vierkaviera
9. máj 2019
207 

Tvaroh z chaty?

Áno, toto je doslovný preklad a ja samozrejme žartujem 🙂 Cottage cheese je pre nás v domácnosti vítaným hosťom. Kupujeme ho pomerne často a skúšame rôzne značky. Keď som niekde v obchode a padne mi do oka, tak ho jednoducho kúpim - má ho rada moja malá dcérka, môj manžel a ja tiež. Keď som zbadala možnosť testovať RAJO Cottage Cheese, tak som sa zapojila a dúfala, že sa na nás usmeje šťastie, už len kvôli tomu môjmu dieťaťu 🙂 A tak, keď sa nám podarilo dostať sa do testovania bola to pre mňa výzva, chcela som skúšať rôzne recepty a novinky u nás doma, no to som ešte nevedela, ako to dopadne :D Ale nepredbiehajme ...

Deň 1

Cottage cheese k nám domov dorazil v pondelok večer cca o 19:00, a to hneď v 3 variáciách - čistý, chilli a s pažítkou. Ako som sa dočítala cottage cheese má málo tuku a veľa bielkovín (nikdy som tomu nevenovala nejakú zvláštnu pozornosť). Môj muž sa toho chytil, a hneď mi uchmatol jeden kelímok a zjedol ho. Zjedol? NIE, on ho "zožral" :D Vybral si chilli príchuť a pustil sa doň, chutil mu veľmi, no po dojedení zhodnotil, že je ozaj pikantný. 

Deň 2

To sme s testovaním začali už ozaj naplno. Moja Ema si hneď na raňajky vypýtala cottage bez príchute, ktorý má najradšej. Zjedla hneď pred odchodom do škôlky polovicu balenia a zhodnotili sme, že nám v tomto prípade chýbal vrchnáčik, ktorý je priložený aj s lyžičkou pri ostatných príchutiach.

Ja som si dala na raňajky chilli príchuť (keď už muž zhodnotil, že je pikantný). Keďže som momentálne tehotná, tak moje chute sú nejaké pomotané a tak mne sa nejak vôbec nezdal až tak pikantný, každý má svoj prah citlivosti iný, tak to je možno aj preto. Každopádne mi chutil a aj konzistencia bola vyhovujúca.

Na večeru som chcela využiť pažítkovú príchuť a skúsiť niečo nové. Dopadlo to ako čistá katastrofa :D Kúpila som hrášok (u nás využívaný len ako chladenie, keď sa niekto udrie, jednoducho ho nechcú jesť). Ema tvrdila, že zelená nátierka jej v škôlke chutí, tak prečo to neskúsiť. Bez mučenia sa priznávam, že toto bola ozaj zlá kombinácia. Hrášok, cottage pažítka, maslo, tatárska omáčka. Môj muž mi povedal, že toto je suverénne najhoršia vec, ktorú som pripravila. A moje dieťa? Po ochutnaní sa utekalo napiť vody :D No fiasko :D Ja som tomu dala šancu, až tak zlé to nebolo, no aj tak sa to nakoniec nedojedlo. 

Deň 3

1. máj - sviatočný deň, všetci sme boli doma. Na raňajky sme si dali s manželom praženicu a pažítkový cottage, aby sme mu dali ešte jednu šancu. Bol chutný, no nejak nás extrémne neoslovil. Moje dieťa ako inak, jedla čistý cottage cheese (dojedla ten z predošlého dňa - vrchnáčik sme si zapožičali z chilli príchute, aby nám v chladničke neobschol).

Počas dňa som skúsila trošku tvoriť na sladko 🙂 Nerada vyhadzujem jedlo a tak sme použili hrušky, ktoré sme orestovali na masle, pridali sme rum a med a po vychladnutí sme hruškovú zmes zmiešali s cottage cheese bez príchute. Toto tvorenie dopadlo lepšie ako hráškové :D Zjedlo sa všetko.

Deň 4

Dnes sa testovanie nieslo opäť v klasickom duchu ako príloha k jedlu. Moja família ma zrušila, že nemám experimentovať, oni ho chcú jesť takto jednoducho ako prílohu a tak som pomaly rezignovala na nejaké čarovanie v kuchyni.

Deň 5

Piekla som domácu kváskovú vianočku, no experimentovala som už len pre seba. Do cottage cheese bez príchute som pridala vanilkový cukor a malinky. Táto kombinácia mi veľmi chutila.

Deň 6

Tentokrát som piekla, keďže sme čakali návštevu. Robila som tvarohový krémovník a skúsila som pridať aj cottage, už keď ho doma mám. Výsledok? Stihla som odfotiť už len kraj koláčika, keďže som pri návšteve nestíhala "stajlovať" a všetko sa rýchlo zjedlo.

Recept pridávam tu (k tvarohu som pridala jeden cottage cheese bez príchute):

https://tortyodmamy.sme.sk/tvarohovy-kremovnik

 Deň 7

Posledný deň testovania. Mali sme návštevu a tak ochutnala aj návšteva. Zhodnotili, že je chutný a má dobrú konzistenciu.

Záver testovania? Konzistencia jednotlivých príchutí nám vyhovovala a taktiež chuť cottage bez príchute (dochucovali sme len soľou) a chilli. Pažítkový cottage cheese nás nejak neoslovil. Pribalené lyžičky v balení sú dobrou súčasťou, cottage sa dá jesť aj vonku na výlete a netreba baliť domáci riad. Jednou nevýhodou bolo, že sme biely cottage dostali bez vrchnáčika, a tak sme si "menili" vrchnáčiky z iných príchutí. Ale prišla som na to, že biely cottage vrchnáčik má, len v našom testovaní bol bez neho.

Ešte raz ĎAKUJEME spoločnosti RAJO a Modrému Koníku za túto možnosť, tak teda skúšajte a chutnajte 🙂 Dobrú chuť

#test_rajo_cottage #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli