťa ešte nedosiahlo 86 konfekčnú a nemá tendenciu extra rýchlo priberať, zvolila by som túto možnosť. Pre ilustráciu, Evka, 16mesiacov, 80/86 konfekčná v Rischine Standard.

Rischino XXL - vhodný pre deti od 86 konfekčnej vyššie, je to skutočne veľký nosič s vysokou chrbtovou opierkou a veľkou nosnosťou, pre podrobnejšie informácie pozri moju recenziu. Evka v XXL:

A teraz porovnávacie fotografie:

XXL verzus Standard

Porovnanie výšky a šírky opierky:

XXL: výška 48cm, šírka od 30,5cm do 47cm

Standard: výška 44cm, šírka 30,5cm bez extendorov, extendory pridajú ďalších 11cm

Kapucka na XXL je napevno, v Standarde je možnosť jej odzipsovania (upevňuje sa na suchý zips)

Bedrový pás:

XXL šírka 14cm

Standard šírka 11cm

Spony a pracky:

Chrbtová spona: Rozdiel je ten, ze pri Standarde je z jednej strany pevná a teda uťahuje sa iba z jednej strany, na XXL sa dá uťahovať z oboch smerov

Ramenné popruhy: XXL má širšie a bohatšie poltrované popruhy ako Standard

XXL šírka ramenných popruhov 9cm

Standard šírka ramenných popruhov 6cm

Oba nosiče majú dĺžku ramenných popruhov cca 60cm

Na oboch nosičoch sa ramenné popruhy uťahujú smerom hore (z jednej strany napevno prišité, čiže regulovateľné iba zo strany popruhu, nie opierky), oba majú možnosť kríženia popruhov, oba majú regulácie nad chrbtovou opierkou (na mieste kam sa umiestňujú slintáčiky).

Čo sa pohodlia týka, XXL je logicky nosnejší, keďže je primárne určený na veľké a ťažké deti. Standard mi zase príde elegantnejší a minimalistickejší, no po hodinke a pol nosenia som si radšej prekrížila ramenné popruhy (začala som Evku cítiť) a bez problémov nosila ďalej, XXL tú hodinku a pol ani nezaregistroval, tam som skutočne ani necítila, že mám Evku na sebe.

Mne osobne viac vyhovuje nosiť v Standarde, keďže XXL bol v čase písania tejto recenzie Evke ešte príliš vysoký, a ju veľmi hnevá, keď si nemôže vybrať ruky von - v Standarde to ide bez problémov. XXL bol zase super na dojčenie a uspávanie 🙂

Ak by ste mali akékoľvek otázky, pýtajte sa, doplním 🙂

tie pracky vyzeraju hrozne.... v zime mam pocit že to každu chvilu rupne...

29. jan 2017

Super, diky!😘

29. jan 2017
30. jan 2017

@lawrie mne osobne pripadaju velmi kvalitne a pevne.

30. jan 2017

prackam nemôžem nič vytknúť, sú skvelé....mám XXL 2 a 4r chlapca a obom sedí skvelo

11. feb 2017

Mám 7 mesačnú dcérku, veľ.cca 74. Oplatí sa kupovať ešte standard alebo už radšej xxl ??? Nosíme sa veľmi radi a máme mei tak a už mi to nie je tak pohodlnne ako keď bola menšia a ľahšia. Písaný bol do 15kg ale už teraz má čo robiť a to ma mala okolo 7,5-8kg. Ďakujem za rady.

27. okt 2017

@veronikaaa333 ja by som sla este do standardu asi, lebo XXL by bol podla mna este velky. Aky je ten mei tai siroky, vies mi to odmerat?

24. nov 2017

@olivieree moc dobrý článok...dakujem...mala som štandard len som ho posunula susedke k babatku...som myslela, že plynule prejdeme do verzie XXL, máme 80tku , 72cm, 8,6kg a 9,5mesiaca, ale podla toho čo píšeš, asi som ešte mala počkať s posunutím našho starého nosiča...

25. mar 2018

Začni písať komentár...

Odošli