rybkaa
29. jan 2017
172 

Ako Ryba Popradský probovala

Milí moji čitatelia,

opäť vám ponúkam malú ochutnávku mojimi očami i jazykom, tentokrát to budú čaje z novej edície Wellness Popradský.

Tradične, v úvode ďakujem modrému koňovi za možnosť opäť vyskúšať čajíky na vlastnej koži, respektíve otestovať silu a vytrvalosť močového mechúra. Nedoplatok za vodu pošlem dodatočne, hehe.

Čakala som krabičku so 6 škatuľkami a prišli dve škatule napratané čajom, bolo ich rovno 30. Odpadla som. Po chvíľkovom výpadku som nabalila škatuľky všetkým členom blízkej i širšej rodiny. Nech sa aj oni potešia a osviežia telo, myseľ i mechúre. 

Príjemným bonusom boli aj 2 krásne červené hrnčeky. Ako stvorené na čaj pre dvoch, pri telke s keksami. Spravila som si prvý čaj a sadla si s ním, natešená, ako si ho vychutnám. Manžel sa spýtal, že či som aj jemu nespravila a už sa vrhal na hrnček. Zastavila som ho hneď v úvode. Na hrnčeku je napísané jasne, že to je MôJ ČAJ! 😀

Prejdem k podstate a predstavím vám čaje jednotlivo. Každá škatuľka obsahuje 18 pyramídových vrecúšok s čajom, ktoré sú zabalené spoločne v šušťavom vrecku s motívom zlatých lístkov a na krabičke je diera - okienko, cez ktoré môžeme pyramídky vidieť. Prekvapili ma aj znánornené cviky na krabičke, ktoré si popíšeme v jednotlivých odsekoch.

Ako som už spomenula, dostala som 6 druhov, každý jedinečnej chuti, tak poďme na to, kým mi vychladne čaj.

1. Pu-Erh - spaľovanie tukov 

Aromatizovaná čajová zmes Pu-Erh a zelenéhoh čaju s l-karnitínom tiež obsahuje mätu piepornú, jablko a rôzne arómy. Čaj má príjemnú chuť sliviek a ananásu, má zlatú farbu a výraznú vôňu mäty. Celkovo sa pije veľmi dobre, nemá vlastnosti bežného redukčného čaju, že vám hneď skrútne žalúdok a bežíte s vetrom opreteky s gaťami na kolenách. Nie. Čaj je výborný a jeho účinky týkajúce sa váhy sa zrejme ukážu po pravidelnom pití, zatiaľ som neschudla ani deko, keďže na raňajky ládujem klobásu, že?

Cvik: Ako sa zbaviť nadbytočných tukov - vystrite chrbát a s pravidelným dychom sťahujte zadok, brucho držte počas nádychu a výdychu stále vtiahnuté, opakujte 10-krát niekoľkokrát denne. 

2. Ginko - pamäť a prekrvenie

Aromatizovaný čaj ginko tiež obsahuje mätu kučeravú a piepornú, citrónovú trávu, koreň sladkého drievka a rôzne arómy. Čaj má výraznú mätovú chuť i vôňu, neskôr doznieva horkastá chuť ginka, hoci je na obrázku malina, nie je ju cítiť.  Jeho farba je svetlozlatá. Pri pravidelnom pití sa zlepšuje prekrvenie a činnosť mozgu, už po prvej šálke je cítiť celkové rozohriatie organizmu, výborne funguje na studené hnáty.

Cvik: Ako prekrviť organizmus - otvorte dlane, silno napnite prsty a prudko ich zovrite v päsť, opakujte 5x - určite na tento cvik vďaka ginko čaju nezabudnete.

3. Maté - energia a povzbudenie

Aromatizovaná zmes bylinného, ovocného a čierneho čaju s maté, obsahuje tiež jablko, ibištek, mätu kučeravú, pražený koreň čakanky, citrónová aróma, šípku, orech kola, semeno guarany a listy černíc. Čaj má tmavočervenú až hnedú farbu, prevažuje vôňa bylín. Priznám sa, na tento čaj som sa tešila asi najviac. No, sklamal ma. Zdá sa mi veľmi prekombinovaný chuťami, celkovo chutí horko - zrejme vďaka čiernemu čaju, cítiť v ňom kyslosť jabĺk a ibišteka. Takže u mňa nevyhral. Nevadí, určite je napriek tomu povzbudzujúci - keď do neho šmyknem lyžičku cukru, je fajn, hehe.

