tweety22
9. júl 2018
280 

Červená raketa - mixér NutriRocket zvláda mixovanie na jednotku

Vo všeobecnosti platí, čím lepší výkon motora, tým lepší mixér.  Ak chcete mixovať smoothie s orechmi, semiačkami, prípadne vyrábať domáce rastlinné mlieko, siahnite radšej po výkonnejších mixéroch, ktoré majú vysoké otáčky. V takomto mixéri s výkonom minimálne 700 W ľahko zmixujete aj zmrazené ovocie alebo ľad.

Výroba smoothies sa stala za posledné roky veľkým hitom. V zahraničí som absolvovala niekoľko kurzov na ich prípravu. Je to môj každodenný rituál a celú prípravu si doslova vychutnávam. A to nehovorím o foodstylingu. Zdravý životný štýl je nie len moje hobby ale aj moja práca - dream job/práca snov. 

Ďakujem, že som mohla testovať mixér NutriRocket od nemeckej značky Klarstein. Hneď pri rozbalení ma príjemne prekvapila krásna žiarivá červená farba. Toto kuchynské zariadenie, ktoré pripomína skôr raketu ako mixér je neuveriteľne ľahké, spratné a v kuchyni nezaberie veľa miesta. Tým, že veľa cestujem a natáčam video- recepty, môžem si ho zabaliť do kufra a nezaberie veľa miesta. Je to skvelé. 

V balení sú dve čepele - plochá čepeľ a krížová čepeť. Plochá čepeľ je vhodná na šľahanie a mletie. S krížovou čepeľou som vyskúšala sekať aj ľad a mixér to zvládol bez problémov. Táto červená raketa zmixuje aj Chia semienka a orechy. Prikladám recept na výrobu domáceho rastlinného mlieka.

Mandľové mlieko

Ingrediencie:

  • - 200 g mandlí,
  • - 3 šálky studenej vody,
  • - gáza, alebo vrecúško na precedenie.

Postup:

Mandle namočíme deň vopred do vody, aby sa ľahšie mixovali. Do mixéra vložíme mandle a 3 šálky vody. Zmixujeme. Takto pripravené mlieko precedíme dôkladne cez gázu. Je dobre, keď zmixované mandle vo vrecúšku postláčate a precedíte úplne všetko. Nachádza sa tam totiž najviac vitamínov. 

Kokosové mlieko

Ingrediencie:

  • - 20 g strúhaného kokosu,
  • - 1 šálka vody,
  • - gáza, alebo vrecúško na precedenie.

Postup:

Strúhaný kokos si buď kúpime, alebo si ho vyrobíme z čerstvého kokosu.

Pokiaľ neznášate krájanie cibule ako ja (stále totiž pri tom revem), stačí cibulu prekrojiť na polovicu a mixér si s tým bez problémov poradí. Mixér som využila aj na mixovanie ľahkých polievok.

Vegánska cviklová polievka

Ingrediencie

- 3 menšej cvikle,

- 1 mrkva,

- čerstvá mladá cibuľka,

- 500ml zeleninového vývaru,

- kokosový tuk,

- soľ,

- korenie.

Na ozdobu

- rastlinná smotana.

Postup

Očistenú, umytú cviklu a mrkvu ošmahneme na kokosovom tuku. Pridáme zeleninový vývar a varíme pokým zelenina nie je mäkká. Polievku dochutíme a zmixujeme v mixéry. 

Výkonnosť mixéra je 700W, je to úplne perfektné ak chcete mixovať napríklad aj ľad. Ja ho zvyknem pridávať do smoothies a vznikne z toho úžasná zdravá zmrzka. 

Slniečkové ananásové smoothie - nicecream

Ingrediencie

- 200 ml pomarančovej šťavy,

- 50 g trstinového cukru,

- 1 ananás,

- 1 marine banán.

Postup

Banán nakrájame na kolieska a dáme zmraziť. Všetky ingrediencie zmiešame v mixéri. Najprv vložíme ananás, potom banán, trstinový cukor a pomarančovú šťavu. Všetko mixujeme približne 1 – 2 minúty. Smoothie podávame chladené.

Na mixovanie ponúka mixér až tri nádobky. Prvá je 1000ml, ďaľšie dve majú 600ml. Smoothie si vďaka uzatvárateľmým nástavcom viete zobrať hocikde so sebou. Balenie dokonca obsahuje aj dva držiaky na poháre pre lepšiu uchopiteľnosť.

Mňa si tento malý super ľahko ovládateľný mixér získal na 100%. Aktuálne ho mám zo sebou aj na dovolenke a "smútička" mixujeme každé ráno. Jediná nevýhoda je, že návod som mala iba v cudzom jazyku. Pre niektorých ľudí to môže byť problém. 

Všetkým želám krásne leto.

#test_klarstein

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli