simi252
9. máj 2019
487 

Navždy nedokonalá pleť

Už ako 14-ročná som začala mať problémy s pleťou. Boli dni, keď som naozaj nenávidela svoju pleť a s plačom sa pozerala do zrkadla. Nemusím snáď opisovať, že pubertiačky takéto veci zle znášaju. Nerozumela som, prečo niektoré maju naozaj dokonalú pleť ako bábika Barbie a iné ako ja boli tejto predstave na míle vzdialené a skôr by nás prirovnali k muchotrávke. Roky plynuli, na tvári bola odskúšaná rôzna kozmetika, aj liečivá, no napriek tomu pleť nebola stále dokonalá.

Zrazu prišiel vyšší vek. Jedno dieťa, o 3 a pol roka druhé dieťa a 30-ka na krku. Človek by si pomyslel, že v tomto veku už predsa akné riešiť nebude treba, lenže ako sa hovorí „čo čert nechcel“, akné stále „zdobí“ moju pleť. Preto, keď som zbadala možnosť testovať krém od Vichy Normaderm Phytosolution na nedokonalosti – neváhala som a hneď som sa zapojila. Na moje veľke prekvapenie mi po čase prišla aj pošta od Modrého koníka. Bol začiatok apríla, keď mi volal kuriér, že mi nesie zásielku. A tak sa začalo veľké testovanie. 

Hneď som balíček otvorila a skúmala so zvedavosťou jeho obsah. Vo vnútri sa skrýval malý, zelený flakoník v papierovej škatuľke. Krém som sa rozhodla hneď aj vyskúšať, predsa len som zvedavé ženské stvorenie 😊

Prvé, čo sa mi veľmi zapáčilo, bolo kompaktné balenie krému, ktoré dobre padne do ruky. Ďalej veľmi oceňujem pumpičku, vďaka ktorej som si vždy vedela nadávkovať rovnaké množstvo krému. No a v neposlednom rade chválim aj to, že je v sklenenej fľaštičke a pekne vidieť zostatok v nej.

Krém bol trochu riedšej konzistencie, na akú som bola doposiaľ zvyknutá, ale nebolo to nič, čo by mi prekážalo, bolo to len čisto o zvyku. Vôňu som nevedela najprv identifikovať, ale bola príjemná a pripomínala mi troška vôňu mentolu. Krém bol vláčny, dobre sa rozotieral, vstrebával a nezanechával pleť mastnú ani lepkavú. V zložení uvádzajú 2 % kyseliny salicylovej a kyselinu hyalurónovú. Vo svojej bohatej histórii boja s akné mi kyselina salicylova nebola neznáma.

Prešli 2 týždne úplnej spokojnosti. Pleť bola takmer dokonalá. Podelila som sa s Vami počas testovania už touto fotkou, kde som bez make-upu. Naozaj moja spokojnosť bola vo všetkých smeroch. Vyhovovalo mi všetko, dokonca bol skvelý aj ako podklad pred nalíčením. Pleť bola hladká, vypnutá, skoro žiadne nedokonalosti. Proste bol to sen, na ktorý som čakala.

Testovací čas plynul a ja som naďalej s nadšením testovala. Poctivo natierala 2x denne. Ráno na čistú pleť a večer po odlíčení znovu. Avšak tu niekde okolo 3. týždňa testovania nastal zlom a začal mi krémik spôsobovať šupinky okolo nosa a líc. Ako bonus som mala zhoršené akné. Ostala som nemilo zaskočená a zároveň sklamaná.

Rozhodla som sa teda urobiť si píling a šupinky odstrániť, lenže nemalo to požadovaný efekt, lebo naďalej sa tvorili šupinky. Keď som naniesla make-up, vyzeralo to hrozne, celé zlé. Neskôr som si uvedomila, že zrejme stará známa kyselina salicylová mi podráždila pleť presne na miestach, kde mám pleť najviac citlivú a suchú.

Po dlhšej úvahe, že čo ďalej som sa rozhodla používať na noc iný, výživnejší a mastnejší krém a Vichy mi robilo spoločnosť už len ráno pred zrkadlom. Nemusím snáď opisovať, že po tých dvoch týždňoch úplnej spokojnosti ma zaskočili tieto problémy. Povedala som si však, že som vďačná za testovanie, lebo na rodičovskej dovolenke si predsa len žena nedovolí finančne vyskakovať a Vichy nepatrí zrovna k najlacnejšej kozmetike.

Rozhodla som sa dať ešte krému Vichy normaderm phytosolution ešte šancu, avšak v inom režime, ako odporúča výrobca, a uvidím, ako sa moja pleť zachová. Verím, že pleť sa nezhorší a to čím ma nemilo prekvapil rýchlo odznie a nastane wau efekt z prvých dvoch týždňov.

Po mesiaci testovania z krémiku ubudlo málinko, takže jeho výdrž bude naozaj dlhá. Po svojej skúsenosti odporúčam krém ženám s akné, ALE nesmú mať suchú pleť. Ženy s citlivou pleťou sa nemusia báť, naozaj neštípe, nepáli ani nezanecháva červené mapy na pleti. V tomto Vichy naozaj môžem pochváliť, že keď píšu vhodné na citlivú pleť, tak to naozaj aj tak je. To, či sa skamarátime a zosúladime, uvidím časom. Nejdem krém vyslovene karhať, ale ani vynášať do nebies.

Týmto sa chcem poďakovať tímu Modrého koníka za možnosť testovať niečo, s čím som nemala doposiaľ skúsenosť. Moja recenzia snáď pomôže aj Vám ostatným ženám trápiacich sa s akné v rozhodnutí, či si práve tento krém zakúpite a rozhodnete vyskúšať jeho účinky na svojej pleti.

#recenzia #test_normaderm

Dnes som sa rozhodla ze po nom asi siahnem a vyskusam...no teraz vaham kedze supinky su moj vecny problem🙄

9. máj 2019
simi252
autor

@lenkapp vyskusat mozes, ale naozaj by som pri supinkovej pleti pouzila asi len raz denne, lebo tie supinky sa stale robili a naozaj to pod make-upom vyzeralo strasne. Kyselina salicylova dost vysusuje ale zaroven aj ucinne bojuje s akne...

9. máj 2019

Začni písať komentár...

Odošli