8 / 53
    dieta sa moze s pomocou samo obsluzit pocas dna :) je dobre ked ma pristup k svojim riadom, skuste mu zriadit suplik s jeho vecickami, u nas to ma uspech, sam si prestrie :)

    no neviem neviem či by som nehala tak nizko sklene pohare a pod...detsky riad ano, ale toto......hmmm no neviem

    18. mar 2011

    Ja by som nenechala ani tie nadoby s rozsypatelnými vecami... sklo nepouživame vooobec.. najstaršia sa vie hrať s kameninovými miskami v pohode... ale tak si neviem predstaviť nabeh našej partie na tuto poličku. .nevraviac o tom, že je to polica, takže aj hore sa da vyštverať....

    18. mar 2011

    No proste zaleži na veku deti.. a na ich počte...

    18. mar 2011

    tak podla montessori dieti si vedia davat pozor a zaobchadzat opatrne so sklom ak ich to naucime. ale to aj my sami musime zaobchadzat s vecami stylom aky chceme od deti. cize nebrat trebars viac kusov riadu naraz akoze rychlo sup sup, dieta odzera a bude to tiez skusat. ked mu ukazeme ze pohar chytame opatrne a prenasame ho pomaly, bude nas napodobnovat.

    18. mar 2011

    jasne, ja by som tiez hned vsetko takto nevytasila.. az keby som si overila ze je to zvladnutelne.. toto mala nejaka maminka na nete neviem ako stare dieta uz mala... ale napriklad moj synator uz davno pije zo skleneho pohara, sam si nosi tanier - vsetko rozbitne. tiez som sa najprv bala a vlasy mi stali dupkom ked prvy krat chytil salku, ale naucili sme sa, ja aj on 🙂) v najhorsom rozbije.. som na blizku, ak by sa stalo, dam ho prec a crepy odpraceme... na policky mi zatial nelozil :D nik mu neukazal chichi :D

    18. mar 2011

    kamenina či keramika je ine ako sklo.... sklo je dosť nebezpečne... ked sa už rozbije, tak možu byť črepy malinkate... a nemusi sa na prvýkrát všetko pozametať a povysavať... a može sa to zadreť pod kožu neskor pri hre... akože sklo je nebezpečne aj z tohto hladiska... a nie je dieťa ako dieťa... a sice deti kopiruju po rodičoch a starších surodencoch a aj po mladšich. .ale ak by to bolo take verne kopirovanie , tak mi tu beha 5 rovnakých kuskov... a teda nebehá.... 😉
    Sklo proste nepoužívame ani my dospeláci... Fakt len ak mame navštevu, tak vodu či malinovku nalejem navšteve do skleneneho pohara, ale inak doma fičime na hrnčekoch... (inak ja som ako dieťa rozkusla pohár z tenkeho skla a moja sesternica tiež a naša prvorodená nerozkusla, ale v cukrarni sa odbilo z pohara a zamiešalo sa to do pudingu, takže jej asi 2cm skla prešlo traviacim traktom... mne to bohate stačí... nestoji za to pokušať kolko skla v rodine znesieme bez ujmy na zdraví 😀 ).

    18. mar 2011

    no musim povedat ze synator este ziadne sklo nerozbil, zato ja a moj drahy uz mame daco na konte :D jasne, je to neprijemne, vysavala som kazdy kut velmi pozorne... inak objavila som silikonovy obal na dojcensku sklenu flasku. robi to tu flasku nerozbitnou (samozrejme nebudem skusat celou silou trieskat flasu o zem :D). sa mi to velmi paci 🙂 mne aj ta voda zo skla nejak inak chuti ako z plastoveho pohara (mame aj take ale u nas skor na vylety, pikniky...)

    18. mar 2011

    sice je to pridane uz davno,ale ja maleho od malicka ucim aby vedel ze sklo je rozbitne, takisto veci sa daju vysypat. vela veci mame tak ze maly sa obsluzi sa. chce to trpezlivost,ale da sa to a dieta je potom aj opatrnejsie. a tiez veru plasotve su dobre na vylet :D ja aj flasky kojenecke som mala sklenene teda vacsinu. a ucim maleho aj ako sa kraja nozom opatrne tupim a len spolu a pekne mu to ide.

    29. okt 2011