1 / 164
    Bravčové stehno na bratislavksý spôsob
    pepaa89
    autor

    Mäsko v celku si osolíme, okoreníme opražíme sprudka na pokrájanej cibuli dusenej na masti/oleji, keď mäso opečieme s každej strany podlejeme paradajkovým pretlakom (ja som dala 1/2 pasírovaných v škatulke) a vodou dusíme až do mäkka, medzitým si pokrájame uhorky kyslé (3ks) mrkvu (2ks) a dáme podusíme do mäkka, nakoniec dáme ešte hrášok (1/2 malej konzervy), Keď je mäsko uvarené, vyberieme ho, pokrájame na pláky, omáčku zahustíme mliekom a hladkou múkou (mlieka toľko, koľko chceme omáčky) , necháme prevreť aj s udusenou zeleninou, vypneme, zjemníme smotanou a dochutíme citrónovou šťavou

    27. apr 2014