peha1606
9. jún 2019
373 

"KUNIBOO", originálne oblečenie pre malých aj veľkých

Značku Kuniboo uviedol na slovenský trh Kaufland minulý rok. Oblečenie bolo predstavené na veľkolepej módnej prehliadke.

Image title

Image title

Zaujímavosťou je, že malými modelkami a modelmi, boli deti zamestnancov tohto obchodného reťazca. Kaufland tak spravil zámerne. Vybral "obyčajné" deti, aby ukázal, komu je značka v konečnom dôsledku venovaná.

Image title

Image title

Kuniboo sa dostáva do povedomia ako originálna detská móda pre malých i veľkých. Prihliada na každodenné potreby dieťaťa a preto sa prezentuje veselými farbami, hravými motívmi, príjemným materiálom šetrným k detskej pokožke. Jednoducho pohodlné oblečenie na každý deň.

Image title

Image title

Maskotom značky je malý, milý medvedík čistotný a jeho kamaráti - sova a bobor, ktorých si dieťa jednoznačne obľúbi.

Výrobca kladie veľký dôraz na kvalitu. Chce ponúknuť to najlepšie. Detské oblečenie preto podlieha najprísnejším kritériám. Ako som sa dočítala, jeho výroba je pod stálym dohľadom manažérov obchodného reťazca. Na spracovanie navyše pravidelne dozerajú aj nezávislé kontrolné inštitúcie. 

Image title

Image title

Image title

Image title

Balenie, v ktorom oblečenie nájdeme je z papiera, prípadne z kartónu; obaly získali certifikát FSC - Forest Stewardship Council, ktorý deklaruje zodpovedné zaobchádzanie so svetovými zásobami dreva.

A výrobca si dal záležať nielen na obale! Oblečenie má ďalší významný certifikát kvality, certifikát GOTS (Globálne Organické Textilné Štandardy). Je z biobavlny, čo znamená, že bavlna sa pri pestovaní, pri ručnom zbere a počas procesu spracovania nedostáva do styku so žiadnou chémiou.

Celkom dobré správy, čo poviete? 

Osobne ma tieto informácie príjemne prekvapili.

Do súťaže som sa zapojila po prvýkrát a keďže som šťastie v hre nikdy nemala, nedúfala som, že do testovania vyberú práve nás. No raz sa šťastie muselo usmiať aj na nás 🙂

Image title

Správa o výhre veľmi potešila. O značke Kuniboo som nikdy predtým nepočula, a keďže som rada pripravená, hneď som začala "googlit". Prišlo sklamanie. Oblečenie z Kauflandu? Začala som čítať... Medzitým dorazil  domov vkusne zabalený poukaz a nálada sa zlepšila. "Možno predsa len niečo vyberieme," chlácholila som sa v duchu.

Popravde? Za darčekový poukaz v hodnote 50 € sme nakúpili nad očakávanie. Prvý nákup prebiehal v chladné, upršané dni. Naše dve detičky preto odskúšali od teplých mikín po krásne, vzdušné pastelové tričká všetko, čo sa dalo z ponúkaného sortimentu vybrať. Pri nakupovaní sme sa sústredili na veľkosť 74/80 pre dievčatko a 98/104 pre chlapčeka. Niektoré z produktov deťom sadli ako uliate, iné boli väčšie, čo by mali brať rodičia pri prvom nákupe na vedomie. Veci sú balené tak, aby ste si ich mohli obzrieť a porovnať s bežnými veľkosťami, ktoré vaše ratolesti nosia.

Image title

Image title

Image title

Samotný nákup nám zabral viac času, ako sme čakali. Na predajných stojanoch vládol chaos. Nájsť vhodnú veľkosť si vyžadovalo dávku trpezlivosti. Ak si však vyhradíte nejaké minúty nazvyš, určite neoľutujete. Potešia vás výhodné ceny a špičková kvalita.

Registrovala som negatívne príspevky po vypraní oblečenia. Osobne som bola veľmi zvedavá na stav nakúpených vecí potom, ako ich vyberiem z práčky. Výsledok priniesol milé prekvapenie. Oblečenie odolalo každodenným nástrahám pri jedení i šantení 🙂 Škvrny zmizli a tričká sa nevyťahali. Menším sklamaním boli objavujúce sa žmolky po prvom praní na pančuchových nohaviciach. Detské uteráky však zostali aj po x-tom čistení hodvábne mäkké k detskej pokožke. Priznám sa, uteráčiky mi svojím pastelovým odtieňom a hravým motívom priniesli najväčšiu radosť. Určite ich využijeme aj pri tohtoročnej dovolenke. 

Image title

Image title

Na každom produkte sa nachádza etiketa, ktorá informuje spotrebiteľa o zložení a možnostiach prania. Čo najviac oceňujem hlavne pri staršom synovi, ktorému momentálne prekáža každý štítok na oblečení je, že Kuniboo premyslelo aj tento detail. Štítky sú látkové a pri nosení detskú pokožku "nehryzú", nie je potrebné ich strihať. Na každom kúsku sa nachádza menovka, čo poteší hlavne rodičov starších detí.

Image title

Image title

Hravého maskota, medvedíka čistotného, si náš syn hneď obľúbil. O to radšej si obliekal kúsky z výherného nákupu. Je vo veku, keď sa mu nie vždy páči, čo mu ráno vyberiem. Pri tričkách s medvedíkom Kuniboo (tak na úvod kampane Kaufland symbolicky pomenoval aj medvedíka čistotného v bratislavskej ZOO) som ho nemusela ani raz presviedčať. Oblečenie je spracované z biobavlny a to prináša svoje výhody. Hlavne v teplých, letných mesiacoch ich vidím v priedušnosti, ľahkosti, elasticite materiálu. 

Krstnou mamou oblečenia Kuniboo je Barbara Jagušák. V jednom rozhovore vyhlásila, že ako mama sa zaujíma nielen o dizajn, ale i materiál a pôvod oblečenia, ktorý je v tomto prípade kvalitný a spĺňa aj náročné požiadavky rodiča. S jej výrokom súhlasím. Za vyskúšanie človek nič nedá. Nákup oblečenia v Kauflande je nielen kvalitný, ale aj cenovo dostupný. A mne sa znova raz potvrdilo, že nielen "značka" predáva. Pri ďalšom nákupe potravín určite zablúdime aj k detskému sortimentu.

Image title

Týmto ďakujeme Modrému koníku za možnosť podeliť sa s vami o naše postrehy a skúsenosti. Tešíme sa zas niekedy nabudúce.

#test_kuniboo #recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli