patkovamama
14. mar 2018
274 

Od korálky po kryštálik

Ahojte, keďže ma stretlo šťastie a bola som vybraná na testovanie s koralky.sk, chcela by som sa podeliť v recenzii so svojimi skúsenosťami.

Stránku koralky.sk už dlhšie poznám, no i pre nováčikov určite nebude práca so stránkou problémová. Stránka je prehľadná, materiál je zoradený v prehľadných kategóriách. Pri objednávaní nebol žiaden problém, stránka má aj podkategórie, napr. pri objednávaní korálok z minerálnych kameňov sa dá zvoliť veľkosť korálky, akú hľadáte. Tiež je veľké plus, že pri každej korálke je uvedená šírka prieťahu, čo potom pomohlo pri objednávaní návlekového materiálu. Po dokončení objednávania a zadaní potrebných údajov prišiel e-mail o potvrdení objednávky. Mne prišiel ešte na druhý deň ďalší mail, keďže jeden náušnicový komponent nemali a mohla som si vybrať iný. Hoci som si vybrala o niečo drahší komponent, doplatiť ho nechceli vzhľadom na ich chybu.

Potom už nebol žiaden problém a kuriér mi o pár dní zásielku doručil. Všetko osobitne pobalené, so štítkom s názvom tovaru, zabalené v bublinkovej obálke. Objednala som si viacero vecí, s ktorými som predtým nemala skúsenosť. Na náramky ku korálkam z minerálnych kameňov som si vybrala TierraCast korálky, ktoré sú vyrobené zo zliatiny cínu, čo mne ako alergičke vyhovuje.

Tiež som prvýkrát vyskúšala beadalon elastomer. Doteraz som roky navliekala len na klasický rybársky vlasec s rôznymi koncovkami a mrzí ma, že som na túto skvelú vecičku neprišla skôr. Je v rôznych hrúbkach, je pevná a pružná.

Ako prvé som vyrábala už vyššie spomínané náramky. Jeden z ruženínu s TierraCast korálikom medvedíka, pridala som Swarovski korálik – štvorlístok. Tiež som pridala kapliky z ocele. Všetko len ľahko navlečené na beadalon elastomere. Bála som sa, ako bude držať uzlík, ale drží dokonale. Druhý náramok je z tyrkenitu a Swarovski korálkok, doplnený o TierraCast korálik s iniciálkou. Potom prišiel na rad náhrdelník, ktorý je taktiež s ruženínom a TierraCast korálikom korytnačky. Tu už som použila ketlovanie a doplnila o voskovanú šnúrku so šroubovacím uzáverom.

Ďalšiu, pre mňa novinku, Crystal clay hmotu som využila so šatónovými mixami Preciosa pri výrobe spony na vlasy a pri výrobe náušníc. Pôvodne som chcela nafotiť aj výrobu, no hoci som sa na túto novinku tešila, dosť som sa pri nej potrápila. Hmota pozostáva z dvoch častí, ktoré je potrebné zmiešať v pomere 1:1. Hmota A ale bola tvrdá ako betón. Ako písali na krabičke, ak je hmota tvrdá, treba ju dať v dvoch 5 sekundových intervaloch „zohriať“ v mikrovlnke. Hriala som, ale zmäkla len sčasti, preto som ju dala do mikrovlnky znova. Pri miešianí oboch častí sa hmota neskutočne lepila na rukavice (tie boli súčasťou balenia), premiešavala som ju veľmi dlho. Aj pri pracovaní a dávaní na základ spony sa veľmi lepila, rukavice som už nepoužívala. Chvíľu som počkala a potom som už len vtláčala kryštáliky Preciosa, prenášané pribalenou tyčinkou s voskovým koncom. Tak isto som spravila aj náušnice, jedny menšie, ktoré som po vytvrdnutí ešte premaľovala načerveno a jedny väčšie, kvietky.

Nakoľko mi potom veľa hmoty zostalo,  neskôr som ešte vytiahla krabicu s rôznymi, doposiaľ nevyužitými komponentami a vyhrabala z nej krásne, veľké lôžka, srdiečka. Nakoniec som ešte vyrobila medzikusy – kvietky, ktoré som z rozvaľkanej hmoty vykrajovala. Na stránke nájdete mnoho decoré lôžok, ja som plánovala vyrobiť len sponu a náušnice, tak som žiadne neobjednávala a zvyšok som vyrobila preto, že mi hmota zostala. Výsledok je pekný, ale s hmotou som sa naozaj dosť trápila.

Stránku každej tvorbychtivej mamine i nemamine odporúčam, hlavne, ale nielen korálkarkam. Testovanie som si užila a z výtvorov sa doteraz veľmi teším, niektoré už mali aj premiéru 🙂

#test_koralky

Janka tie srdiečka sú krásne. Vidno že máš umeleckú dusicku 🙂 teším sa z tvojich šperkov s tebou
Linda

14. mar 2018

@felinda Ďakujem moc Lindi 🙂

14. mar 2018

Začni písať komentár...

Odošli