Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    vivian27
    22. jún 2020    Čítané 206x

    Keď maniačka na drogériu sa môže realizovať 🙂 part 2.

    Keďže mi článok nechcelo pridať v jednom, tak toto je pokračovanie #recenzia výrobkov z #test_dm26 .

    10. Profissimo - Viacúčelové utierky

    Tieto utierky určite u viacerých mamičiek niesú žiadna novinka, ktorú nepoznajú. Veru častokrát ich aj ja kupujem. V balení za super cenu 0,89€ nájdete 6ks utierok, ktoré ja bežne využívam na utieranie či už kuchynskej linky, jedálenskej detskej stoličky, prachu. Proste kde ma napadne. Nasucho, namokro. Tomuto výrobku nie je čo vytknúť a je to výrobok, ktorý je proste súčasťou našej domácnosti a aj dlho ostane. Určite odporúčam skúsiť, nakoľko naozaj veľa značiek ich vyrába, no tieto sa mne najviac osvedčili sacou schopnosťou.

    HODNOTENIE: 10/10

    11. Denkmit - Čistiaci prostriedok na okná 

    Toto bol jeden z výrobkov na ktorý som bola veľmi zvedavá. Dlhé roky mám svoj osvedčený, lenže opäť podstatne drahší výrobok, ktorý je super, nezanecháva šmuhy. Preto som sa tešila, že ten 1l prostriedok za super cenu 1,19€ ak dokáže to, čo ten môj, tak určite zmením značku - veď peniažky šetriť treba 🙂 Naozaj čistiaci prostriedok milo prekvapil, vôňa ničím nevadiaca, okná krásne lesklé bez šmúh. Jediné negatívum je, že za mňa až moc pení (čo ale je negatívum pre mňa a niekomu vadiť nemusí) a ja som zvyknutá práve na čistič ktorý nepení vôbec. Ale určite tento pomocník bude mať tiež svoje čestné zastúpenie u nás doma - na penu si proste zvyknem časom určite 🙂

    HODNOTENIE: 9/10 (1 bodík dole za tú penu pre mňa nezvyknutú na to)

    12. Denkmit - Čistiaci prostriedok na mastnotu Multi-Power 4 

    Isto poznáte, keď raz za čas pustíte manžela do kuchyne uvariť večeru a celá varná doska je mastná, on ju pretrie vechťom a to je akože čisté 😀  však chlap ‍️😀 Aspoň teda ten môj  - bonzujem na neho. Na foto č.2 môžete vidieť aké “prekvapko” v kuchyni na mňa čakalo (OMG 😀 ). Mám svoj osvedčený prípravok na mastnotu a teda som veľmi rada, že som mohla porovnať s iným pre mňa neznámym výrobkom. Čo oceňujem je pomerne veľké balenie (750ml za 1,79€) čo je super oproti prípravku ktorý používam ja (500ml za 3,99€). Prípravok je silno peniaci, vôňa neutrálna čistiaca mne ničím nevadiaca, ale ani nijak špeciálne voňajúca. S mastnotou si poradil prípravok na varnej doske úplne v poriadku, s čím si neporadil ani po pôsobení bola pripálenina na varnej doske - s ňou si môj prípravok kúsok lepšie poradí určite. Netrebalo nechať pôsobiť, pekne mastnotu strelo a čo má výhodu oproti môjmu prípravku, že mám pocit, že ten odmastňujúci účinok je kúsok silnejší. Čo má zase výhodu môj osvedčený výrobok je neprekonateľná krásna vôňa, ktorú milujem. Oceňujem, že som utrela kuchynskými utierkami dosucha a neostali žiadne fľaky a šmuhy, čo žiaľ môj prípravok naopak necháva a musím doleštiť prípravkom na okná. Na foto kde je odfotený čistiaci prostriedok môžete vidieť v pozadí čistú dosku bez mastnoty ;)

    HODNOTENIE: 8/10 (ale to len preto, že si s pripáleninou neporadil ako som čakala a, že ja milujem naozaj krásne voňajúce čistiace prostriedky).

    13. Profissimo - Mikrofázová utierka na dĺážku 

    Toto je jediná testovačka, ktorú som nevykonávala ja. Na podlahy mám doma 2 mopy - jeden striekací na rýchle upratanie a jeden úžasný mop na dôkladnejšie upratanie. Moja mamina je stará škola a presne ona ešte žmýka handru v rukách a dáva si na metlu a tak zmýva. Túto utierku som jej rovno darovala a akurát dnes veľmi chválila. Vraj je dostatočne veľká a výborne saje, super sa žmýka a, že už si určite bude kupovať len túto lebo s jej, ktorú si bežne kupuje sa nedá ani porovnať. A cena opäť super a to 1,99€.

    HODNOTENIE: 10/10

    14. Profissimo - Mikrofázová leštiaca utierka na sklá 

    Tak moja posledná #recenzia je schválne zaradená ako posledná, pretože tento produkt je za mňa zo všetkých 14 testovaných výrobkov - ten najviac TOP. Ako som sa osamostatnila a neobývam už "mamahotel", tak som používala na všetko a aj na okná klasické švédske utierky a myslela som si aký ja zázrak doma používam. Milé mamičky koníkovské! Ak ste došli až sem pri čítaní, tak tento produkt rovno zajtra utekajte kúpiť a uľahčíte si tak neskutočne život. To, čo som bežne v domácnosti mala problém vyčistiť (v mojom prípade naše naozaj nešťastné dvere na izbách na ktorých vidieť naozaj každú packu a taktiež čierne sklo za varnou doskou a čiernu dosku za kuchynskou linkou, kde stále vidieť šmuhy a fľaky), tak sa konalo niekoľko wau wau wau, Takže mamičky nielen na sklo, ale na všetko. Dokonca batérie sa krásne lesknú a to ich stačí touto utierkou prejsť len tak "nasucho". Ako vidíte na foto, už som si kúpila domov aj ďalší tento hotový zázrak. Takže kto nemá, odporúčam za mňa ako ten naj výrobok zo všetkých spomenutých 🙂

