olivieree
22. aug 2017
564 

Recenzia na nosič Emei Baby Baby Size

V prvom rade ďakujem Janke Babicovej za požičanie tohto nosiča – jeho recenziu som mala na pláne už dávno, ale tak nejak som sa k nej dostala až teraz. Každopádne, Emei Baby je jeden z mála nosičov, ktorý mi naozaj učaroval a veľmi ťažko sa mi vracal späť, dokonca som veľmi dlho váhala aj nad kúpou jeho toddler verzie, a stále to mám v dlhodobom pláne – ale keďže Evka momentálne toleruje iba šatky, kúpa sa odkladá.

Emei Baby je pomerne dosť unikátny nosič – je veľmi zaujímavou kombináciou šatky a nosiča. Chrbtový panel je zo šatky a reguluje sa, respektíve doťahuje sa cez krúžky, ramenné popruhy aj bedrový pás sú na pracku. Poďme po poriadku.

Bedrový pás je široký 11cm v strede, ku kraju sa zužuje na 9cm, stredne mäkký, pevný, veľmi príjemný, nie je členitý, ale z jedného kusu, no aj tak sa krásne prispôsobí aj chudým postavám (vyskúšané s XS Katkou Strhákovou), najmenší obvod pásu je 60cm, čiže super aj pre štíhle maminy. Maximálny obvod pásu je 140cm, čiže skutočne široký rozsah.

Ramenné popruhy sú prackové, široké 8cm, stredne hrubé, príjemne polstrované, ale stále mäkké a pohodlné. Uťahovanie po celej šírke popruhu (teda aj regulácia pod slintáčikmi) a bez možnosti kríženia popruhov – uťahovanie ide smerom dolu, moja obľúbená kombinácia.

Chrbtová opierka je to najzaujímavejšie na celom nosiči. Je zo šatky, príjemne mäkká a poddajná, a veľmi zaujímavo riešená. Spočiatku sa zdá obsluha tohto nosiča komplikovaná, ale v skutočnosti je to veľmi jednoduchý princíp. Výrobca nosič odporúča pre novorodencov už od narodenia, a ja môžem iba prisvedčiť – základná šírka panelu je 14cm, no šnúrkou sa dá zúžiť na úctyhodných 9cm. Výška chrbtového panelu je 31cm, ale veľmi intuitívne sa prispôsobuje dieťaťu vďaka regulácii cez krúžky. Odporúčam pozrieť video, z fotiek to pravdepodobne aj tak nepochopíte 🙂

Tu je video s 3kg bábom - https://www.youtube.com/watch?v=ZBkhhliZFCo

A tu je ukázané, ako sa prispôsobuje pre väčšie deti - https://www.youtube.com/watch?v=JzT7J7hyreE

Čiže chrbtový panel sa takpovediac „zapraví“ za bedrový pás a tým sa rozširuje sed, čiže nosič rastie s dieťaťom. Maximálnu hranicu Baby Size verzie by som určila na rok a pol, Evka mala v čase testovania cca tento vek a nosič jej bol síce dobrý na šírku, ale chrbtová opierka už bola pomerne krátka. Deti milujúce ruky vonku by boli v pohode asi aj do dvoch rokov :D

Tieto šnúrky nezabudnite zaviazať pri rozširovaní sedu 🙂

Kapucka sa uchytáva na cvoky.

Ďalšie veľké pozitívum nosiča bolo v tom, že v ňom dieťa išlo dať fakt vysoko na chrbte. Toto bolo úplne super, a išlo to takpovediac samé. Nosenie na chrbte sme si celkom užili, a to Evka netoleruje veľmi nosiče.

Emei Baby je podľa mňa skvelou alternatívou pre rodičov, ktorí sa boja viazania (akéhokoľvek), ale zároveň hľadajú pre svoje dieťatko komfort aspoň trochu sa približujúci k šatke. Jeho regulácia je fakt premakaná a chrbtová opierka sa vie nádherne prispôsobiť malému dieťatku, bez toho aby sa akýmkoľvek spôsobom deformoval bedrový pás alebo muselo dieťa byť uložené v príliš veľa nariasenej šatke (čo sa niekedy stáva pri nosičoch, ktoré sa regulujú na šírku sťahovaním so šnúrkou). Naozaj veľmi elegantné a inteligentné, praktické riešenie. Tento nosič mi naozaj učaroval a divím sa, že na Slovensku nie je veľmi známy ani rozšírený.

Začni písať komentár...

Odošli