Cvik: Ako si dodať energiu - v sede stiahnite lopatky, vystrite chrbát, ruky položte na stehná dlaňami nahor a nohy na šírku bedier, zhlboka sa nadýchnite do rebier a pomaly vydýchnite, opakujte 6-12x.

4. Zázvor + Acai

Aromatizovaný bylinno-ovocný čaj zázvor s acai tiež obsahuje jablko, kvet ibišteka a rôzne arómy. Čaj má peknú svetločervenú farbu, vonia ako lesné plody a chuť je výrazne acai-ová. Ostrý zázvor sa tak dostáva do úzadia, čaj neštípe, ale je príjemne svieži a chutný. Obsahuje teda vďaka acai i zázvoru veľa vitamínov.

Cvik: Ako dostať imunitu do formy - v stoji stiahnite brucho, vystrite chrbát a urobte výpad dopredu, koleno prednej nohy nepredchádza špičku a koleno zadnej nohy zviera 90° uhol, vráťte sa naspäť a opakujte niekoľkokrát na obe nohy.

5. Zázvor + citrón

Aromatizovaný bylinno-ovocný čaj zázvor a citrón obsahuje tiež limetku, rooibos, jablko, listy černíc, medovku, arómy, kvet bazy čiernej, pražený koreň čakanky a citrónovú kôru. Už na škatuľke je "varovanie", že čaj je extra silný. Je to pravda, skoro mi oči z jamôk vypadli už pri prvom glgu. Čaj má svetložltú farbu a silnú zázvorovú vôňu a ešte silnejšiu zázvorovo-citrónovú chuť. Čaj chutí akoby bol pripravený z čerstvého zázvoru, je výrazne kyslý ako čerstvý citrón a je to zaručene pravý bojovník s chrípkou a bacilmi. Rozohreje rýchlo celé telo a zmierni bolesti hrdla, odporúčam čaj sladiť medom - zmierni sa tak prudká štipľavá chuť a lepšie sa pije.

 Cvik: Ako zlepšiť imunitu a posilniť srdce - v sede začnite jemne podupkávať nohami a postupne zvyšujte frekvenciu až do maxima, zrelaxujte a opäť opakujte dokiaľ vládzete.

6. Zázvor + baza

Aromatizovaný bylinno-ovocný čaj zázvor a baza čierna tiež obsahuje jablko, rôzne arómy, koreň čakanky, koreň sladkého drievka, listy černíc, pomarančovú a citrónovú kôru. Čaj má žltú farbu, výraznú zázvorovú vôňu aj chuť, ktorá je zjemnená bazou. Je silný, ale miernejší ako citrónová verzia, chuť je lahodnejšia a "ovocnejšia" vďaka pridaným arómam i samotnej bazy. Baza je považovaná za antioxidant, zázvor má tiež liečivý účinok, takže celkovo čaj pôsobí priaznivo na celý organizmus.

Cvik: Ako prebudiť imunitu - ak chcete predísť prechladnutiu, udržujte telo vo forme, začať môžete tak, že vymeníte výťah za schody, zlepšíte si kondíciu, ktorá je dôležitá pre správne fungovanie organizmu.

Tak a máme to, ochutnali sme všetky druhy, niektoré sme si zamilovali a budeme ich kupovať pravidelne. Veď skúste sami, neoľutujete!

Ešte raz ďakujem za možnosť vychutnať si túto výbornú edíciu čajov Popradský, nemám čo vytknúť, čajíky sa vám ozaj podarili. Ak by niekto mal pocit, že im niečo chýba, napraví to lyžička medu, kvapka citrónu alebo kalíšok rumu, haha!

Tak - nazdravie 🙂

#test_popradske

Začni písať komentár...

Odošli