    HODNOTENIE: 20/10 (tu je dať 10 bodov naozaj strašne málo 😀 )

    Koníkovské mamičky ďakujem za prečítanie. Moja #recenzia je síce dlhšia a pozostáva z 2 článkov, ale kto má naozaj rád čistiace prostriedky a chce sa o nich niečo dozvedieť, tak si určite príde na svoje 🙂

    Ďakujem veľmi pekne aj DM drogérii a #konik_testuje a verím, že pri nejakej ďalšej testovačke "dmkáčskej" sa opäť na mňa usmeje šťastie a pripravím pre mamičky opäť zhodnotenie skvelých výrobkov 🙂

    Prvú časť článku si môžeš prečítať tu:

    vivian27
    22. jún 2020    Čítané 300x

    Keď maniačka na drogériu sa môže realizovať 🙂 part 1.

    Prišla stuhou previazaná škatuľka, a v nej bola, a v nej bola - jedná skvelá "drogérka" 🙂

    Presne na Medzinárodný deň detí 1.6.2020 moje srdce zaplesalo, keď mi kuriér na terase nechal balíček od dm drogérie ako testovačku z #konik_testuje, a tak som sa ako jedna z 10 vybratých žienok mohla zúčastniť veľkej testovačky #test_dm26 🙂

    Ani si neviete predstaviť, ako veľmi som sa potešila. A ako vidíte, aj moje deťúrence boli zvedavé, z čoho sa tak maminka teší, a museli všetko podrobne preskúmať. No čo Vám poviem - maniačku na čistotu a drogériu takýto balíček poteší viac, ako keby vyhrala hádam samotné loto 😀

    Tak si poďme predstaviť jednotlivé produkty a moju recenziu k nim. Niektoré som tu už prezentovala na mojom profile, no po dlhšom testovaní budú určite aj iné postrehy odo mňa - a podotknem - na drogériu som ja naozaj náročná, a tak napíšem naozaj skutočnosť, ako produkt vnímam ja a ako ho porovnám s podobným produktom, ktorý bežne používam.

    1. ProfissimoVonný set Kúzlo sviežosti 

    Na testovanie sme dostali vôňu “Kúzlo sviežosti”. Keďže vône ja v domácnosti naozaj môžem a s týmto setom som nemala žiadnu skúsenosť, tak som sa mu veľmi potešila.
    V prvom rade vyzdvihnem dizajn, ktorý je naozaj jemný a hodí sa do úplne každého interiéru. Vôňa je krásna, svieža, ničím mi nevadí, aj keď ja som skôr na tropické vône a určite z ponuky by som si pri kúpe vybrala vôňu tropické ovocie. Keďže máme spojenú obývačku s kuchyňou, tak som vonný set umiestnila tam, ale teda, za mňa prišlo sklamanie. Vôňu som necítila ani ja, a ani manžel, keď prišiel z práce, jedine, ak sme si k nej pričuchli. Nechcela som hneď písať negatívnu recenziu, a tak, ako vidíte na foto, dala som vonnému setu ešte šancu a umiestnila ho večer pred spaním na WC - a aké bolo moje ranné prekvapenie, keď som tam vstúpila a zaplavila ma krásna príjemná vôňa, ktorá bola intenzívna, no nie taká, ako ja hovorím “bolehlavová”. Aj manžel vravel, že ráno keď vstával do práce a išiel na WC, tak ho veľmi milo prekvapila tá vôňa.

    Takže u mňa v otvorenom priestore sa neosvedčila, no v uzavretom veľmi milo prekvapila.
    Jedno negatívum, ktoré vidím ako matka je, že musí byť umiestnený tak, aby k nemu nemali prístup deti, keďže fľaštička je otvorená a ako poznám moje dieťa s poradovým číslo 2, prinajlepšom by skončil vyliaty, a prinajhoršom vypitý, ale myslím, že to je vec, na ktorú sa tak každý pri kúpe pozerá a nepoloží to k dosahu detí.

    Vôňa má naozaj lákavú cenu - 90 ml stojí 2,99 € a pri mojom pozorovaní vydrží vôňa cca 6 týždňov (za 2 týždne testovačky ubudla cca 1/3 vône) - čo za tú cenu nie je zlé. Problémom za mňa ale je, že sme si na tú vôňu tak zvykli, že ju už ani len na tom WC necítime. Takže ja určite dám ešte šancu vôni tropického ovocia a najbližšie si ju kúpim a rozhodnem sa, či ostanem verná známej vôni s automatickým "striekačom", alebo presedlám na tieto krásne dizajnové vonné tyčinky.

    HODNOTENIE: 6/10

    2. Denkmit - Gélový osviežovač vzduchu Fruit Sensation

    Tento dizajn bytových vôní ja veľmi nemusím, ale tým, že je biely, zapasoval mi do kúpeľne na okno a nejak mi až tak nevadil, keďže naozaj nie je to nejaký výrazný dizajnový kúsok.
    Veľmi milo ma prekvapila vôňa, keďže som skôr na ovocné a tropické vône, a výrazná broskyňová vôňa mne proste vonia.

