sabusik321
7. nov 2020
228 

Jeseň s DIXI na Spiši 🙂

Prečo som sa prihlásila do testovania DIXI žihľavovej vlasovej kozmetiky? Samotný žihľavový šampón (aj napríklad sprchové gély, či momentálne dezinfekcie) majú miesto v našej kúpeľni a to je dôvod, prečo som sa do testovania Žihľavovej vlasovej kozmetiky zapojila.

Táto firma je medzi nami už od roku 1927. Prežila dosť generácií a ja sama si pamätám, ako si moja mama kupovala lopúchovú vodu a ako som sa jej ako pubertiačka smiala, že to čo má. Pár rokov mi trvalo, kým som pochopila, že nie je všetko zlato, čo sa blyští. A že neplatí, že to najdrahšie musí byť najlepšie.

Hneď v úvode spomeniem, že nejde o čisto prírodnú kozmetiku (rozumej - nie všetko je bio, v zložení nájdete bežne používané chemické zložky). Ide o normálnu radu vlasovej kozmetiky so žihľavovým extraktom, ktorá spĺňa všetky legislatívne normy a tiež je cenovo dostupná pre všetkých. A hlavne je VYROBENÁ NA SLOVENSKU - konkrétne na Spiši v Spišskej Novej Vsi.

A teraz niečo o výrobkoch, ktoré som testovala.

ŽIHĽAVOVÝ ŠAMPÓN

Ako som spomenula už vyššie, tento šampón používam. Vyhovuje mi, vlasy mám po ňom jemné, hoci pred testovaním som si neuvedomovala, že sa mi dosť motali a mala som problém ich miestami rozčesať. Tiež mi stačí umyť si vlasy 2x do týždňa. Nemám po ňom ani lupiny, ani suchú pokožku. A dodám, že mi ho berie aj muž a tiež sa nesťažuje. Predtým som roky používala šampón, ktorý obsahoval silikóny. Nebudeme si klamať, vlasy boli na pohľad oveľa krajšie lesklé a jemné. No pravda je taká, že to bolo len na oko, nakoľko silikóny vlasy tak obalia, že do pokožky sa nedostanú živiny a nemôže dýchať (tiež sa môže stať, že pri farbení vám na takéto vlasy nechytí farba). A vlasy som si umývala každý druhý deň. Žihľavový šampón neobsahuje ani silikóny, ani parabény. U mňa sa teda osvedčilo, že vlasy sa tak nemastia a sú pevné, tiež sa mi neštiepia končeky. 

ŽIHĽAVOVÝ KONDICIONÉR

Boli obdobia, keď som si na vlasy dávala všetko možné a efekt žiaden. Preto som prestala používať všetko okrem šampónu. Po pravde, do kondicionéru som nevkladala žiadne nádeje po minulých skúsenostiach – vlasy som mala častejšie mastné. No ostala som milo prekvapená, po prvom umytí vlasov a nanesení kondicionéru boli moje vlasy po vysušení oveľa krajšie, viac lesklé, na dotyk jemnejšie, tiež sa mi dali oveľa lepšie rozčesať. A vydržali bez umytia rovnaký počet dní, ako keď použijem len šampón.

ŽIHĽAVOVÁ BEZOPLACHOVÁ KÚRA

Na túto kúru som sa veľmi tešila, nakoľko sa používa na suché vlasy, je kedykoľvek k dispozícii. Moje vlasy dostávajú každý deň zabrať. Celú noc v gumičke/ drdole alebo inej alternatíve... Tak si ráno viete predstaviť aký boj to musí byť pri rozčesávaní. Po nastriekaní kúry mi to šlo oveľa lepšie. Neviem kde som doteraz žila, že som si takúto vychytávku nezaobstarala, ale šklbala si vlasy. :D No čo vám poviem, človek sa učí každým dňom, no nie? A musím dodať, že skvele vonia a okrem žihľavy obsahuje aj pšeničné klíčky, ktoré vlasy vyživujú a posilnia. Ja osobne som ju používala aj ráno aj večer, hocikedy cez deň, keď som si potrebovala dať vlasy do poriadku, napr. pred odchodom do škôlky.

ŽIHĽAVOVÁ MASKA NA VLASY

V prvom rade musím upozorniť, že som predtým nepoužívala žiadne masky na vlasy, takže ju neviem so žiadnou porovnať. Nakoľko som ju v balíčku dostala, povedala som si, že skúsim (a pravý dôvod? :D Asi ten, že v tejto korona dobe mám oveľa viac času 😂). No k veci, konzistencia masky bola prijateľná, ľahko sa nanášala, na tie moje vlasy som musela použiť celkom dosť. Vlasy boli po nej jemné a veľmi pekné, fakt som si to užívala. Akurát po prečítaní zloženia mi do očí udreli parabény. Ja osobne nemám nejaké problémy s pokožkou alebo vlasmi, no ak má niekto citlivú pokožku, mohlo by dôjsť k podráždeniu. Aj keď predpokladám, že ich koncentrácia vo výrobku bude v desatinných miestach, aj tak sa mi vynára otázka, načo tam sú, keď sa šampón a kondicionér obišli aj bez nich. Každopádne, mne úplne postačí kondicionér, masku sa ďalej nechystám používať.

TONIKUM PROTI VYPADÁVANIU VLASOV – ARVIT

To, že mi vlasy extrémne padajú som vám už stihla napísať, preto som testovala aj tento výrobok. Okrem žihľavy v ňom nájdete aj extrakt z lopúcha, kofeín či vitamín F. Vlasom dodá živiny a posilní vlasové folikuly a tým pádom obmedzí vypadávanie. V balení sa nachádza 6 ampuliek, ktoré možno aplikovať do mokrých/suchých vlasov 2x za týždeň, prípadne pri intenzívnej kúre aj každý deň. Ja som zvolila zlatý stred, asi tak každý druhý deň. Tonikum sa aplikuje na pokožku vlasy a potom sa pokožka masíruje, aby do nej lepšie preniklo. Mne vyhovovalo viac aplikovať tonikum do mokrých vlasov.

Ako by som to celé uzavrela... Fakt je taký, že po použití všetkých prípravkov sú moje vlasy krajšie. Tiež mi ich vypadlo menej, než na začiatku testovania. Neviem ale, ktorému s produktov tento benefit pripísať, nakoľko celá žihľavová rada bojuje proti vypadávaniu vlasov. Ak by som si mala vybrať víťaza – u mňa je to bezoplachová kúra a za ňou kondicionér (šampón nerátam, nebol pre mňa novinkou). 

Celkovo testovanie hodnotím pozitívne. Čo sa týka cien, žiaden z výrobkov nestojí viac ako 5 eur. DiXi má aj vlastný e-shop, takže ak vás niečo oslovilo a chcete vyskúšať, pridala som link na každý testovaný výrobok. Ďakujem za každé prečítanie mojej recenzie, ak ste došli až sem. Tiež ďakujem #konik_testuje za možnosť zapojiť sa do testovania. #test_dixi2 #recenzia #dixipositive #dixi_zihlava_skusenosti

S pozdravom,

Sabína.

Začni písať komentár...

Odošli