peka1
25. mar 2013

Lukášková vývarovňa

Naš najmladší začal okrem mojho mliečka papať aj iné mňamky, tak som sa rozhodla to tu zdokumentovať. Pokusim sa to tentokrát poňať trochu zdravšie ako pri staršom, kde, povedzeme si na rovinu, som ako neskúsená mamička robila veľa veci doslova na kolene. A Samko teda zeleninku nemusi, čo má asi po tatinkovi,keďže detičky sú našim zrkadlo, ale mňa to veľmi mrzí.
Ako som postupovala:
mrkva, sladky zemiak, obycajny zemiak, cukina, por, kuracie masko, hrasok, ryza, spenat, vajecny zltok, brokolica, morcacie aso, rozok, piskota, kukurica, jablko, hruska, marhula, broskyna, pohanka, zajačie masko, kaleráb, ovsené vločky, avokádo. Po roku všetko až na hríby, morské potvory, údeniny.

super inspiracia, my sme tiez zacali prave papat tak aspon dakujem za napady.. a mozem sa opytat, kedy ste zacali napr. s avokadom a cucoriedkami?? dakujem 🙂

12. okt 2013

ja sa snažím už 3 mesiac s príkrmami idem postupne ako ty ale mne to malý nechce nič zo zeleniny a ani mäsa už máme 7 mesiacov a nič nechce všetko vypľúva von, aj si mu to nejako dochucovala? Známi z rakúska mi doniesli tie príkrmy Hipp a tie mu chutili tie zje ale čo mu uvarím tak nie. My sme od narodenia na umelej výžive a bola by som rada keby už normálne papal 🙂 Staršia dcéra tá má rada všetkú zeleninu u tej som išla tým istým spôsobom a tá papala všetko. To je super keď ti všetko popapa .

28. jan 2014
peka1
autor

@rencarenca na začiatku som mu to nedochucovala, potom okolo desiateho mesiaca som pridavala mletu rascu, trošku čierneho korenia a od roka aj trochu soli. Zo začiatku papal všetko, jemu sa páčili nové chute. Práveže teraz máme problém, že chce jesť presne to čo my a nie vždy je to vhodné. A napríklad moj starší, ten zo začiatku papal všetku zeleninu a potom seklo a nechce skoro vôbec nič. Platí, že každé dieťa je iné. Skús možno aby spolu jedli a podobné jedlá. Moj ked vidí staršieho jesť, tiež sa dožaduje. Ja viem, že lepšia je domáca vára, ale aj staršiemu chutili hippky a aj som mu ich dosť dlho dávala. Hlavne v tomto ročnom období, keď nie je čerstvá zelenina.

29. jan 2014

Mňam..výborná kuchárka..to by som si dala aj ja🙂

1. apr 2014

Super inspiracia🙂

7. apr 2014
peka1
autor

@dashenka75 fu s riadneym neskorenim odpisujem. Cucoriedky a avokado som zacala davat medzi prvym ovocim. samozrejme najprv som spravila povinnu jazdu s domacim ovocim. A cucoriedky som nakrajala.

7. apr 2014

to su teda vynikajuce hamky mnamky 🙂

25. apr 2014

juj dakujeme za inšpir 🙂 uz stracam niekedy fantaziu 🙂

15. máj 2014
peka1
autor

@reni1512 Však aj ja. Preto chodím na koňa 🙂

15. máj 2014