risolino
22. okt 2018
178 

Zeleninkoví kamaráti našich detí

Na začiatku by sme sa chceli poďakovať, že sme mohli testovať nové bio chrumky Sunárek. Veľmi sme sa potešili, lebo veľmi radi skúšame a testujeme nové veci. Balíček prišiel v piatok poobede, ale do testovania sme sa pustili až na druhý deň, v sobotu, keďže cez týždeň sme veľmi rozlietaní, škôlka, škola a práca.

Predstavíme si druhy, ktoré sme dostali na testovanie, tieto tri: Mrkvové kolieska, Hráškové struky a Šošovicové prstienky.

Spolu s týmito sme pri otvorení balíčka našli aj plátené vrecúška, v ktorých bola šošovica a hrach a k tomu zväzok mrkvičky, všetko bolo v prútenom košíku, ktorý tiež veľmi potešil a určite nájde využitie v našej domácnosti. To bolo veľmi milé prekvapenie a tiež trochu aj zábavné.

Bio Mrkvové kolieska Sunárek

Sú to kukurično-mrkvové chrumky, ktoré sú vyrobené z BIO sušenej mrkvy, z BIO kukuričnej múky a krupice. Sú obohatené aj o vitamín B1 (tiamín). Nie je v nich pridaný cukor (obsahuje len prírodné cukry) a ani soľ, sú bez konzervačných látok, bez aróm a farbív.

Bio Hráškové struky Sunárek  

Sú to hráškovo-kukuričné chrumky, ktoré sú výhradne vyrobené z BIO sušeného hrachu a z BIO kukuričnej krupice. Sú obohatené o vitamín B1 (tiamín) bez ďalších prísad. Ani v týchto nie je pridaný cukor (obsahuje len prírodné cukry) a ani soľ, sú bez konzervačných látok, bez aróm a farbív. Sú skvelým spestrením jedálnička malých detí od ukončeného 12. mesiaca.

Bio Šošovicové prstienky Sunárek

Sú to extrudované, šošovicovo-kukuričné chrumky, ktoré sú vyrobené z BIO zelenej šošovice a z BIO kukuričnej krupice. Sú obohatené o vitamín B1 (tiamín) bez ďalších prísad. Nie je v nich pridaný cukor, obsahuje len prírodné cukry, a ani soľ, sú bez konzervačných látok, bez aróm a farbív. Sú určené pre malé deti od ukončeného 12. mesiaca.

Všetky tri chrumky sú určené pre malé deti od ukončeného 12. mesiaca. Sú vhodnou alternatívou desiaty a olovrantu, alebo aj chutná pochutina medzi jedlami. Veľkosť a tvar je prispôsobená detským ručičkám, takže dieťa ich ľahko uchopí a rozvíja tak svoju zručnosť a samostatnosť v jedle.

A čo hovoria naši drobci na tieto bio chrumky? Tak začneme postupne. Naše testovanie prebiehalo takto:

V sobotu ráno sme vstali a po raňajkách som im prezradila, že máme balíček na testovanie. Hneď boli zvedaví, čo tam je. Chrumky Sunárek poznáme a občas kupujeme, a to Jabĺčkové prstienky a Jahodové srdiečka. Tie majú radi, hlavne ich berieme na cesty, na naše spoločné výlety, prechádzky, ako maškrtu.

Takže hneď siahli po oranžovom balíčku. Mrkvové kolieska. Hneď skúmali tvar, farbu. Dcérka, že oranžová, synček si zopakoval anglický jazyk, orange. Prvé, čo boli prekvapení touto chuťou, lebo asi čakali skôr nejakú podobnosť s jabĺčkovými a jahodovými chrumkami. Ale zelenina je niečo iné ako ovocie. Chuť je iná. Jasné, že neostalo len pri mrkvových. Keď už testujeme, tak najlepšie je hneď porovnať všetky tri príchute. Ďalšie v poradí boli hráškové. Tvarom pripomínajú struky hrášku (tie zbierali u babky a dedka na záhrade). Zelená farba (green po anglicky). Vôňa bola typická hrášková, hneď ju bolo cítiť pri otvorení balíčka. Musím povedať, že tie nám vydržali v sáčku najdlhšie. A v poslednom rade prišli na ochutnávanie šošovicové... tá chuť nebola na prvýkrát taká výrazná, tá drobcov najmenej zaujala. Prstienky. Pekne vyzerali na prštekoch. Farba taká do hneda. Brown po anglicky.

Keďže bola sobota a celá rodina pri stole, tak aj tatík otestoval bio chrumky. Aké mu najviac chutili? Aj ja som bola prekvapená z toho. Šošovicové. Ja, ako maminka týchto drobcov, som tiež ochutnala a môžem povedať, že chutili v pohode všetky, ale poradie ako u drobcov. Mrkvové, hráškové a šošovicové, napr. šošovicu mám veľmi rada, ale pri týchto chrumkách tá chuť nebola až taká výrazná, šošovicová (aspoň podľa mňa). U detí najviac mali úspech mrkvové, nakoľko chuť mrkvičky je sladká oproti iným druhom zeleniny.

Chuť chrumiek vnímajú inak detičky okolo roku, dvoch rokov a inak detičky staršie (ako naše). U nás to vyzerá tak, že radšej zostaneme pri čerstvej zeleninke a občas na našich cestách po Slovensku pri jabĺčkových prstienkoch a jahodových srdiečkach. Aspoň tak bolo vyjadrenie našich detí.

Suroviny, čo boli v balíčku, sa dajú použiť na rôzne spôsoby. My sme polievkoví, takže šošovicová, hrášková alebo zeleninová polievka s mrkvičkou. Tými nikdy nepohrdneme. Nerobíme ich podľa žiadneho receptu, proste pridávame rôzne prísady a uvaríme chutnú polievku (buď ja alebo tatík). A taká naša polievočka od tatíka môže byť aj takáto.

Nie sme až takí mäsoví, radšej máme radi ryby. Napr. šošovicu máme radi podusenú na masielku a cesnaku k rybiemu filé. Hotová mňamka. Aj keď zväčša šošovicu robíme červenú. Fotografie nemáme. Nestihla som pofotiť, tak super obed chutil. A mrkvičku, máme radi aj v polievke, ale aj surovú. Hotoví „zajačikovia” sú naši drobci. Aj jej bolo málo, čo bola v balíčku. Drobec si ju pravidelne berie aj na desiatu, olovrant do školy, dcérka zase bežne po škôlke si pýta na hryzkanie a hlavne doobeda v nedeľu, pri varení slepačej polievky, v ktorej nesmie chýbať.

Keďže veľmi radi tvoríme a robíme rôzne aktivity (aj keď teraz už trošku menej ako voľakedy, keď sme boli doma), tak sme využili suroviny aj na také jesenné tvorenie. Detské pršteky sa len tak obracali. Skúste aj vy. Naše výtvory vyzerali takto.

Počas týchto posledných týždňov sme zažili veľa zábavy. Aj testovanie a chutnanie nových vecí k tomu prispelo. Týmto ešte raz ďakujeme za možnosť ochutnávania a testovania. Ochutnajte a možno aj vy si obľúbite nejaký druh chrumiek SUNÁREK. Je ťažko povedať, ktorá príchuť je naj, lebo každému chutí niečo iné. Takže treba vyskúšať a nájsť si ten svoj obľúbený.

#test_sunarek

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli