olivieree
24. apr 2017
1441 

Recenzia na nosítko ANDALA

Opäť vďaka skvelej skupine Nosíme naše deti na FCB a úžasnej Hanke som mala možnosť testovať české nosítko Andala. Testovala som s Evičkou (rok a pol, cca 80cm a 10,5kg) a môj prvý dojem bol – whow, ten nosič je mohutný.

Ten pocit mám v sebe stále, aj po odovzdaní nosiča ďalej – mohutný bedrový pás, široké ramenné popruhy, nosič bol skutočne robustný a pripadal mi extrémne nosný – výrobca na svojej stránke nosič odporúča od 4 mesiacov do troch rokov, ja osobne by som síce spodnú hranicu posunula vyššie (nosič je fakt veľký), ale s tou hornou by som aj súhlasila, nielen čo sa veľkosti nosiča týka, ale aj jeho nosnosti.

Poďme teda konkrétne k číslam – chrbtová opierka je regulovateľná na šírku aj na výšku, reguluje sa sťahovaním šnúrok, ktoré sa manuálne viažu (žiadne brzdičky, čo je super, nič nepovoľuje), na šírku som ju dokázala stiahnuť na 27cm, na najširšom nastavení som namerala cca 51cm, tipujem ale že šatka dovolí aj viac keď sa meria aj s dieťaťom v mieste zadočka. Na výšku je tam rozsah od 30 do cca 44cm. Nosič je celý šitý zo šatky (tento konkrétne zo šatky Vatanai – Snívci).

Ramenné popruhy sú široké 10cm a 3x prešité, fakt extra komfort ale tipujem že nič pre útle ženy s úzkymi ramenami. Dĺžka polstrovania je 37cm, celková dĺžka ramenných popruhov pri povolení regulácií je 48cm. Táto verzia mala možnosť kríženia ramenných popruhov. Popruhy sú fakt mäkké, polstrované a pevné zároveň, naozaj veľmi nosné.

Bedrový pás je široký 14,5cm a hrubý až 2,5cm, čo sa týka najmenšieho stiahnutia na páse namerala som 70cm, čiže nič pre útle postavy (ale keďže je šitý podľa požiadaviek klienta, toto je určite niečo čo sa dá pri šití navoliť). Je členitý a prešitý na výšku na štyroch miestach, veľmi praktické riešenie. Je skutočne masívny, mäkký a hrubý, jeho nevýhodou je že mi odstával mierne od tela kvôli tej hrúbke a nepriliehal tak, ako som pri bedrákoch zvyknutá, tipujem že robustnejšie osoby túto črtu asi aj ocenia, no ja osobne mám radšej minimalistickejšie bedrové pásy. Čo sa týka pohodlia, nemám čo vytknúť, bedrák nikde netlačil a nelámal sa.

Kapucka je na gumičky, nosič má možnosť sťahovania ramenných popruhov po celej dĺžke, polstrovanie pri nožičkách je veľmi príjemné a mäkké, šitie samotné pôsobí veľmi pekne a profesionálne, nosič má gumičky na zmotanie popruhov aj poistné gumičky na pracky.

Čo dodať na záver – naozaj veľmi nosný, robustný nosič ktorého plná využiteľnosť je – podľa môjho názoru – najmä pri veľkých a ťažkých deťoch, ja som v ňom Evku ani necítila.

Mala som pocit že 4 mesačné bábätko by sa v nosiči stratilo, ale osobnú skúsenosť nemám, čiže je to iba môj pocit.

Na deti od pol roka vyššie – hlavne pre tie, ktoré majú tendenciu rýchlo priberať – fakt ideál, pokiaľ vám nevadia masívnejšie bedrové pásy, tento nosič sa odvďačí naozaj veľkým pohodlím. Ak som na niečo zabudla, doplním.

Ahoj, prosím ťa, uvažujem o Andale pre moju 5mesačnú dcérku, ale asi mám útlejšie ramená, mohla by som ťa poprosiť o zmeranie svojich ramien? Že by som porovnala? Ďakujem pekne 🙂

13. máj 2017

@moram myslis sirku? Skusim 🙂

15. máj 2017

@olivieree no trebars obvod, vies ako sa mera obvod bokov a pasu, tak tak skus ramena 🙂 dakujem pekne

15. máj 2017

@moram takzeee obvod 97 a sirka 43 :D

15. máj 2017

@olivieree dakujem 🙂

15. máj 2017

Ďakujem za recenziu, veľmi mi pomohla🙂 Zháňam nosič pre 20 mesačnú dcérku a som vysoká a širokoplecá, tento vyzerá byť pre mňa;)

19. júl 2017

@jameena super, daj potom vediet ako sadol 🙂

20. júl 2017

Začni písať komentár...

Odošli