olivieree
25. jún 2017
806 

Recenzia na MoniLu nosítko – verzia MAXI

Opäť vďaka skvelej Hanke https://www.youtube.com/watch?v=6oB9g6o0OuI a skupine Nosíme naše deti na FCB som mala možnosť vyskúšať české nosítko MoniLu. Testovala som verziu MAXI, odporúčanú výrobcom od cca 18 mesiacov a 85cm do cca 3 rokov. Evička mala v čase testovania 20 mesiacov a cca 84cm výšku, a nosič jej sadol ako uliaty, teda so spodnou hranicou sa plne stotožňujem (vrchná je prudko individuálna, takže tú riešiť nebudem).

MoniLu je česká značka nosičov. Nosítko si môžete dať ušiť na zákazku, teda presne podľa vašich želaní, no takisto majú vždy v ponuke nejaké tie „hotovky“ ihneď k odberu. Strihovo je podobná Tule a Lenka nosítku, taktiež svojou jednoduchosťou a príjemnosťou (pri Tule ale pozor na tvrdý bedrák, MoniLu a Lenka majú skôr stredne mäkké bedrové pásy).

Poďme si nosič rozobrať po poriadku. Bedrový pás je široký 12cm a hrubý 1,5cm, čiže príjemná hrúbka aj šírka, je členitý a skladá sa z 3 častí. Je stredne mäkký, veľmi príjemný, obsahuje pracku s poistkou aj poistné gumičky, najmenšie stiahnutie je na 62cm čiže vhodný aj pre útle postavy. Na pocit bol bedrový pás skutočne príjemný, nikde netlačil a nezarezával sa, a zároveň zvládol úplne bez problémov aj 11kg mojej Evky. Popruh na bedrovom páse obsahuje aj istiaci popruh aby pracka nekĺzala, a skutočne sa ani nepohla (predošlé MoniLu ktoré som mala len narýchlo v rukách, tam pracka kĺzala, čiže super vylepšenie).

Chrbtová opierka je nerastúca, jej rozmery sú 43cm výška a 47cm šírka, pri tomto konkrétnom modeli bola chrbtová opierka zo šatkoviny podšitej látkou – a tu musím poznamenať, že príjemnejšiu látku som ešte na nosiči nevidela, mala som z nej dojem pevnej šatky, fakt sa mi toto neskutočne páčilo (možno to aj bola šatka?? J ), nosič bol veľmi príjemne farebne zladený a celkovo sa mi vzhľadovo neskutočne páčil. Našitie ramenných popruhov na chrbtovej opierke bolo 21/14 (od bedráku/zhora), super pre dobré podsadenie dieťaťa, ďalší bod pre MoniLu.

Popruhy – na tejto verzii boli bez kríženia a sťahovanie smerom dolu, čo je moja najobľúbenejšia kombinácia, plus popruhy „pod slintáčikmi“ sa sťahovali smerom hore – čo mi tiež celkom dosť vyhovovalo. Šírka popruhov je 8cm, dĺžka 56cm, z toho polstrovanie 45cm, popruhy sú 3x prešité, príjemné, nosné a stredne mäkké (ideálna kombinácia).

Kapucka je na cvoky a v tejto verzii pevne prišitá k nosiču a neodnímateľná. Polstrovanie pod nožičkami dieťaťa bolo príjemné a stredne tenké. Celkový dojem z nosiča som mala veľmi príjemný, nosilo sa mi dobre, pohodlne, nastavovanie bolo jednoduché, rovnako aj nosenie na chrbte bolo pohodlné – ďakujem za túto možnosť a skúsenosť. MoniLu si zaraďujem k svojim favoritom (milujem jednoduché nosiče tohto typu).

Začni písať komentár...

Odošli