311 / 337
    LUXUSNÝ JABLKOVÝ KOLÁČ
    trudka4
    autor

    LUXUSNÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

    INGREDIENCIE :

    Cesto: 
    múka polohrubá 20 dkg
    cukor kryštálový 20 dkg
    vajcia 4 ks
    mlieko 1 dcl
    olej 1 dcl
    prášok do pečiva 1 balenie
    kakao 1 pol. lyžica
    jablká 5 ks
    orechy vlašské 15 dkg
    Smotanová zmes: 
    smotana šľahačková 250 ml
    vajcia 2 ks
    cukor kryštálový 10 dkg
    cukor vanilkový 1 balenie
    Čokoládová poleva: 
    čokoláda na varenie 10 dkg
    maslo 8 g
    voda 2 pol. lyžica

    POSTUP PRÍPRAVY :

    Žĺtky s cukrom a olejom vymiešame do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, mlieko a nakoniec zamiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a po celej ploche na surové cesto navrstvíme nastrúhané jablká a posypeme ich nahrubo nasekanými orechmi. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe (200 °C) 20 minút. Zatiaľ si pripravíme smotanovú zmes: vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme smotanu a premiešame. Čiastočne upečený koláč po 20-tich minútach vytiahneme a polejeme smotanovou zmesou. Dáme nazad do trúby na 20 minút dopiecť. Z rozpustenej čokolády, masla a vody si pripravíme čokoládovú polevu, ktorou ozdobíme dopečený koláč. Vychladnuté nakrájame.

    29. okt 2017