timotej_hsh
13. dec 2016
68 

Nielen stehno je chutnou časťou kuraťa

Kura možno spotrebovať „od hlavy po päty”. Kuracie stehná, prsia, krídelká sa bežne nachádzajú v našom jedálničku, netreba sa však vyhýbať ani ostatným častiam kuraťa.

Chutné a výživné

Welfare chov má pozitívny vplyv na život kureniec. Odzrkadľuje sa nielen na vysokej kvalite mäsa, ale aj vnútorností. Preto bez obáv siahnite aj po kuracích žalúdkoch, srdiečkach či pečienkach. Hoci slovo vnútornosti nevyvoláva u mnohých zrovna lahodné predstavy, predsa ide o časti kuraťa, ktoré sa môžu postarať o gurmánsky zážitok. Zároveň sú zdrojom vitamínov, minerálov a bielkovín.

Kuracie pečienky obsahujú napríklad zinok, železo či kyselinu listovú, teda látky napomáhajúce pri tvorbe červených krviniek, kostného tkaniva či posilňujúce prirodzenú imunitu voči infekciám. V kuracom srdci či žalúdku sa nachádzajú zase draslík, fosfor, železo, zinok, vápnik, vitamíny skupiny B. Tieto látky zohrávajú v ľudskom organizme významnú úlohu. Vedeli ste, že fosfor je minerálom, ktorý udržuje v dobrom stave kosti a pomáha pri tvorbe zubnej skloviny? Kuracie žalúdky majú navyše málo tuku, preto sú vhodné aj pre tých, ktorí sa stravujú diétne.

Nedeľa bez kuracích rezňov?

Rezne v trojobale sú nedeľnou klasikou na našich stoloch. Zmena však občas nezaškodí a môže dokonca priniesť neočakávané labužnícke zážitky. Pripravovali ste už napríklad kuracie srdiečka na masle? A skúšali ste už vložiť kuracie pečienky pod kožu kuraťa či kurací perkelt z kuracích krkov, žalúdkov a srdiečok?

Naberte odvahu a vyskúšajte niečo zo skrytých, no chutných častí kuraťa. Budete isto milo prekvapení. A ktovie, možno raz svojim blízkym budete ponúkať nielen srdce na dlani, ale aj na tanieri.

KuRadič na záver:

  • Vnútornosti pred a počas varenia nesolíme, aby nestvrdli.
  • Kupujte len čerstvé vnútornosti, ideálne v podnikových predajniach výrobcu.
  • Na internete nájdete množstvo chutných receptov na prípravu vnútorností.

Celý článok o chutných častiach kuraťa si môžete prečítať tu.

Akurat treba dodat,ze konzumacia kuracich vnutornosti ma byt prilezitostna,cize nejest ich kazdy den a pre tehotne su vnutornosti skor tabu.

13. dec 2016

@stellamaris Ďakujeme za dopnenie 👍

13. dec 2016

@timotej_hsh niet za co dakovat🙂milujem kurca aj vnutornosti🙂

13. dec 2016

Začni písať komentár...

Odošli