smoni
13. dec 2016
120 

Aloe Vera - kráľovná rastlín

Už v časoch starých Egypťanoch bola aloe vera neodmysliteľnou súčasťou tradičnej medicíny. Jej tisícročná história je plná príbehov o blahodárnych účinkoch na krásu, zdravia či dlhovekosť. V súčastnosti je známych viac ako 300 druhov, avšak pre ľudský organizmus najlepšie účinky prináša Aloe Vera Barbadensis Miller.

Botanicky patrí do čeľade ľaliovitých, podobne ako v našich končinách cibuľa či cesnak. Darí sa jej v horúcich a suchých oblastiach - subtropické až tropické podnebie. Zrelé listy dosahujú výšku 1-1,5m a šírku až 15cm. Zber by sa mal vykonávať výlučne ručne, aby sa zabezpečila kvalita zberaných rastlín.

Zrelé listy sa skladajú zo šupky, tenučnej vrstvy pod šupkov a rôsolovitého vnútra - gélu. Pre laxatívne účinky šupky a tenkej vrstvy pod ňou, by sa mali pri spacovaní odstrániť.

Účinnou látkou aloe vera je práve gél.

Gél z Aloe Vera obsahuje viac než 200 významných zložiek. Hovoríme predovšetkým o vitamínoch (A, B1, B6, B12, C, E,...), mineráloch (draslík, chróm, meď, horčík, fosfor,...), aminokyselinách, saponínoch, mucinóznych polysacharidoch, enzýmoch. Sú skombinované prírodou k dokonalej harmónii tak, že účinky prítomných komponentov sú zrejme vplyvom tejto harmónie umocňované. Keď boli uskutočnené pokusy oddeliť niektoré zložky gélu z Aloe Vera, samostatne strácali svoj unikátny potenciál. Samotný gél má adaptogénne vlastnosti - organizmy rôznych jedincov z neho využívajú práve tie látky, ktoré im chýbajú.

Vedecké štúdie potvrdili, že Aloe Vera gél ničí baktérie, vírusy a plesne alebo aspoň tlmí ich rast. Výrazne podporuje tvorbu kožných buniek, zvyšuje regeneračné schopnosti pokožky, posilňuje imunitu organizmu, priaznivo pôsobí na tráviaci trakt, podporuje energiu človeka, čistí a udržuje priechodnosť krvných kapilár, čím sa zlepšuje prekvrenie organizmu. Je preukázaným faktom, že omladzuje, revitalizuje, čistí a hojí, má antibakteriálne a dezinfekčné účinky.  

Prostredníctvom Aloe sa ponúka možnosť veľmi žiadúcej očistnej kúry – detoxikácie, úpravy trávenia, vyprázdňovania, doplnenie životne dôležitých látok v zmysle bunkovej výživy. Je však veľmi dôležité upozorniť na fakt, že je dôležité vybrať produkt od výrobcu, ktorý svojim moderným technologickým postupom garantuje najvyšší obsah všetkých obsiahnutých látok a predovšetkým tých imunomodulačných ako sú  predovšetkým Mucinózne polysacharidy MPS.

Keďže sa v poslednom období z aloe vera stal veľmi dobrý marketingový nástroj, vznikla celosvetovo uznávaná Medzinárodná vedecká rada pre aloe (IASC) www.iasc.org , kde je možné v sekcii certifikácií zistiť, či má výrobca tento certifikát na konečný produkt a nie napríklad  len na surovinu.

Treba tiež sledovať obsah aloe vera v produkte na vnútorné užitie. Kým produkt označený ako šťava obsahuje len 10% aloe vera (aj keď na obale je napísané 100%aloe vera šťava), drink obsahuje do 50% aloe vera. Produkty, ktoré nesú označenie ako gél sú najkvalitnejšie, obsahujú až 90-98% aloe vera gélu. Ako sme písali vyššie, práve gél je zdrojom živín, ktoré majú blahodárny účinok na organizmus.

Prajem Vám vlastné objavenie potenciál využitia tejto nádhernej rastlinky - právom označovanej ako kráľovnej medzi rastlinami.

Ing. Monika Kormancová, Ph.D.

m.kormancova@gmail.com

Môžem len odporúčať, pijeme denne gél aloe vera a choroby nás obchádzajú (klop klop)

13. dec 2016

Kolostrum uzivame od firmy LR,poznate,ci pre nich robite

3. dec 2017
smoni
autor

@zuzanatribulova najskôr som bola zákazník (kvôli dieťaťu), keď mu produkty zdravotne pomohli, začala som s nimi spolupracovať, už je to cez 5 rokov.

3. dec 2017

@smoni pomaha na detox?

5. apr 2019
smoni
autor

@antori áno. Len treba vedieť dávkovanie

5. apr 2019

@smoni odkial a kolko?

5. apr 2019

Začni písať komentár...

Odošli