smoni
21. dec 2016
237 

Všakovaké využite Aloe vera

Mne učarovala Aloe vera. Táto nápadne nenápadná rastlina v sebe obsahuje viac ako sa na prvý pohľad môže zdať. Prečo ju teda v prírode zvieratá nekonzumujú ? Jej obal - šupka - obsahuje aloín, veľmi preháňavú látku. A teda je zrejmé, že zvieratko si takéto stretnutie zapamätá na dlhú dobu a v budúcnosti sa rastlinke oblúkom vyhne. My ľudia si však vieme poradiť, ako sa dostať ku vzácnosti, ktorá sa pod šupkou skrýva. 🙂 Jednoducho ju šupky zvabívme a ďalej využívame len jej rôsolovitú dužinu - gél.

Gél aloe very je zásobárňou vitamínov, minerálov, stopových prvkov, aminokyselín či saponínov, ktoré majú blahodárne účinky tak pri vnútornom užívaní ako aj pri vonkašom použití.

Ak sa budeme chvíľu baviť o povrchovom použití aloe vera, vieme jej účinky oceniť hlavne pri popáleninách, rezných ranách, modrinách, krvácajúcich ďasnách, preležaninách. Natíska sa otázka, keď má takéto regeneračné účinky, vie ovplyvniť aj kvalitu pokožky? Áno, aloe vera vie byť nápomocná aj v bežnej kozmetike. Pokožku vyživuje a dodáva jej potrebnú vlhkosť a pružnosť, chráni pred predčasným starnutím. Výsledky sú viditeľné v priebehu používania - krásne spätné väzby sa dostávajú hlavne od ľudí, ktorí vás dlhší čas nevideli 🙂. 

A aké zázraky robí gél v tele? Nuž, ak sa chceme pozrieť na túto oblasť, je dobré spomenúť jedného zo súčastných lekárov, ktorí sa venujú aloe vere a verejne prezentujú jej životadárne účinky. Ide o nemeckého lekára dr. Pauser a pre tých, ktorí rozumiete nemecky pripájame link, v ktorom je rozhovor s ním https://www.youtube.com/watch?v=PqHC78ZpVLk

Čím je tada aloe gél takým zaujímavým na vnútorné užívanie? V prvom rade naše telá zbavuje toxínov. Saponíny ako jedna zo zložie aloe gélu na seba naviažu toxíny a prirodezou cestou ich z tela vylúčia. V moderných časoch zvykneme tento proces tiež nazývať aj ako detoxikácia 🙂. Kedysi nám na to stačil pôst, a kedže nebolo toľko prídavných látok v potrave či kozmetike, telo sa dokázalo detoxikovať aj samo. 

Červené krvinky ako poštári živín a kyslíka to tiež nemajú s nami ľahké. Stávajú sa nepružnými, lepkavými a nevedia sa so svojim tovarom dostať ku všetkým bunkám tela - jednoducho cez tie najmenšie škáročky neprejdu. Kedže sa do periférií nedostanú, nemôžu ich nielen zásobovať, čo je horšie nemôžu odtiaľ brať ani odpadový materiál. Ten sa stáva akousi časovanou skytou hrozbou. Aloe vie čistiť a prinavracia červeným krvinkám ich prirodzenú elasticitu. Cievy a vlásočnice sú pružnejšie a začína sa prirodzená rovnováha v tele. Naše telo je úžasné vo svojom samoopravovacom mode, ktorý sa môže naštartovať už len tým, že sa začne čistiť. A z  tohto dôvodu vie byť aloe gél nápomocný pri takmer všetkých neduhoch, ktoré nás trápia.

Hoci je v regáloch našich obchodoch široký výber všakovakých potravín, znova sa začínajú objavovať choroby ako skorbut či podvíživa. Naše potraviny, žiaľ, strácajú živiny a my dávame telu vo svojej podstate len prázdne kalórie. A práve tu je najväčší prínos aloe gélu - kvalitný aloe gél zásobuje telo množstvom mikro a makro živín, ktoré potrebujeme pre normálne fungovanie, pre zvládnutie záťažových situácií a zistenie, že je skvelé cítiť sa skvelo.

Tak ako zistili vedci v mnohých svojich štúdiách, vnútorným užívaním aloe vera gélu vieme predísť mnohých zdravotným komplikáciám (veď prevencia je lacnejšie ako liečba, aj keď sa toto v našich končinách moc nepraktizuje 🙂 ) , zásobiť organizmus prepotrebnými živinami, zbaviť ho škodlivín a toxínov - poupratovať, naštartovať regeneračné účinky či dokonca zužitkovať aloe gél ako pomoc pri viac než 400 zdravotných problémoch.

Ing. Monika Kormancová, Ph.D.

m.kormancova@gmail.com

Začni písať komentár...

Odošli