359 / 365
    Domáca mrkvovo jablková výživa

    prosím ťa ako si ju robila? aký pomer jablká vs. mrkva?

    14. okt 2015

    @tatikat mrkvu som postruhala, aby sa skôr rozvarila a očistené jablka som pokrájala na kocky. Všetko som dala spolu variť, podliala som vodou podľa potreby. Takto sa to vari, za občasného miešania až kým nie je všetko mäkké/rozvarené. Pridala som 1 čajovú lyžičku kyseliny citrónovej a cukor podľa chuti. Nakoniec to treba rozmixovať do hladka. Ja som po rozmixovaní dala ešte trochu variť a pridala som vodu, lebo mrkva bola dosť suchá a bolo to veľmi husté. Dať do pohárov a zasterilizovať.
    Vyzivy robim od oka a podla chuti, nevážila som ani mrku ani jablká. Jablk bolo viacej ako mrkvy a cukor podľa toho aké to chceš mať sladké.

    15. okt 2015

    @simonne1 Ďakujem 🙂

    15. okt 2015

    Prosím ťa, môžeš mi napísať postup ako to sterilizuješ? Ja som sa pokúšala aj v hrnci, aj rúre sterilizovať a splesniveli mi výživky ☹ Ďakujem

    1. júl 2016

    Prepáčte, mohli by ste mi prosím napísať postup ... 🙂

    1. júl 2016

    @jankaju mne vyzivy vydrzali v pohode a ked bol problem, tak s tym ze bolo zle viecko. Take som dala do chladnicky a zjedli sme ich ako prve. Do hrnca davam na spodok utierku, poukladam pozatvarane pohare, zalejem vodou aspon do 3/4 a cakam kym zacne voda vriet. Necham ich sterilizovat tak cca 15 min. Povyberam, obratim ich hore dnom, prikryjem utierkou a hotovo. nemeriam teplotu ani nic podobne. vyziva je vlastne rozvarene ovocie, takze nevadi si myslim ked je na vyssej teplote sterilizovane. Zakladom aby nesplesneli je sterilne prostredie, aby boli viecka ciste a nic tam nespadlo. Drzim palce nech sa podaria.

    1. júl 2016

    @simonne1 ďakujem, za radu. Ja som ich neotáčala a asi preto sa dobre nechytili viečka. A mala som v hrnci len nejakých 80 stupňov na 30 min. ako mi radili, vraj to bude OK. A nebolo. Vyskúšam váš postup. Ešte raz ďakujem 🙂

    1. júl 2016