olivieree
26. jan 2017
217 

Recenzia na nosič Isara Toddler

Vďaka skupinke Nosíme naše deti na FCB, adminke Nelke Kanášovej a obchodu Nosime.sk v zastúpení p. Andreou Kundríkovou som mala možnosť testovať nosič Isara vo veľkosti Toddler, podľa výrobcu vhodný pre deti od 8/9 mesiacov veku.

Ja som ho testovala s Evkou, v tom čase 16m, 80/86 konfekčná veľkosť a na najširšom nastavení jej pekne sedel, čiže do veľkosti 86 je vhodný určite a pri dobrom nastavení a podsadení určite aj dlhšie. Isara je mierne nastaviteľná na výšku (regulácia prostredníctvom popruhov) – regulácia od 33cm do 41cm – a taktiež na šírku (regulácia podobná Kokadi – na bedrovom páse je „tunel“ z látky a ten tunel sa kvázi naroluje smerom k stredu, kuk fotky) od šírky najmenej 25cm a najviac 43cm.

Tým, že je nosič šitý z látky, tak tá regulácia na najmenšom mi pripadala príliš pokrčená a nie veľmi pohodlná, ale s menším dieťatkom som ju neskúšala, takže toto sú iba teoretické dojmy. Šatka má výhodu v tom, že sa „zošúverením“ prispôsobí lepšie ako látka.

Vankúšiky na opierke sú mäkké a veľmi príjemné, opierka samotná je (ako som už spomínala) šitá z látky – táto konkrétne s veľmi milým motívom žirafy. Látka je tenká a na omak veľmi príjemná, zároveň však dostatočne pevná a ako poznamenala Marta Janičková, veľmi vhodná pre ťažšie deti, nikde nič neprevísa a nosiaceho nič nebolí (niekedy sú asi toddlerovské nosiče naozaj nosnejšie keď sú šité z látky ako zo šatky, resp. má to svoje nesporné výhody pri ťažších deťoch). Výška opierky je príjemná, Evka si vedela vybrať ruky von a dať si ich zase dnu podľa potreby.

Bedrový pás si zaslúži samotný odstavec – s tak tvrdým bedrákom som sa ja osobne ešte nestretla, ak mám citovať Martu, „tam musí byť drevo“ – a fakt som aj ja mala ten pocit. Šírka bedrového pásu je 10,5cm, čiže toto bolo veľmi príjemné, ale ja ako milovník mäkkých bedrových pásov som pri nosení pomerne dosť trpela a nezniesla som dlhšie ako hodinu, čo bola škoda, lebo inak bol nosič veľmi príjemný a pohodlný. Predpokladám, že robustnejším postavám by tvrdosť bedrového pásu vôbec neprekážala, a pri ťažkých deťoch to musí byť ešte väčšia výhoda.

Ramenné popruhy sú široké 6,5cm, dlhé cca 42cm, mäkké a veľmi príjemné, polstrovanie nevytvára pocit Ramba, no zároveň si zachováva dobrú nosnosť a ani po hodine som nemala pocit že by ma niečo tlačilo alebo omínalo (ak opomenieme ten bedrový pás).

Všetky pracky na nosiči majú istiace gumičky, bedrový pás neobsahuje poistku (čo som ocenila, ja poistky fakt nemusím), nosič má možnosť kríženia popruhov a regulovateľnosť ramenných popruhov z oboch strán, taktiež gumičky na konci popruhov na ich zrolovanie a zaistenie. Kapucka sa uchytáva na cvoky zvnútra, trošku netradične asi 10cm od vrchu opierky, je odnímateľná – ja kapucky nikdy neriešim a nepoužívam, ale odhadujem že tento spôsob je asi fajn z toho dôvodu že pri nasadení kapucne sa nikde nevytvára „diera“ kade by mohlo prefukovať.

Spojovací chrbtový popruh sa dá štelovať skutočne takmer po celej dĺžke ramenných popruhov a dokonca vybrať a vložiť do ďalšej „sekcie“, čiže toto bolo fakt super. Na nosiči oceňujem jeho jednoduchosť a pomerne ľahkú a nenáročnú nastaviteľnosť.

Nosenie na chrbte bolo príjemné, Evka mi išla dať dostatočne vysoko a prekvapivo sa jej tam aj páčilo, čo sa nestáva veľmi často.

Aby som to zhrnula, Isara je veľmi príjemný, pohodlný nosič s roztomilým žirafkovým dizajnom (Isara má celkovo veľmi krásne vzory, už dlhšie ich obdivujem) a jednoduchým ovládaním, veľmi (veľmi, veľmi) tvrdým bedrovým pásom vhodným (podľa môjho názoru) skôr pre objemnejšie postavy, a viem si predstaviť, že asi aj mužom by sedel ako uliaty. Keby nebolo toho bedráku, asi by som začala obzerať nejaký pre seba 🙂 Milujem jednoduché, pohodlné nosiče a Isara to spĺňa na jednotku.

Ak som na niečo zabudla, pýtajte sa🙂

Začni písať komentár...

Odošli