25 / 337
    Meruňkové oči - dnešní mňamka.

    Receptík? PLEASE

    18. okt 2013
    trudka4
    autor

    @pativla Marhuľové oči

    Suroviny
    • 600 g hladká múka
    • 1 ks droždie
    • 50 g cukor kryštál
    • štipka soľ
    • 50 g tuk
    • 500 ml mlieko
    • 25 ks marhule
    • podľa potreby kryštálový cukor do ovocia
    • cukor na posypanie

    Postup receptu
    Z trošky teplého mlieka, lyžičky cukru a štipky soli pripravíme kvások, vlejeme do múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 1cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť. Zatiaľ si umyjeme a odkôstkujeme marhule. Pomocou ďalšieho pohára s priemerom dna menším o 1 cm ako sú vykrojené kolieska zatlačíme do kolieska jamku.
    Do jamky nasypeme pol lyžičky cukru a položíme polovicu marhule hore bruškom.
    Okraje koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 150 stupňov do zhnednutia okrajov.
    Hotové oči posypeme práškovým cukrom.

    18. okt 2013

    @trudka4 To je rýchlosť 🙂 Ďakujem pekne, veľmi veľmi 🙂

    18. okt 2013
    trudka4
    autor

    @pativla rádo se stalo

    18. okt 2013

    @trudka4 aj toto si si dávala kysnúť do pekárničky ??? dakujem

    16. nov 2013
    trudka4
    autor

    @ivankabr ano, všechna kynutá těsta dávám zpracovat a kynout v domácí pekárně

    16. nov 2013

    @trudka4 dakujem a včera som robila tie cesnakové trojuholníky neostalo po nich nič sú božské 🙂

    17. nov 2013
    trudka4
    autor

    @ivankabr super

    17. nov 2013

    @trudka4 vdaka za uchvatny recept,ja som nahradila časť hl.múky celozrnnou a pod zavarane marhulove polovičky som dávala do každej jamky za lyžičku husteho vanilkového pudingu,je to vynikajuce🙂

    3. feb 2014
    trudka4
    autor

    @andreadpa to jsem ráda, že chutnají 🙂

    3. feb 2014