stevkas
24. máj 2014

Francúzsky rebarborový koláč

Každé sobotné ráno vyrážam na tržnicu v našom meste. Milujem atmosféru, aká tam vládne a vždy si odtiaľ niečo krásne a chutné prinesiem. Dnes mi padla do oka okrem mnohých všelijakých dobrôt aj rebarbora. Rozhodla som sa upiecť francúzsky rebarborový koláčik. Jeho vôňa sa šírila po celom našom dome a o tom, aký bol chutný, ani nehovorím. Veď posúďte sami, nevyzerá nádherne ?

kráásny a musí byt aj chutný milujem rebarboru..možem poprosit recept?Ďakujem 🙂

24. máj 2014
stevkas
autor

RECEPT :
Cesto : 200g hladkej múky, 100g masla, 100g práškového cukru, 1vajce
Náplň : 500 g mladej rebarbory, 3 lyžice trstinového cukru, 3 cm zázvoru, 3 vajcia (ja som mala domáce, preto je koláčik taký žltý ), 250g bieleho jogurtu, 2 lyžice medu, 1lyžica maizeny, škorica podľa chuti.
Postup : najprv si pripravte hladké cesto, ktoré uložte aspoň na pol hodiny do chladničky. Nakrájajte rebarboru na asi 2cm kúsky, nastrúhajte na jemno zázvor, pridajte škoricu a trstinový cukor. V ďalšej nádobe vyšľahajte všetky ostatné ingrediencie na jednotnú krémovú polevu.
Cesto vyvaľkajte na kruh o niečo väčší, ako je Vaša forma, aby ste mali aj okraje .Na cesto poukladajte rovnomerne zmes rebarbory a pomaly zalejte pripravenou jogurtovou polevou. Pečte pri teplote 180C asi 35 minút.
DOBRÚ CHUŤ 🙂

24. máj 2014
stevkas
autor

@isulka ďakujem za pochvalu, recept som pridala 🙂

24. máj 2014

Ďakujééém 🙂

24. máj 2014

tak my sme dnes mali klasiku, ale skusim aj taketo nieco 🙂

24. máj 2014