    Čo ma už ale sklamalo je to, že v kúpeľni je osviežovač umiestnený už 3. týždeň a vôňa broskýň nikde. Je pravda, že kúpeľňa je u nás otvorená celý deň, ale necítim tú vôňu ani vtedy, keď stojím pri okne. Cítim ju len v prípade, že vezmem do ruky a ovoniam, a to vonia fakt nádherne. Takže u mňa sa, žiaľ, žiadny WAU efekt nekonal, čo ma naozaj mrzí, pretože za cenu 0,79 € by som si ho inak kupovala.

    HODNOTENIE: 2/10 (2 bodíky, že vôňa je fakt krásna, len škoda, že v kúpeľni naozaj necítiť). 

    3. Denkmit - Čistiaci prostriedok na vodný kameň

    Tento test prebehol mimo môjho domu. U nás totiž vodný kameň nemá šancu, lebo ja ho z duše nenávidím, a tak ho naozaj čistím priebežne, tak som nemala na čom vyskúšať. Mám doma naozaj skvelý čistič, a tak ma zaujímalo, či aj tento si dokáže s vodným kameňom tak poradiť.

    Tento čistič má v prvom rade omnoho výhodnejšiu cenu, pretože stojí len 0,99 € za 500 ml, čo môj je mnohonásobne drahší. Výhoda okrem ceny oproti môjmu je vôňa, pretože tento DenkMit vonia klasicky ako čistiace prostriedky, kdežto môj bežne používaný je pekný smrdlavý “humáč”. Poviem pravdu - nečakala som, že si s touto sprchovacou hlavicou poradí, ale prípravok veľmi milo prekvapil. Na druhej fotke vidíte výsledok po prvom čistení a vykefkovaní starou zubnou kefkou, na druhej po druhom dôkladnejšom. Čiže prácu zvládol za mňa veľmi dobre.

    Nevýhodou oproti môjmu, doma bežne používanému, je, že musíte použiť kefku a vyčistiť. Môj prípravok nalejem a hneď začne bublať a po chvíľke vodný kameň doslova bez roboty vyžratý. Ale zase za tento “luxus” si aj priplácam.

    Tomuto výrobku ale inak naozaj nemám čo vytknúť a keby nemám s čím porovnať, tak som z neho úplne nadšená. Naozaj za tú smiešnu cenu nie je o čom.

    HODNOTENIE: 10/10

    4. Denkmit - Gélový WC čistič Nature 

    Kto ma pozná, ten vie, že u mňa deň nezačne inak ako dobrou kávou a vyčisteným záchodom - proste, keby bolo akokoľvek zle, WC u nás musí byť čistučké, aj keby neviem čo. Je vám tým pádom jasné, že zo všetkých prípravkov som sa tomuto asi najviac potešila. Roky používam jeden čistič, s ktorým som veľmi spokojná a nemala som potrebu skúšať iný. 2 týždne každé ráno som používala tento prípravok a naozaj som milo prekvapená. Ako by si poradil s usadeninou, žiaľ, napísať neviem, ale pri udržiavaní čistého WC nemôžem naozaj nič vytknúť. Vôňa jemná, žiadny chlórový smrad, ktorý od tehotenstva nemôžem cítiť, konzistencia skôr tekutejšia, ale výborne penivá. Cena za 750 ml vynikajúca, a to 0,99 €. Kľudne by som prijala aj väčšie balenie, keďže takéto balenie mi pri dennom cistení rátam vydrží tak max. mesiac. Pre udržiavanie krásneho bieleho WC nemám naozaj čo vytknúť.

    HODNOTENIE: 10/10

    5. Denkmit - Čistiaci prostriedok na kúpeľne Nature 

    Keďže počas testovačky sa u nás konalo sťahovanie nášho najmenšieho prírastku do izby k bračekovi, tak jednu sobotu deťúrence strávili u starých rodičov a my sme sa pustili do maľovania izbičky. Určite to poznáte, že po maľovaní prichádza poriadna makačka, a to upratovanie. Keďže naozaj trebalo všetky náradia umyť a po nich potom ostala smršť vo vani, tak som sa rozhodla testnúť tento produkt na kúpeľne.

    Veľmi milo ma tento prípravok prekvapil, keďže okrem priaznivej ceny 1,29 € za 750 ml si poradil s čistením aj náradia a aj vyčistením vane. Taktiež som vyskúšala aj umývadla a čistiacej schopnosti tohto prípravku nemám teda vôbec čo vytknúť. Jediné, čo vytknem, je octový zápach. Ak niekomu vôňa octu nevadí, tak ma vyhraté a môže za pár eur mať naozaj skvelého pomocníka v domácnosti. Ja žiaľ od 1. tehotenstva mám veľký problém so 4 vôňam,i ktoré z duše neznesiem, a to chlór, ocot, kôpor a pánska vôňa Hugo Boss. A tak naozaj tento prípravok dokážem používať len pri vyotváraných oknách. A isto viem, že aj keď čistiacou schopnosťou je skvelý, určite ostávam verná môjmu krásne voňavému čistiacemu prostriedku.

    HODNOTENIE: 8/10 (2 bodíky dole za zápach, ktorý ja fakt nemusim).

