rusalinka
15. dec 2018
2222 

Týždeň zo života mamičiek

Do akých pohárov sa nalieva víno? Aké sú najnovšie trendy vo vianočných ozdobách? Čítajte a dozviete sa 🙂

  • U nás zdobil najmladší - sme extra:

  • Šli sme kupovať stromček, vravím mužovi: „Berieme ten, ktorý nám šprngne do oka, láska na prvý pohľad proste.“ A ako tak jeden stromček manžel prezeral, obracal, konárom mi šľahol do tváre až mi okuliare odleteli ako raketa medzi ostatné stromčeky... Tak ten teda šprngol a to doslova. Ja slepá ako patrón snorím medzi čečinou moju optiku a muž na mňa – „a ty tam čo robíš?“ To nevymyslíte, jak Griswoldovci!
  • Moja dcérka (5 r.) dnes išla prvý deň po 2 týždňoch do škôlky a samozrejme ráno začali pri vstávaní protesty, že nechce ísť. Argumentovala som jej, že už je veľká a pokiaľ je zdravá, tak musí ísť. Ona ďalej nariekala a hovorí:
    „Mami! Pôjdem do škôlky, ale vezmem si kladivo a celú ju rozbijem, aby som tam už zajtra nemusela ísť!“
  • Včera večer som Peťkovi sľúbila, že keď dám Tomáška spať, upečieme si sušienky. Uspala som ho, vrátim sa k Peťkovi a nájdem ho so všetkým vercajgom na rukách:

  • Moja tetka je v kostolnom spevokole a pred Vianocami sa dohadovali, že budú chodiť po koledách, kúpia si rovnaké biele blúzky. Jedna zo skupiny zrazu šok, vyvaľuje očiská a kokce zo seba, že ona asi s nimi nepôjde, nech sa nehnevajú, bola tento rok na operácii kolena...
    Namiesto „po koledách“ rozumela totiž „po kolenách.“
  • Tej mojej babe robí problém výslovnosť zdrobnenín a ako niektoré deti hovoria kepuč, ona ukončuje slová namiesto čka, čak (napr. vodička - vodičak, húska - husak). Ráno spievala svojej sestričke:
    „Zavri očičák, moja maličák, dnes ti zaspieva tvoja sestričák...“
  • Fotku na vianočný pozdrav by sme mali:

  • Moja svokra mala meniny a keďže vedela, že jej prídu gratulovať, tak sa chcela pripraviť a chcela kúpiť fajnovejší likér, ktorý som jej ja u nás ponúkla. Zašla do obchodu a keďže nemala okuliare, riadila sa len cenovkami. Videla Amaretto, cena sa jej zdala rovnaká, tak vzala fľašu. Prišli prví hostia, zablahoželali, ponúkla ich okrem iného aj likérom, naliala im plné štamperlíky, sebe len tak na dno. Niečo sa jej nepozdávalo, ale keďže ona nepije, tak nemala s čím porovnávať. Večer jej zablahoželal aj jej syn, naliala aj jemu do štamperlíka, hodil ho do seba a pýta sa jej, prečo víno nalieva len do štamperlíkov. Nechápala, tak si pozrela fľašu aj s okuliarmi a ona kúpila nejaké nóbl portugalské víno namiesto Amaretta.
    Chúďa, keď nám to rozprávala, že čo si o nej budú myslieť, že aká je lakomá, keď víno do štamperlíkov nalieva.
  • Cibulačka ako sa patrí.
    Sestra uvarila vajíčkovú polievku, dala ju do špajze na zem vychladnúť, ale jej malému dvojročnému sa asi nepozdávala, tak ju dochutil podľa gusta:

  • Pripravujem deti na príchod sv. Mikuláša a vravím im, že sa ich napríkld môže aj spýtať, či pomáhajú mamičke. A 7-ročná pohotovo odpovie: „No nemôžme pomáhať, lebo mamička sa musí hýbať, inak by ochrnula.“
  • Asi napíšem Ježiškovi, aby nám priniesol deku:

  • Môj 5 ročný: Dnes večer pred kúpaním sa spýta, či si môže odtrhnúť toaletný papier, 2 kúsky, vraj aby to mal na pamiatku. Pýtam sa, že na pamiatku čoho a on zahlási: „No maminka na pamiatku vás s ockom, keď zomriete...“
  • Moja tetka vyrobila trapas v kostole. Ak niekto pozná evanjelickú spoveď, pri ktorej ľudia kľačia okolo oltára a farár chodí s kalichom vína „toto je moja krv...“ a každý si má z kalicha symbolicky odpiť, potom dostane oplátku. Prišiel k mojej tetke: „Jedzte a pite z tohto kalicha všetci.“ Dal ruku tetke na čelo a ona na plnú hubu na cely kostol: „Ďakujem, ja si neprosím, beriem antibiotiká.“

Ďakujem za prečítanie, majte krásny čas

Z.

Krátke správy sú upravované doplnením diakritiky a odstránením „rušiacich“ znakov. V prípade, že obsah nie je úplne gramaticky a štylisticky správny (pre autenticitu niektoré slová a výrazy neopravujem), trošku ho poupravím. Ostatok publikujem v 100% znení.

#magazin #zivotmamiciek #zabava

ranajsia upavanka..mile (y) :D

15. dec 2018

Atb v kostole, top 😀

15. dec 2018

Za mna urcite polievka 😀

15. dec 2018

som pobavila skoro na všetkom no topka bolo amatéri v štamperlíku a antibiotiká v kostole 😂😂😂

16. dec 2018

Už aj ja píšem hoco ,😂😂- amareto v štamperlíku mi amatéri 😂😂

16. dec 2018

Zavri ocicak 😀

16. dec 2018

Všetky sú suprové ani si neviem vybrať či koledy alebo kúpa stromčeka 😀😂

16. dec 2018

👍👏🎉😅😂😂😂

16. dec 2018

Uplna topka vsetko😉

17. dec 2018

posledné 😂

18. dec 2018

neviem preco, ale i nase deti sa prikryvaju kobercom 😂

21. dec 2018

ja som vybuchla pri toaletaku na pamiatku :D

28. dec 2018

Začni písať komentár...

Odošli