petra_bazant
12. jún 2018
202 

100% prírodný!

Dnes si posvietime na prírodu skrytú či neskrytú v obľúbených tmavých nápojoch. O 100 % prírodnom zložení nášho tmavého citrónového Radlera 0,0% niet žiadnych pochýb, ale ako sú na tom ostatné tmavé nealkoholické nápoje?

Náš Radler 0,0% Tmavý Citrón je vyrobený zo 100 % prírodných ingrediencií, bez pridaných konzervantov a umelých farbív. A tmavý je skutočne od prírody! Sýtu karamelovú farbu má vďaka štyrom jačmenným sladom – svetlému plzenskému, svetlému karamelovému, bavorskému a farebnému, z ktorých je starostlivo uvarený. Prírodná šťava z citrusových plodov prináša so sebou nový rozmer v podobe skvelého osvieženia. Ulahodí nielen pivným nadšencom, ktorí hľadajú netradičné osvieženie bez alkoholu, ale najmä ženám, ktoré rady siahnu po plnšej chuti s akcentom citrusových plodov.

Kompletné zloženie:

tmavé nealkoholické pivo 50% (voda, jačmenné slady: svetlý plzenský, svetlý karamelový, bavorský, farebný a chmeľ) a limonáda 50% (voda, cukor, prírodná citrónová šťava z koncentrátu 0,75%, prírodná limetková šťava z koncentrátu 0,7%, acerolová šťava z koncentrátu 0,1%, prírodná limetková aróma a iné prírodné arómy).

Na rozdiel od nášho prírodne tmavého Radlera väčšina ostatných tmavých nealko nápojov vďačí za svoju tmavosť umelým farbivám, ako je napríklad karamel. Za ich sladkú chuť zvyčajne môže vysoký obsah fruktózy kukuričného sirupu. Okrem toho sa v nich často objavujú aj rafinované soli a prípadne kofeín. Tieto zložky môžu zapríčiniť zvýšený krvný tlak, srdcovo-cievne ochorenia, cukrovku a obezitu. Najväčším strašiakom v týchto nápojoch je však kyselina fosforečná – najlacnejšia a najsilnejšia okysľujúca látka, ktorá v nich nahrádza prírodnú kyslú chuť. V malých dávkach nie je zdraviu škodlivá. No v dobe, keď sa u niektorých nápoje s jej obsahom stávajú základom pitného režimu, môže v tele narúšať rovnováhu medzi vápnikom a fosforom a zapríčiniť tak nedostatok vápnika a s ním spojený úbytok kostnej hmoty.

Tak čo, dámy? Už viete, po čom siahnuť nabudúce, ak vás opäť prepadne chuť na tmavý nealko nápoj? My v Zlatom Bažante máme v tom úplne jasno. ;)

Všera večer sme ho pili 1x, výborný je, ale musí byť aspoň trošku zachladený 🙂

12. jún 2018

@michellemary Samozrejme chladený 🙂 vtedy sa krásne rozvinie plná chuť tmavého piva a prinesie nám osvieženie, ktoré si všetci tak vychutnávame ;)

12. jún 2018

príde mi až príliš sladké...

12. jún 2018

@petra_bazant Tento som ešte neskúšala, ale dnes ma prekvapilo balenie 0,0% Radler citrón/baza/mäta, že je aj vo verzii LIGHT - takže som hneď kúpila 🙂

12. jún 2018

Chutí naozaj veľmi dobre, len škoda toľkého cukru 😏🤦‍♀️

12. jún 2018
Komentár bol odstránený

@lub89 pivo úplne bez cukru sa uvariť nedá, je to jeho prirodzená zložka 🙂 sacharidy sa nachádzajú v slade ako takom. Stále však 6,2g cukru na 100ml je podstatne menej ako iné nealko nápoje, v ktorých je aj dvakrát toľko cukru. Samozrejme, máme radlery Light, kde je o 30% menej cukru oproti klasickej verzii. Vybrať si vie určite každý, ponuka radlerov je dosť široká 🙂 A veľmi sa tešíme, že vám naše radlery tak chutia ❤

13. jún 2018

@petra_bazant pokiaľ je to prirodzená zložka tak to beriem.. A nieje to pridaný cukor 😉 zdá sa mi že keď som naposledy pozerala plechovku mala 7.6g na 100ml 🤷‍♀️
Ale kúpila som si včera aj verziu Light, môžem povedať, že je fakt veľmi dobrá! Ikeď za mňa by mohla byť ešte viac light- ale to je len vec názoru 😊

14. jún 2018

@lub89 každý radler má inú hodnotu cukru, takže možno si len pozerala inú príchuť 🙂 cukor sa nachádza samozrejme aj v limonáde, ktorá je súčasťou každého radlera, je už na každom, ktorý si vyberie - či menej alebo viac cukru, veď 100 ľudí 100 chutí❤

14. jún 2018

Začni písať komentár...

Odošli