    6. Denkmit - Prací prášok na farebnú bielizeň 

    V režime “v nedeľu sa nedelá” mi manžel doniesol za plnú práčku vecí, v ktorých majstruje na dvore a v záhrade - viete si predstaviť montérky krátke, dlhé, tričká, mikiny, pracovné rukavice - všetko mega špinavé. Tento prášok na farebnú bielizeň veľmi dobre poznám. Kedysi som ho bežne používala, ale potom som akosi skúsila gélové prášky inej značky na farebnú aj čiernu bielizeň, a ostala im dlhí čas už verná. No tak som si po dlhšej dobe tento výrobok odskúšala znova. Jemná krásna vôňa, výborné rozpustné vlastnosti, výborná pracia sila a cena naozaj veľmi výhodná - na 20 várok len 2,99 €, čo je naozaj super.
    Na fotke vidíte, že mám doma dokonca aj box na presýpanie a taktiež vidieť ešte jedného z 2 pomocníkov z dm drogérie, čo používam každé pranie, a to vreckovky na zachytávanie farieb z bielizne. Kto nepozná, tak si mávne rukou, ale hoci nikdy neperiem všetko dokopy (periem biele, farebné a tmavé zvlášť), tak utierka vždy nachytá rôzne farby a neraz mi zachránila oblečenie. A na foto ešte chýba dezinfekcia DenkMit do bielizne, ktorú taktiež každé pranie využívam, ale pre koronu bola nedostupná a vypredaná dlhší čas, a tak mám teraz alternatívu a keď domíňam, hneď sa vraciam k mojej obľúbenej dmkáčskej.

    Jedinú vec, čo môžem vytknúť prášku (ale to je individuálne) je, že mám pocit, že malinká sa mi z neho vyhádzala. Dcérka bude mať 3 roky a už asi rok a pol využívam normálne "dospelácke" prášky a ako som začala prať v tomto, tak má vyrážky po telíčku a tváričke a myslím, že práve z neho (no 100 % to tvrdiť nemôžem, ale má ich od začiatku používania). Ale kedysi, keď som ho používala, mohol byť synček v jej veku a žiadny problém nemal, čiže dcérka len môže byť citlivá na niektorú zložku, ktorú obsahuje.

    HODNOTENIE: 10/10

    7. Denkmit - Prostriedok na umývanie riadu Beach Breeze 

    Tento výrobok ma naozaj veľmi prekvapil. Keď mi došiel balík na testovačku, tak som si tento prípravok na riad poprezerala a položila do skrinky s tým, že však vyskúšam na riady po grilovačke (také fajné mastnučké, nech zistím, aký je 😀). Roky rokúce používam na umývanie riadu buď klasika JAR, alebo prípravok na umývanie riadov z Dedry a úspešne sa vyhýbam všetkým iným značkám, keďže boli lacnejšie, a tak som im jednoducho neverila. A keďže trebalo testovať, tak miesto umytia riadu z grilovačky v umývačke, som si to "odmakala" pekne ručne. Prípravok neskutočne prekvapil. Pekná vôňa, perfektné pení a odmastňuje, a tak som presvedčená, že za tú cenu (500 ml za 0,99 €) určite nie je u nás naposledy.

    HODNOTENIE: 10/10

    8. Denkmit - Ošetrujúci sprej na nábytok 

    Ako som písala vyššie, tak počas testovačky deťom prišla aj nová poschodová posteľ, a tak sme zariadili izbičku už nakomplet. Uz ostávajú dokúpiť len rastúce stoličky ku stolíkom a keďže izbička je skôr študentská ako detská, tak určite nejaké doplnky si vyrobím, ako napr. detské obrazy na stenu. Viete si isto predstaviť ten strašný neporiadok aj z prerábania a aj zo sťahovania dcérky z našej izby do spoločnej izby s bračekom. Všetko všade nahádzané, hračky všade, keďže všetko sme to premiestňovali a preorganizovávali. A tak vo švungu upratovania som vyskúšala aj sprej na nábytok. Sprej ma prekvapil príjemnou vôňou a naozaj výborne si s prachom a aj drobnými fliačikmi na nábytku poradil bez nejakých problémov. Jedinú nevýhodu vidím v tom striekači, ktorý vystrekne penu cez pol domu, a tak som si musela dávať bacha, lebo skončilo z tej peny aj na stene. Čo sa mi naozaj páči je, že vôňa po chvíľke vyprchá, pretože pre porovnanie so sprejom na nábytok Diava, tá vôňa Diavy je tak silná a nepríjemná a držiaca v izbe ešte niekoľko hodín. Taktiež cena opäť výborná (400 ml za 1,79 €) - na čo sme pri Denkmit výrobkoch už zvyknuté 🙂

    HODNOTENIE: 9/10 (1 bodík dole dávam za ten "nepodarený", fakt silný striekač).

    9. Denkmit - Čistiaci prostriedok na koberce a čalúnenia 

    Tento prípravok som skúšala až posledné dni môjho testovania, lebo som sa stále akosi nevedela dostať k nemu. Keďže u nás na sedačke sa robí všetko od jedenia, maľovania, hrania, tak si viete predstaviť, ako ten gauč vyzerá. Vždy som ho raz za čas pretepovala (väčšinou, keď mala prísť návšteva) parným čističom. A tak som teraz skúsila. Taktiež som ho vyskúšala aj na matrace, keďže došli nečakane moje dni (teda načas, ale ja pozabudla na ne 😀), a tak sa mi stala nehoda v noci, ktorú som Vám sem teda nenafotila (určite nikto netúži vidieť 😀). Tento čistič si veľmi pekne poradil aj so sedačkou a aj s matracom a obe ostali bez fľakov. Vôňa je príjemná, látka neostáva veľmi mokrá, celkom aj rýchlo vyschlo a len som jednoducho povysávala. Škvrny som nekefkovala, ale len handričkou pošúchala. Opäť jediné negatívum vidím v tom nešťastnom striekači ako pri výrobku vyššie, keďže ten je naozaj zbytočne silný. A mimochodom, cena naozaj výborná - 1,19 € za 600 ml.

