tamikau
28. máj 2019
136 

Kúsok prírody s Yves Rocher

Od pravej beauty blogerky mám síce možno na míle, ale pokúsim sa Vám priblížiť svoje dojmy z testovania francúzskej kozmetiky Yves Rocher. Od firmy som obdržala tento pestrofarebný balíček s piatimi produktami ich prírodnej kozmetiky. Našla som si v ňom dva kusy z radu Hydra Vegétal-hydratačný denný krém a hydratačné sérum z rovnomenného radu. V balíčku sa okrem nich nachádzali ešte tri miniatúry produktov pre každodenné využitie-dvojfázový odličovač očného make-upu, krém na ruky a univerzálny krém na telo a tvár.

Prípravky som testovala v období dvoch týždňov a snažila som sa ich používať poctivo, aby som ich vedela ako tak zhodnotiť, aj keď viete, ako to je s kozmetikou: to, čo sedí mne, to niekomu druhému nemusí sedieť (voňať) vôbec.

Moja pleť je prirodzene citlivá, miestami so sklonmi k začervenaniu. V práci mám na tvári celý deň make-up, som v relatívne prašnom prostredí a keď si náhodou pochytám počas dňa tvár, nie raz to skončí vyrážkami. Preto si vždy, keď je to možné okrem klasického odlíčenia sa, robím pleťové masky a rada používam peelingy. Mám na krku čerstvú tridsiatku a bola by som rada, keby som ešte nejaký ten piatok nemusela riešiť žiadne kozmetické zásahy, ktoré sú v dnešnej dobe také bežné. Pleť sa snažím čo najviac hydratovať.

Začnem s mojou najzákladnejšou rannou rutinou a teda klasicky ráno po zobudení si umyjem tvár a nanesiem hydratačný krém, ktorým si pleť pripravím na použitie make-upu. Presne za týmto účelom som použila hydratačný krém Hydra Vegétal s ochranným faktorom OF 20.

Krém hustejšej avšak nie hutnej konzistencie sľubuje okamžité vypnutie a zjemnenie pleti. Je určený pre normálnu až zmiešanú pleť. Pod make-upom poslúžil celkom v poriadku, avšak mala som s jeho znášanlivosťou problém. Na nose sa mi vytvorili suché miesta, šupinky, aké sa mi robievajú v zimnom období.

Zhrnutie pre tento výrobok je preto nasledovné

+ ochranný faktor OF 20

+ jemná nevtieravá vôňa

+ rýchlo sa vstrebáva, zanechal pocit hydratácie 

- spôsobil mi podráždenie pleti a asi mi tak celkom nesadol...

Druhým z tohto radu je hydratačné sérum Hydra Vegétal.

Najväčším rozdielom medzi týmito dvoma je nepochybne konzistencia. Sérum je čírej, gélovitej konzistencie, doslova na dotyk pôsobí "vodovito" a kĺže sa po pleti. Aplikuje sa pomocou praktického pumpičkového aplikátora a je v sklenenom modrom flakóne. Je ľahučké, do pleti sa vstrebe okamžite. Tento detail mi na ňom trochu udrel do očí, nemala som dlho po použití pocit čerstvo nakrémovanej tváre.

Pre porovnanie na snímke je vľavo hydratačný krém s OF 20, vedľa neho hydratačné sérum.

+ zaujímavá konzistencia

+ aplikátor s uzamykateľnou pumpičkou

+ rovnaká jemná parfumácia ako pri hydratačnom kréme

+ možnosť ihneď nanášať make-up bez čakania na vstrebanie prípravku 

- menší objem balenia oproti krému- sérum má len 30 ml a je potrebné ho aplikovať viac 

-nemala som pocit hydratovanej pleti

V samostatnej krabičke sa v balíčku nachádzala sada týchto troch mini verzií produktov.

Začnem zľava jemným hydratačným krémom na tvár a telo s kamilkou. Okrem krásnej vône zanechal pocit jemnosti a veľmi pekne poslúžil na nakrémovanie tváre tak, ako aj na ostatné časti tela. V takomto malom balení si ho viem predstaviť ako prípravok do kabelky, pre prípad nutnosti, keď si potrebujete v rýchlosti natrieť ruky, suché lakte alebo pokojne tvár, jednoducho podľa vašej aktuálnej potreby.

+ multifunkčný

+praktické balenie do kabelky na cesty

+vôňa

+hydratácia

-nenašla som

Expresný odličovač na oči s nevädzou je jedným z dvojfázových odličovačov, ktoré sú na olejovej báze a už klasicky ich treba pred použitím pretrepať, aby sa obe zložky-vodová a druhá ťažšia olejová spojili. Odličovač mi dorazil, presne keď sa mi doma minul predošlí, inej značky, takže tento prišiel viac než vhod. Tento výrobok bol pre mňa najväčším prekvapením celého testovania a odporučila by som ho všetkými desiatimi. Oči odlíčil expresne rýchlo, nezanechal ich podráždené, mastné a nebolo nutné ani dočisťovanie. Jednoducho to s ním išlo po masle, za čo mu dávam veľké plus.

+ odličuje aj trvácny make-up

+ jednoduché použitie 

+ nezanechal oči podráždené

+ nezanecháva mastný film

- nenašla som žiaden, snáď len, že budem nutne potrebovať ďalšie balenie 😀

Hydratačný krém na ruky s bio arnikou bolo pozitívne prekvapenie na druhú. Zo zvedavosti som si ním natrela prvý raz ruky večer v posteli, pred spaním a potom som si k nim ešte hodnú chvíľu privoniavala. Krém naozaj poteší vôňou, ruky zanechal hebké, no napriek tomu neostali mastné. Už len prekonať svoju lenivosť, čo sa týka krémovania rúk a bude to tip-top.

+ vôňa

+ rýchle vstrebávanie sa

+ nezanecháva pocit mastnoty na rukách

- nenašla som negatíva

S Yves Rocher som pred týmto testovaním nemala veľa skúseností. Značku som samozrejme registrovala, mala som od nej doma niekoľko pekne voňajúcich sprchových gélov, ktoré som dostala darom. V našom meste predtým značka nemala predajňu, čo sa nedávno zmenilo a tým sa pre mňa stala dostupnejšou. Pleťový rad Hydra Vegétal mi očividne príliš nesadol, minimálne ak ju porovnám s lekárenskou kozmetikou, ktorú aktuálne na tvár používam. Pri kréme som mala problém so šúpaním sa pleti a pri sére zase nie úpný pocit hydratácie. To však nič nemení na tom, že si do predajne YR zbehnem po klasické-veľké balenie odličovača očí a krému na ruky. Celkovo som s dolu spomenutou trojicou výrobkov bola veľmi spokojná a uvítala by som ich doma v kúpelni.

A čo hovoríte na Hydro Vegétal vy? Spokojnosť/nespokojnosť? Kúpili by ste si niečo od Yves Rocher len na základe internetových recenzií?

Tamara

#test_yvesrocher6  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli