semodka
30. apr 2020
163 

Čas na hru časť 2. – obľúbené hryzadlo a knihy

Ahojte 🙂 Vitajte pri druhom článku Čas na hru! 🙂 Dúfam, že sa Vám prvá časť páčila a ak ste ju ešte nečítali, môžete tak urobiť TU. 

Už je to viac, ako päť mesiacov, čo sme so Zúbkom rodičia. Ide to raketovou rýchlosťou a vždy, keď je Zúbok v práci a na druhý deň sa pozrie na Karolínu skonštatuje, že zas sa zmenila. Ja to až tak nevnímam, lebo ja som s ňou každý deň a ten čas s bábätkom mi ubieha úplne inak ako jemu. Ale je pravda, že keď som pred pár dňami triedila fotky, zas som si uvedomila, ako ten čas naozaj rýchlo beží. A preto sa ho snažíme s Karolínou tráviť čo najzmysluplnejšie a najefektívnejšie. Ako správne premotivovanej prvorodičke mi veľmi záleží na jej správnom vývoji a snažím sa ho podporovať čo najviac, keďže teraz mám čas. Veru, je ho habadej... Preto študujem, pátram, čítam a snažím sa to všetko aj správne praktizovať 😂.

Netvrdím, že to robím najlepšie na svete a netvrdím ani to, že to robím správne. Ako vo všetkom aj tu platí, že si vyberám z rôznych informácii to, čo sa mne a môjmu mužovi najviac pozdáva a nejdeme žiadnym smerom na 100%. V každom našom rozhodnutí je kus nášho "sedliackeho" rozumu. Ako príklad môžem uviesť to, že aj keď túžim po nosiči a doma už máme jednu šatku, stále máme a naplno využívame aj kočík. Mohla by som pokračovať v upozornení tak, ako som to spravila v prvom článku ale... veď to si môžete ísť prečítať tam. To iste platí aj tu, berte to prosím na vedomie 🙂 . 

Hryzačky

Keď prišiel čas, že už bola Karolína schopná držať predmety v rúčkach, kúpili sme jej hryzadielko. Bábätká automaticky všetko skúmajú ústami takže to bola nevyhnutná kúpa. Nechcela som kupovať nejaké "šmejdy" (no offense), predsa len, si to dáva do úst... Takže som kúpila (niekomu, napríklad môjmu mužovi sa môže zdať, že predražené :D ) postupne tri .

Prvá bola opička. Miluje ju. Je základom jej kúpacej rutiny. Vždy sa s ňou hrá vo vode. Druhé hryzátko je z troch častí, my ho voláme sloník (na fotke môžete vidieť, že jedna časť je v tvare sloníka) a to má zas.... no všade :D Takže hryzadlový sloník s nami chodí kamkoľvek. Či už na prechádzku kočíkom, do auta alebo na gauč. Všade. A tie slastné vzdychy čo to dieťa vydáva keď ho žužle! Koniec :D Strašné smiešky na nej máme. Žltú hryzačku má v detskej, keď je náhodou sloník niekde, kde sa mi nechce ísť. Zabaví ju, má ho rada (mám podozrenie, že aj preto, lebo je žlté - zdá sa mi, že má rada túto farbu) ale povzdychy pri ňom ešte nie sú a vždy si vyberie radšej sloníka, keď má možnosť 😂.

Plyšáky a mojkáčiky

Plašáky. Och plyšáky! Alebo lapače prachu. Keď som bola malá, milovala som ich. Vlastne doteraz ich mám veľmi rada, ale sú situácie, keď už ich množstvo naozaj nezvládam 😂. Pri sťahovaní som urobila radikálne triedenie a zostali len tí, ktorých som mala zakorenených hlboko vo svojom srdci a nedokázala som sa ich vzdať. No a keď sa mala Karolka narodiť, všetkým som hovorila, že plyšáky nepríjmame (nie, že by to všetci rešpektovali :/ 😂 asi ma dobre poznajú a vedia, že neodolám).

Samozrejme, v prvom obchode s detskými vecami som si to rozmyslela a hneď som sa do dvoch zamilovala 😂😂 #večnédecko. Takže keď sa ma niekto pýtal, že čo, tak moja prvá voľba boli títo dvaja fešáci. Čo už. Som mäkkota. Ale na moju obranu, Karolka sa pravdepodobne v tomto poddala na mňa, pretože ich miluje. V detskej má srnčeka Bejamína a chobotnicu Oktopusa, v spálni v postieľke má žabiaka princa Naveena alias Frogyho a v obývačke má sloníka a mojkáčika Benjamína juniora. Áno, mená som vyberala ja 😂 . A tip: ak nemáte mojkáčika, skúste dať bábätku bavlnenú plienku alebo ak je chladnejšie ňuňavú deku. U nás fungujú parádne.

Ďakujem kamarátkam Sáre a Dominike, že aj keď neplánovane no dokonale zladili svoje nákupy a mne tak pohladkali jelenkovsko-srnčekovskú dušičku. Srnček Benjamín a mojkáčik Benjamín junior.

Knihy

V neposlednom rade, moja srdcovka, knihy. Ako prvú knihu Karolína dostala na Mikuláša Aha, mami! Domov. Priznávam, že som mala v pláne kúpiť Les, ale akosi som ho nezohnala a tak "postačila" táto verzia. Domov patrí, tak ako Opička, do večernej kúpeľňovej rutiny. Ako druhú knihu dostala na Vianoce rozprávkovú knižku Rozprávky o psíčkovi a mačičke od Josefa Čapeka (úryvok nájdete tu). No a potom som sa krásne utrhla z reťaze a či už Zúbok o tom vie, niekedy aj nevie 😂, každý mesiac pribudne Karolke minimálne jedna kniha. Pred pár dňami oslávila päť mesiacov a máme ich doma... no povedzme že trošičku viac ako päť 😂.