    HODNOTENIE: 9/10 (1 bod dole opäť pre ten "nešťastný" striekač).

    Pokračovanie článku si môžete prečítať tu:

    vivian27
    20. jún 2018    Čítané 441x

    Strašiak ženy v podobe vypadávania vlasov...

    Ako väčšinu žien po pôrode, tak ani mňa neobišlo to známe vypadávanie vlasov, kedy každý deň sa stáva zúfalstvom pre každú z nás, čo s týmto problémom bojujeme. Ako pri synčekovi, tak aj pri dcérke presne 3 mesiace po pôrode začalo u mňa neskutočné padanie vlasov. Neviem či je to pohlavím dieťatka, ale hoci mi pri synčekovi veľmi padali, tak to čo nastalo pri dcérke nazvem "masaker". Každé umývanie vlasov bolo mojou nočnou morou, kedy po umytí vo vani po mne ostávali doslova chuchvalce. Vlasy boli všade - na zemi, na posteli, v rukách malej Emmky - no fakt všade.

    Nikdy som nemala ktovieakú kvalitu vlasov, vždy moje vlasy boli jemné a riedke a aj napriek melírovaniu rýchlo sa mastiace so suchými končekmi. No po tomto pôrode úplne najhorší stav aký som si kedy vedela predstaviť.

    Keď som na Modrom koníku našla možnosť testovania prípravkov Plantur 21, hneď som vedela, že ich chcem vyskúšať. Bola som zúfalá, začínali mi "rašiť" nové vlásky, ktoré každá čo-to zažila vie, že sa nedajú nijak upraviť. Častokrát sa ma ľudia na ulici pýtali, či mi synček v spánku ostrihal vlasy, no vyzeralo to hrozne.

    (Obr.2 - No uznajte - vyzerá to presne akoby sa dieťa vyšantilo nožničkami v mojom tvrdom spánku)

    Veľmi som sa potešila, že na testovačku som bola vybratá a tešila sa na balíček, ktorý prišiel pomerne rýchlo. Bola som veľmi prekvapená, že mysleli aj na mamičky s dlhými vláskami a pribalili 2ks šampónu a jeden elixír. Keďže mám vlasy ostrihané "na Boba" a naozaj riedke, na konci môjho testovania mi ostala štvrtina elixíru a štvrtina šampónu + jeden celý.

    Nevedela som sa dočkať, kedy začnem testovať. Po príchode balíčka som mala akurát čerstvo zmyté vlasy a tak som hneď vyskúšala Elixír. Zaujala ma vôňa a to, čoho som sa bála, že po nanesené a normálnom vysušení moje vlasy nezmastneli. To bolo ale relatívne chladnejšie vonku ale v týchto teplách mi mastnejú vlasy, či si elixír dám alebo nedám.

    (Obr. 4 - nanášanie elixíru Plantur21 v prvý deň)

    Na ďalší deň sa konalo moje prvé umývanie šampónom Plantur 21. Musím poznamenať na začiatok, že ma zaujala konzistencia a úplne jemná krásna vôňa za čo mal u mňa hneď jedno veľké plus, nakoľko nemám rada veľmi vtieravé vône šampónov a taktiež veľmi hutnú konzistenciu, čo tento šampón určite nemá. Vlasy po umytí boli veľmi príjemné, veľmi ľahko sa upravovali. Čo sa jedná mastnenia vlasov tu vidím jedno veľké plus aspoň pre mňa. Dlho som nevedela nájsť šampón, ktorý by mi zabezpečil aspoň to, že v deň umytia vlasov budú moje vlasy čerstvé a pekné, pretože veľa šampónov mojim vlasom fakt nevyhovovalo a hodinu po umytí vlasov už bolli moje vlasy ako "zmoknuté kura". Toto som pri Planture 21 nezažila. Sviežosť vlasov pretrvávala naozaj celý deň, dokonca aj pri týchto teplách a nadmernému poteniu aj na druhý deň ešte vlasy vyzerali relatívne ok. 

    (Obr. 5 - Nutri-kofeínový šampón v mojom boji)

    Vlasy som si počas celého mesiaca zmývala každý druhý deň, mimo toho používala elixír. Určite Vás teraz zaujíma či šampón vyriešil môj problém. Keďže rada píšem pravdu poviem to rovno - žiaľ za mesiac sa podľa mňa na žiadnom produkte neukáže či funguje naozaj tak, ako udáva výrobca. Myslím, že testovanie takýchto produktov by malo trvať aspoň dva mesiace. Ale za mesiac používania viem s určitosťou povedať, že sa mi zmiernilo vypadávanie vlasov, ktoré padajú naozaj už len málinko, že vlasy mi vyrastajú ďalšie nové dokonca po celej hlave a nie len v okolí čela ako tomu bolo predtým. Kvalita vlasov sa celkovo zlepšila. Veď posúďte podľa foto 🙂

    (Obr. 6 - myslím, že na foto pekne vidieť ako mi vyrastajú vlasy celkovo a nie len okolo čela)

    A tak by som rada zhrnula oba výrobky, ktoré som mala možnosť testovať:

    Plantur 21 - nutri-kofeínový elixír:

    + pekná jemná vôňa

    + vlasy ostávajú svieže aj po nanesení

    - pre ženy, ktoré si upravujú vlasy kefou cez fén ako ja, znamená častejšiu úpravu

    Plantur 21 - nutri-kofeínový šampón:

    + jemná krásna vôňa

    + výborná konzistencia

    + vysoká penivosť (nie je potrebné použiť veľké množstvo šampónu)

    + po umytí vlasov sú vlasy príjemné a tento pocit ostáva na nich celý deň

    - po natečení do očí jemné pálenie (nič strašné len kúsok nepríjemné)

    A tak celkovo som s testovanými produktami spokojná a určite pri nich ostávam (minimálne pri šampóne, ktorý naozaj je na moje vlasy ako stvorený). No veľšmi rada by som na koniec článku napísala, že mi vlasy riadne narástli, ale ako som písala vyššie, tak na všetko treba čas a myslím si, že tak je to aj pri týchto produktoch, Zmenu som za mesiac určite zaznamenala a rada pod tento článok napíšem možno o ďalší mesiac/dva ako pokračuje môj rast "stratených" vlasov.

