vankusematysek
4. okt 2016
77 

Príznaky tehotenstva. Top 5 príznakov tehotenstva

Mohla by som byť tehotná?

Každá žena začne mať prvé obavy alebo radosť z tehotenstva vtedy, keď jej vynechá, alebo sa oneskorí menštruácia. Najviac príznakov raného tehotenstva sa však objaví okolo 5-6. týždňa tehotenstva. V tomto čase je aj gynekológ schopný povedať Vám, či ste tehotná.

1. Príznaky tehotenstva - alergia, averzia, nechuť na určité potraviny
Nevonia Vám káva, alebo Vám vadí vôňa paradajok? Je dosť možné, že ste naozaj tehotná. Veľa žien v tehotenstve nemôže jesť jedlá, ktoré pred tehotenstvom milovali a jedli ich s veľkou chuťou . Zmena chuti je prvá veľká zmena v tehotenstve .

2. Príznak tehotenstva - zmena nálady
Tehotenstvo je naozaj „iný stav", takže k tomu patrí aj zmena nálady o 180 °. Veľa budúcich babičiek si ako prvé znamenie všimne zmeny nálad u svojej dcéry, preto sú tiež väčšinou prvé, ktoré sa dozvedajú onú radostnú správu, že budú babičkami.

3. Príznak tehotenstva - časté močenie
Krátko po tom, čo otehotniete, sa zvyšuje prietok krvi obličkami. To spôsobuje, že Váš močový mechúr sa rýchlejšie naplní, takže je potrebné častejšie navštevovať toaletu. Tento problém sa vyskytuje už v I. trimestri tehotenstva. Samozrejme, tým ako bruško rastie a tlačí na močový mechúr, sa tento problém neustále zhoršuje. Takže v III . trimestri sa vám môže zdať, že nerobíte nič iné, než to, že hľadáte toaletu.

4. Príznak tehotenstva – únava
Ste unavená, vyčerpaná a nič Vás nebaví? Nevadí, možno ste tehotná. Nikto presne nevie, čo spôsobuje únavu v tehotenstve, ale je možné, že rastúca hladina hormónu progesterónu prispieva k vašej únave a ospalosti. Ak však trpíte rannou nevoľnosťou je samozrejme, že Vám to sily nepridá.

5. Príznak tehotenstva - boľavé prsia
Najpresnejšími príznakmi tehotenstva sú boľavé a naliate prsia, ktoré spôsobuje vyššie množstvo hormónu v krvi. Nebojte sa, bolesť a opuchy pŕs väčšinou zmiznú po I. trimestri a vrátia sa až pred pôrodom. Preto je dôležité prsia premazávať, aby Vám nepopraskali a nemali ste strie.

Tak čo, ste tehotná? Ak áno, tak Vám zo srdca gratulujeme.

Začni písať komentár...

Odošli