87 / 207
    drobenkový koláčik s jablkami a pudingom

    poprosim
    o recept

    10. nov 2013
    pectore
    autor

    @renata1011 kolacik je uplne jednoduchy... urobit drobenku (hladka muka , praskovy cukor, maslo a vajičko...) dat na vymasteny plech vyložiť nastruhanými jablkami s hrozienkami...este som to posypala grankom a nechala asi 30 min upiect 180stupnou.... potom si pripravit puding so zlatym klasom , kolac zaliat a nechat vytuhnut.... vdaka klasu je to zachvílu.... co sa tyka mnozstva ingredienci.. robim to hodne od oka podla toho ci na velky alebo na maly plech a podla toho ci chcem hrubsiu alebo tensiu vrstvu cesta/ pudingu.... takze ako komu vyhovuje...

    11. nov 2013

    velmi nepeciem mohla by simi dat gramaze na tie ingredencie myslim tym muka prasok maslo vajicko ,pocuvaj a kypriaci prasok sa tam nedavam

    12. nov 2013
    pectore
    autor

    @renata1011 no kukla som sa na recept: 250g hrubej muky, pol sačku do peciva,100g práskoveho cukru, 100g masla (hera) a jedno vajce. (to vide tak do tortovej formy okolo 30cm priemer na plech toho budes potrebovat viac... )

    12. nov 2013

    a tych jablcok mam dat kolko ,chcem sa opytat najprv mam dat varit cokoladovy puding a dat tam zlaty klas kolko pudingu mam dat,a kolko zlateho klasu dakujem

    12. nov 2013
    pectore
    autor

    @renata1011 ja som davala asi cc pol kila nastruhanych jablk (tak aby bolo cesto zakryte nie moc hrubou vrstvou - niekedy tam primiešam hrozienka inokedy kusky čokolady 🙂 podla chuti....posypem grankom alebo vanilkovym cukrom / škoricou - tiez podla toho na co mame chut ) a dám piect. Puding som robila s 1litra mlieka (2 pudingy a jeden zlaty klas...)necham vacsinu mlieka zohriat a v zvysku za studena rozmiesma dva pudingy a jeden zlaty klas ...potom to prelejem do zohriateho mlieka a varim... musi sa to stale miesat az do stuhnutia....najlepsie na slabom ohni pretoze to moze zo spodu hodne chytat... nejlepsie je puding robit tesne pred dopecenim aby sa este za horuca prelial ne kolac ...vdaka klasu rychlo tuhne aby ti nezostal v hrnci 🙂

    12. nov 2013

    neviem sa vysomarti najprv si povedala ze davas hladku muku a potom pises hrubu ,na to cesto aku davas lebo zajtra to chcem robit

    13. nov 2013
    Komentár bol odstránený
    pectore
    autor

    @renata1011 raz tak raz tak... ja tie kolace robim uz ako chcem od oka.... nic sa tym nepokazi - but je cesto jemnejsie alebo je hrubsie...... mam ich tu takych viac len su robene v tortovej forme a vrch- poleva je ina .... recept som pozrela aby som ti dala oreginal ... : : 250g hrubej muky, pol sačku do peciva,100g práskoveho cukru, 100g masla (hera) a jedno vajce ... ale ja experimentujem ked mam len zbytok hrubej tak tam kludne dosypem polohrubu alebo hladku... tie drobenkove skratka nieje ako pokazit...urobi sa drobenka ..... preto ten zmatok.... emoticon prepac.

    14. nov 2013