    Ďakujem Modrému koníku za možnosť testovania Plantur 21 a určite ostáva naďalej spoločníkom mojich vlasov 🙂

    (Obr. 7 - a tak sa s Vami lúčim s elixírom, ktorý mi pôsobil na vláskoch aj počas písania tohoto článku)

    vivian27
    9. júl 2017    Čítané 1430x

    Jedna pani povedala - alebo 11 "blbostí" čo ste mohli počuť o praní 🙂

    Určite ste to aj vy počuli - bielizeň máš preto takú, lebo ....

    O praní sa toho narozpráva veľa a tu je zhrnutých 11 mýtov, ktoré ste o praní mohli počuť.

    1. Čím viac prášku na pranie použijem, tým lepšie je bielizeň vypraná:

    Hoci by sa toto tvrdenie dalo považovať za logické, nie je to tak. Pracím prostriedkom vylepšujú ich účinnosť pridané enzýmy a aktívny kyslík. Práve tie majú na svedomí štiepenie organických nečistôt, ktoré dokážu na rozdiel od prostriedkov používaných pred pár rokmi odstrániť odolné škvrny aj pri nižšej teplote. A, samozrejme, ušetríte aj na množstve pracieho prostriedku. Nápomocné sú aj najnovšie modely práčok. Sú natoľko inteligentné, že si vedia množstvo prostriedku samy nadávkovať podľa hmotnosti bielizne a stupňa znečistenia. Nielenže ušetríte prací prostriedok, ale aj životné prostredie. Spotrebitelské testy potvrdzujú, že najúcinnejšími bojovníkmi na znecistenú bielizen sú prostriedky v klasickej práškovej forme. Géloví konkurenti zatial také úcinky nedosahujú.

    2. Keď budem prať bielizeň pri vyššej teplote, bude čistejšia:

    Omyl. Vyššie teploty výsledok prania nezlepšia, pretože základom pracích práškov a najmä gélov sú spomínané enzýmy. Nad 60 °C sa prejaví až účinnosť bielidiel. Vysoká teplota navyše škodí aj vašej práčke. Zvyšuje sa pri nej usadzovanie vodného kameňa, najmä pri tvrdej vode. Nové modely práčok sa dokážu postarať o šetrné vypratie farebných textílií bez straty farby a tvaru bielizne. Využívajú napríklad pranie už pri teplote 15 °C. Kvalitou sa vyrovná praniu pri 40 °C a pritom ešte ušetríte až 80 % energie. K rozpusteniu pracieho prostriedku určite prispieva aj správna rotácia bubna. Keďže každá značka má svoje tajné tromfy, dajte sa poučiť pri nákupe predajcom.

    3. Čím viac aviváže, tým bude bielizeň hebkejšia:

    Omyl. Aviváž rovnako ako prášok je potrebné dávkovať podľa návodu a s mierou. Najmenej jej patrí na syntetiku, kde na 4,5 kg postačí 18 ml, na zmiešané tkaniny a vlnu 24 ml a na bavlnu asi 36 ml. Ak sa dávkovanie preženie, naruší sa napríklad nasiakavosť uterákov. Vlákno sa „obalí“ avivážou a nesaje vodu.

    4. Použitú vodu s práškom môžeme použiť znovu:

    Toto je jav, s ktorým sa môžete stretnúť v nejednej slovenskej domácnosti. V snahe ušetriť čo najviac na účte za vodu sú mnohé gazdinky schopné stráviť hodiny zachytávaním použitej vody s rozpusteným detergentom. Čistiaca účinnosť pracieho prostriedku je však aktívna iba raz. Pri každom ďalšom praní sa účinnosť prášku výrazným spôsobom znižuje. Nehovoriac o tom, že uvoľnené nečistoty z prvého prania sa takto postupne prenášajú na tie ďalšie. Ideálnym riešením pre šetrné gazdiné je práčka s technológiou, ktorá si sama dávkuje množstvo vody a energie podľa množstva a stupňa znečistenia bielizne.

    5. Zhora plnená práčka je nestabilná a hlučnejšia ako spredu plnená:

    Tento mýtus sa u nás šíril v minulosti. Mohutná konštrukcia práčok prenášala odstredivú silu do okolia. Dnešné práčky, či už zhora, alebo spredu plnené, sú nielenže odpružené a stabilné pri odstreďovaní, ale vďaka novej technológii pripojenia motora priamo na bubon práčky sú aj tiché. Motor dokáže vďaka senzorom optimalizovť odstreďovací cyklus, postará sa o rovnomerné rozloženie bielizne v bubne. Hlučnosť práčky sa tak pri odstreďovaní môže znížiť až o 5 dB.

