roniiik
26. apr 2019
148 

Buon Appetito! Alebo chuť Talianska od Hami

Milé mamičky,

s Dávidkom sme dostali možnosť vyskúšať novú radu produktov od Hami Viaggio d'Italia. Strávili sme "spolu" pár príjemných chvíľ a musím povedať, že sa rada vrátim ku každému, ale minimálne 3 produkty z 5 si v našej kuchyni vyslúžili čestné miesto.

Ale, poďme pekne po poriadku.

Hami priviezlo z rôznych oblastí Talianska kvalitné BIO potraviny od regionálnych dodávateľov a spojilo ich do naozaj kvalitných produktov:

- Bio špaldu z oblasti Emilia-Romagna (špaldové sušienky),

- Bio ryžu z oblasti Piemont - provincia Vercelli (ryžová nemliečna kaša),

- Bio pšenicu z oblasti Apúlie a Toskánska (nemliečna krupica a mini cestoviny).

Ryžová a krupicová kaša sú vhodné už od ukončeného 4. mesiaca a ostatné produkty od ukončeného 6. mesiaca. 

Nedá mi, hneď na úvod nespomenúť ešte jednu (pre mňa veľmi) podstatnú informáciu a to, že všetky obaly produktov Viaggio sú certifikované logom LifeGate, ktoré zaručuje nulový dopad CO2 na životné prostredie!

Toľko všeobecná teória, teraz prax a naše dojmy 🙂

Naše testovanie sme začali po veľmi silnej brušnej viróze a rovno ideálnym produktom - Bio ryžovou kašou, ktorú som ozdobila banánom. Napriek tomu, že Dávid preferuje čisté chute, na prvý pokus mu kaša veľmi nechutila. Predpokladám, že to mohlo byť spôsobené aj citlivým bruškom po chorobe. Po pár dňoch sme sa k nej opäť vrátili a na večeru zjedol celú misku.

Čo sa týka spracovania, obe kaše od Hami krásne a rýchlo reagujú s vodou alebo mliečkom. Netreba ich "hodinu" miešať a hrudky sa v nich robia len minimálne. Môžu sa použiť na zahustenie polievok, prípravu nemliečnej kaše s prevarenou vodou... 

Veľmi ma prekvapila príjemná vôňa krupicovej kaše, nikdy som si ju neuvedomila pri príprave "klasickej" krupice. Je jemná, mierne nasladlá, taká, že máte chuť hneď si z tej kaše dať. Pritom má svoju prirodzenú chuť, žiadne pridané cukry, ochucovadlá a podobne.

V našej domácnosti často robíme rôzne polievky, najradšej máme krémové z MioMat-u alebo poctivý domáci vývar. V každom prípade v nich musí byť poriadna dávka cestovín a preto sme sa písmenkovým cestovinám veľmi potešili. Pre mňa je to úplne retro a vrátila som sa do detských čias, keď sme si z nich skladali so sestrou rôzne nápisy a mali sme z toho neskutočnú zábavu :D 

Prvá polievka, s ktorou sme ich vyskúšali, bola krémová mrkvová (keďže sa mi podarila redšia, zahustila som ju krupicou - tip som našla na zadnej strane obalu):

Druhý v poradí bol už spomínaný zeleninový vývar (naozaj si na cestovinách v polievke dosť ulietavame):

Na predošlej fotke v strede je obrázok nášho tretieho polievkového výtvoru a to zeleninovej polievky s krupicovými knedličkami. Spravíte si ich veľmi jednoducho: stačí jedno vajíčko, krupica a štipka soli. Najradšej ich máme v hráškovej polievke alebo práve v takejto, zeleninovej. Vyváram ich priamo v polievke (tesne pred dokončením) a stačí ich dávať malinké, krásne pri varení "narastú". 

V testovaní sme mali aj mini kačičkové cestoviny. Musím povedať, že tento výtvor ma veľmi pobavil. Trochu som sa inšpirovala instagramom Klub maminek a kačičky som Dávidkovi pripravila s rajčinovým pretlakom, štipkou bazalky a pár hoblinkami parmezánu. Tento jednoduchý recept sa u nás veľmi ujal a po cestovinách sa doslova zaprášilo.

A dostali sme sa k poslednému produktu z rady Viaggio a to Bio špaldové sušienky. Z nich už máme doma tretie balenie. Rada ich beriem na výlety, ktoré spolu často podnikáme a mám ich v pohotovosti aj pri kočíkovaní. Jeden nikdy nevie, v akej nálade sa dieťa zobudí, že? :D

Sušienky majú tvar akurát do malej ručičky, ľahko sa rozplynú v ústach a zbytočne sa nedrobia. V porovnaní s ostatnými sušienkami, ktoré som ochutnala, majú len veľmi jemnú nasladlú chuť. A tak ich malému dám bez "výčitiek svedomia" 🙂 

Takto sme sa vychystali na celodenný výlet do Malkia Parku.

Myslím, že tento spokojný výraz hovorí viac ako 1000 slov 🙂

No a ktoré tri produkty v mojej kuchyni odteraz nesmú chýbať?

1. Špaldové sušienky, keďže Dávidkovi veľmi chutia.

2. Písmenkové cestoviny - už sa teším, ako si z nich budeme s drobcom "písať".

3. Krupicová kaša, pretože je lahodná a je to multifunkčný produkt, čo sa mi veľmi páči.

Ďakujem Modrému koníkovi za možnosť zapojiť sa do tohoto testovania a pripomínam, že všetky produkty od Hami si môžete kúpiť v sieti a e-shope dm drogérie 🙂

#test_hami_viaggio #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli