137 / 428
    vanilkový korpus, mascarpone, mix ovocie 6,5 kg

    krásna 🙂 a môžem poprosiť recept na vanilkový korpus?

    12. okt 2014

    dakujem, robim tento:

    Nadstavovaný piškót:
    10 bielok
    150g kryštálového cukru
    2 vanilkové cukre
    10 žĺtkov
    250g práškového cukru
    500g polohrubej múky
    1 prdopeč
    10 lyžíc horúcej vody

    Postup:
    Bielka s kryštálovým cukrom a vanilkovým vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva.
    Potom už len varechou na striedačku vmiešame bielka a zvyšnú múku.

    Pokiaľ chceme korpus orechový tak 100-150g múky vymeníme za mleté orechy.
    Dávka stačí na dve formy 23cm, alebo jednu 34 cm, alebo na veľký plech (potom sa dá prekrojiť na 2 korpusy).

    na 24cm formu davam 6 vajicok..

    12. okt 2014

    Mohla by som poprosiť do správy cenu takejto torty, budem potrebovať na svadbu. Ďakujem

    10. okt 2015