    6. Čím vyššie otáčky, tým je bielizeň viac pokrčená:

    Krčenie jednotlivých kusov oblečenia závisí predovšetkým od typu tkaniny. Úroveň odstreďovania výrazne ovplyvní aj samotné sušenie bielizne. Napríklad veľmi odolným materiálom je bavlna. Ak máte doma práčku, ktorá dokáže odstreďovať rýchlosťou až 1 400 otáčok za minútu, výrazne vám skráti čas sušenia bavlnenej bielizne. Vysoké otáčky však nie sú vhodné na jemné tkaniny, pretože tie sú náchylné na krčenie. Aj pre takéto prípady je preto ideálnym riešením technológia na pranie jemnej bielizne. Nedôjde k spusteniu odstreďovania na príliš vysokých otáčkach.

    7. Do bytov s nedostatkom priestoru sú vhodné len zhora plnené práčky:

    Ak máte na práčku v byte vyčlenené miesto iba 50 cm široké, máte iba jednu možnosť, zhora plnený model. Zboku plnené práčky sa síce dokázali už dávnejšie zredukovať do hĺbky, no zo štandardnej šesťdesiatkovej šírky nevedia ubrať. Jednou z mála výhod zhora plnených práččok je komfortnejšie vkladanie či vykladanie náplne. Kapacita jednotlivých modelov môže byť rôzna. Je síce pravda, že spredu plnené modely poskytujú o niečo väčšiu kapacitu, no doteraz to bolo na úkor vonkajších rozmerov. Dobrá správa však je, že najnovšie spredu plnené práčky už vedia tiež ponúknuť kapacitu aj 7 kg bielizne pri hĺbke iba 44 cm.

    8. Práškový prací prostriedok necháva na oblečení škvrny:

    Kľúčovým faktorom efektívneho prania bez zanechania škvŕn je dokonalé rozpustenie pracieho prostriedka. Pri tekutých typoch je proces rozpúšťania oveľa jednoduchší, a preto sú takéto detergenty vhodné najmä na pranie pri krátkych programoch ci programoch s použitím nižšej teploty. Naopak sypký prací prostriedok je vhodný na dlhšie pracie cykly. V každom prípade však treba zobrať do úvahy fakt, že v procese rozpúšťania pri oboch typoch zohráva, popri rotácii bubna, dôležitú úlohu aj postupné zvyšovanie teploty, počas ktorého dochádza k postupnému uvoľňovaniu čistiacich látok a ich efektívnemu rozloženiu v rámci náplne. Dokonalé rozpustenie pracieho prostriedka zaručujú práčky s asymetrickým otáčaním bubna. Tento pohyb sústreďuje tkaniny rovnomerne okolo bubna, vďaka čomu sa prací prostriedok dokonale rozpustí aj pri veľmi nízkych teplotách.

    9. Časť pracieho prostriedka sa na začiatku prania odplaví do kanalizácie:

    V momente, ked odštartujete prací cyklus, práčka začne napúštať vodu do nádrže, v ktorej je osadený bubon. Nádrž je hadicou prepojená s čerpadlom, ktoré po skončení prania alebo pláchania odvedie použitú vodu do kanalizácie. Mnoho ľudí sa preto domnieva, že časť prášku sa pri úvodnom naplňaní spolu s vodou dostane do hadice medzi bubnom a čerpadlom, kde bez využitia „čaká“ na moment, kým ho čerpadlo pošle do kanála. Našťastie vďaka práci inovátorov je aj tento jav už iba minulosťou. Súčasné práčky sú vybavené takzvanou ekologickou gulôčkou, ktorá v správnej chvíli vytvorí bariéru medzi ústim nádrže a odčerpávacím systémom. Práčka teda zúžitkuje celé množstvo použitého detergentu a nič z neho tak nevyjde nazmar.

    10. Stačí používať jeden program na všetky druhy oblečenia:

    To je častá realita v slovenských domácnostiach. Pre dokonalé výsledky prania zohráva dôležitú úlohu najmä typ materiálu. Kľúčovou je nasiakavosť. Štandardne sa programy delia na bavlnené a syntetické. Doplnené môžu byt o špeciálne programy, ako napríklad džínsy. Trendovému farebnému oblečeniu nahrávajú špeciálne programy zohladňujúce farby bielizne. Program špeciálny na tmavé oblečenie chráni čierne a tmavé tkaniny pred vyblednutím.

    11. Práčka sa čistí sama:

    Hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že bubon práčky je stále čistý a lesklý, opak môže byt pravda. Klúčovou je predovšetkým starostlivosť, akú svojej práčke venujete. Rovnako jej pravidelné čistenie a odvápňovanie špeciálnymi prostriedkami minimálne dvakrát ročne, čo v konečnom dôsledku výrazným spôsobom ovplyvňuje aj samotnú životnosť práčky. Teplé a vlhké prostredie vytvára ideálne podmienky na tvorbu baktérií. Najcitlivejším miestom v práčke je priestor násypky a čerpadla. I na tento neduh sa však našiel liek. Špeciálny materiál násypky a filtra čerpadla môže znížiť tvorbu a množenie baktérií a plesní. Tým sa výrazne eliminuje aj vznik nepríjemných zápachov. Samozrejme existujú už možnosti programov samočistenia ako napr. pri Samsungu - Eco drum clean 🙂

    vivian27
    13. mar 2017    Čítané 375x

    3,2,1... Pokračujeme 🙂

    Ahojte, mamičky koníkovské,

    tak som tu opäť medzi Vami - aj keď som tu po mojom ambasádorovaní prispievala menej, ale stále som tu bola a sliedila čo nové 😀 😀 😀

    Už je to pomaly rok, čo skončilo moje ambasádorovanie pre firmu Samsung a v čase, keď som sa často v myšlienkách vracala k obdobiu strávenom na Modrom koníku, prišla lákavá ponuka a to, aby som sa stala opäť Samsungáckou ambasádorkou. Veľmi som sa potešila a popravde, bez premýšľania som ponuku prijala, a tak som tu znova pripravená Vás sprevádzať a zoznamovať s úžasnými výrobkami tejto spoločnosti.