Kniha na ľavo je obojstranná a textilná, na jednej strane sa nachádza zrkadielko a kontrastné obrázky a druhá strana je viac farebnejšia a má rôzne "prekvapenia" pre detičky 🙂
Kniha na pravo sa dá "rozložiť" do trojuholníka aby stála pred dieťatkom keď je na brušku a napríklad sa videlo v zrkadielku, ktoré je súčasťou knižky. Karolka to má ale radšej takto, kedy môže šušťať a prevracať so stránkami.  

... a im hračky podobné

Do tejto podkategórie by som zaradila plyšovú kocku od značky Little dutch. Z každej strany má iný materiál a inú zábavku, s ktorou sa môže hrať a rozvíjať si tak zmysly. Karolína si zatiaľ najviac obľúbila stranu, kde sú medúzky, ktoré majú namiesto chápadiel nitky 🙂 No a samozrejme zrkadielko a hrkálku. Kúpila som ju na minilove.sk, a majú ju ešte aj v ružovej a modrej. My ju doma máme v mintovej farbe. Tento obchod určite odporúčam (znovu pripomínam: toto nie je sponzorovaný článok), pretože Katka je extrémne milá osoba, ktorá vždy poradí a odpovie na všetky otázky a spoločne s manželom si spravujú svoj obchodík sami. No a ich detičky sú úžasní "testeri", ktorí pomáhajú vyberať a recenzovať hračky 🙂. Určite odporúčam sledovať aj ich profil na Instagrame, dozviete sa tam o všetkých novinkách zo sveta hračiek.

Kontrastné kartičky boli vlastne úplne prvé, čo som Karolke kúpila z tohto článku. Bola ešte v brušku, keď ju už doma čakali 🙂. Zaujali ma tým, že všetky sú na jednej karabínke, čiže sa mi nikdy nikde nerozsypali, keď som ich nosím v kabelke vždy so sebou, a sú hrubšie, čiže sa len tak ľahko nepokrčia. Mali sme ich so sebou napríklad aj na výlete v Tatrách

...znovu kniha

Kocku sme si obe so Zúbčatkom obľúbili, no mňa na začiatku veľmi prekvapila veľkosť (hej, patrím k tým ženám, ktoré nemajú potuchy koľko je 15cm 😂) a tak som Karolíne objednala z tejto istej oceánovej série knihu. Tú menšiu, lebo sú dve verzie. A tento krát v RUŽOVEJ farbe. Áno 😂😂 . Ja, odporca ružovej som objednala sama, dobrovoľne a pri zmysloch, ružovú knihu. Povedala som si, že nemôže mať všetko v tyrkysovej 🤷‍♀️ a Zúbok chcel v modrej, že ak by bolo druhé dieťa chlapec... tak dúfam, že som mu dala jasne najavo, čo si o tomto jeho zmýšľaní myslím 😂. No a v neposlednom rade, je čas, aby som si priznala, že sa tá ružová k nej asi najviac hodí 🙈. No ale stále sa budem aspoň trošilinku brániť aj keď ani mne samej nevadí mať niečo takéto príjemne ružové, veď sama mám sukňu (výhovorky výhovorky), nehovorím však o nejakej krikľavej alebo inak odpornom odtieni😂. Ok stačí, poďme radšej ďalej😂. 

Last but not least

V tejto poslednej kapitole by som chcela spomenúť hojdačku. Nám tento zázrak odporučila kamarátka Dominika, za čo som jej neskutočne vďačná! Uľahčila mi fungovanie v kuchyni. Totižto, keď som sa snažila😂🤷‍♀️ variť, Karolína sa pri mne hojdala a bola spokojná. Že sa hýbe, že ma vidí a že sme spolu. A aj ja som bola spokojná, že je spokojná. Win-win. Samozrejme, striedala som to (v našom prípade) s karimatkou a hračkami a keď už začala byť netrpezlivá, vtedy išla do hojdačky. Keď sa jej tam podarilo zaspať, vtedy som ju len prehodila (aby v nej nebola dlho) a spala ďalej.

Používali sme ju pravidelne až kým neprišiel čas, že sa začala prevaľovať. Odvtedy tam veľmi nechce byť, lebo sa chce hýbať a meniť polohy. Ale keď zapnem na hojdačke hudbu, tak tam je znovu spokojná. Vtedy tam zas krásne leží a počúva. Ale pre moju zdravú psychiku si toto nerobím často. Proste tá hudba nie je pre mňa🤷‍♀️😂. Je tam aj zvuk srdca, vody, vtáčikov a neviem čoho všetkého ešte, ale to sme zatiaľ nezapínali nikdy. Hojdacie stupne sú štyri, a všetko toto sa dá ovládať ovládačom. Ale nemyslím si, že by sme to bez neho nezvládli. No a ešte je tam funkcia vibrácii ale ani to sme nezapínali. Ešte je k tomu aj taký pultík, ale popravde, ani neviem kam sme ho dali😂 . Na striežku sa dajú pripnúť tri hračky, čo bolo tiež fajn, ako ju zabaviť. Teraz už chce všetko do ruky, tak tam už nevešiame nič. No... za nás veľká spokojnosť.

Hojdačka Chicco swing up

30. apr 2020

Začni písať komentár...

Odošli