205 / 258
    Chlebík s mozzarellou
    tinkaga
    autor

    výborný k strukovinovým polievkam, prívarkom...

    suroviny: 380g Mix B, 2PL olivovy olej, 1ČL soľ, 1ČL cukor, 20g droždie, cca 230-250ml vlazná voda, ...na záver: 1 balík mozzarella, maslo, cesnak, bylinky podľa chuti
    postup: urobíme si kvások (kusok vody, cukor, droždie), vlejeme do prichystanej muky. Vodu dolievame postupne. Vytvori sa hladké cesto, ktoré necháme podkysnuť.
    vytvarujeme bochník, ktorý potrieme maslom izbovej teploty zmiešanym s cesnakom a bylinkami. Do bochníka urobíme zarezy a vložíme do nich mozzarellu. Opať necháme chvilu podkysnúť.
    pečenie: cca 20min pri 200°C

    21. apr 2022