smoni
22. jan 2019
206 

Vedeli ste, že...

Vedeli ste, že podľa najnovších vedeckých výskumov až 75% imunity ľudí je dôsledkom nesprávneho resp. správneho fungovania črevnej mikroflóry? Môžeme teda povedať, že pokiaľ je črevo v poriadku, bude v pohode aj imunita.

Ak sa nad tým dôkladnejšie zamyslíme, začína to dávať zmysel. Veď cez tráviaci trakt prechádzajú do tela všetky živiny a vitamíny, ktoré telo buď zužitkuje alebo vylúči. Ak správne osídlime črevnú mikroflóru priateľskými baktériami, tie zabránia prenikaniu patogénov do krvného riečišťa, a teda sa posilní IS.

Aj o priateľské probiotické kultúry sa treba starať. Ako? Každopádne vhodnou stravou - vláknina je v tomto prípade TOP. Neškodiť im nadmernou konzumáciou vyprážaného jedla, sladených nápojov a pod.

Ak chcem dopomôcť organizmu pri obnove črevnej mikroflóry vyberme si vysokokvalitné probiotiká. Vedia byť nápomocné nielen počas alebo po užívaní ATB., pri tráviacich problémoch (hnačka/zápcha/raz za 3 dni WC-ko), alergiách, astme, ekzémoch, ale tiež pôsobia aj na tvorbu hormónu šťastia a byť šťastný a spokojný vo svojom tele je neoceniteľné tak pre nás ako aj naše okolie.

S láskou
        Monika

Začni písať komentár...

Odošli