    Na začiatok sa budeme venovať mojim obľúbeným Samsung Addwash práčkam. Medzičasom som sa stala hrdou majiteľkou tejto parádnice, a tak Vám reálne popíšem všetky jej vychytávky a spravíme s ňou množstvo testov. Časom nás čakajú aj prezentácie chladničiek a úplných noviniek, ktoré pre Vás Samsung pripravuje - ale o tom zatiaľ pśśśśt - nič viac neprezradím ale až keď príde vhodná chvíľa 🙂

    Určite na Vás čaká aj množstvo kvízov a ankiet o srdiečka, taktiež zaujímavé súťaže o rôzne ceny.

    Teším sa na Vás u mňa na mojom blogu a taktiež v mojej skupine Samsung https://www.modrykonik.sk/group/7360/ do ktorej Vás všetkých pozývam.

    Vaša ambasádorka Baja 🙂

    vivian27
    25. dec 2016    Čítané 83x

    Moje veľké testovanie Hydrobalance Control

    Tak som sa po škaredom črevnom víruse konečne dostala k PC a k napísaniu mojich postrehov z úžasného testovania.

    Veľmi som sa potešila, keď si lekáreň Dr.Max spoločne s Modrým koníkom vybrali žienky na testovanie a medzi nimi som bola aj ja.

    Táto výzva ma veľmi zaujala keďže priznávam - ja som na krémiky strašný "lajdák". Asi mesiac pred testovaním som manželovi rozprávala, že tento rok si od Ježiška prosím nejaké krémiky - predsalen 30 na krku čochvíľa a vidím, že tá moja pleť si to už naozaj vyžaduje. O to viac som sa tešila, že som nemusela nič ani hľadať, čo by pre mňa bolo vhodné a mohla skúšať niečo, o čom som ešte nepočula. A manžel sa tešil, že Ježiško nesravil v jeho peňaženke prievan - ale o tom potom 😀

    Na balíček som sa veľmi tešila a o to väčšie prekvapenie bolo, že som nečakala žiadne zázraky keďže viem, že veľa žienok si tie svoje obľúbené krémiky hľadá dlhšie, kým naozaj sadnú na pleť.

    Balenie krémikov je naozaj krásne a hneď som si ich dizajn zamilovala a vyhradila im čestné miesto na mojej poličke v kúpelni.

    Balenie obsahovalo:

    * Očný krém

    * Sérum na všetky typy pleti

    * Denný krém na mastnú a zmiešanú pleť

    * Denný krém na suchšiu pleť

    * Nočný krém na všetky typy pleti

    Ja mám zmiešaný typ pleti, ktorý sa ale v zime mení na suchú pleť, a tak som si zvolila krém na suchú pleť.

    Na testovanie som sa hneď pustila a čo ma prvé zaujalo bola jemná krásna vôňa krémikov. Ako prvý som vyskúšala očný krém, ktorý som ešte nikdy v živote neskúšala a hneď usúdila, akú chybu som robila. Krémik sa krásne roztrel, jemnú pokožku pod očami vypol a stiahol kruhy pod očami, čo som naozaj si všimla hneď.  Čo chválim, je okamžité vstrebávanie do pokožky a hoci krémik má len 15ml vystačí na dlhší čas, keďže naozaj ho stačí naniesť malinké množstvo.

    V ďalšom kroku nasledovalo sérum, ktoré malo príjemnú konzistenciu a veľmi rýchlo sa vstrebávalo. Za mňa jediné mínus je malé 30ml balenie keďže treba sérum použiť aj ráno a aj večer pod denný a nočný krém. Hoci stačí malinké množstvo, sérum sa mi najrýchlejšie míňalo.

    Posledný krok bol denný alebo nočný krém.

    Tu som naozaj bola prekvaená. Denný krém na suchú pleť mi pleť krásne hydratoval, pokožku tváre natiahol, jemnulinko prevoňal (tej vôni sa neviem stále nabažiť 😀 ). Po 2 týždňoch pravidelného používania som si naozaj všimla rozdiely, pokožka hlavne okolo nosa nie je tak strašne suchá, netvoria sa mi šúplaty ako tomu bolo pred začiatkom testovania.

    A v poslednom kroku bola pre mňa novinka nočný krém, ktorý som si vždy myslela, že netreba používať. Vždy som si pleť dôkladne večer po odlíčení čistila micelárnou vodou a myslela, že to stačí. Do momentu ako som skúsila nočný krém. Ten pocit pokožky keď som si ľahla do postele bol neopísateľný. Čiže nočný krém sa stal súčasťou večernej hygieny rovnako ako sprchovanie, či umývanie zubov.

    Na záver by som hodnotila moje testovanie ako veľmi pozitívne. Hoci som chcela nájsť nejaké zápory (okrem malého balenia séra) som nenašla nič. Čomu sa veľmi naozaj teším, pretože som si našla kozmetiku ktorej budem verná. O tom svedčí aj to, že Ježiško (pán manžel) využil akciu v Dr. Max a celú sadu maminke pod stromček kúpil hoci ešte z testovacej sady mám čo to na míňanie 🙂 ale viem, že keď miniem, pokračujem určite v tejto značke.

    Dnes sme na pár dní išli s krpčekom na vianočné prázdniny k mojim rodičom a hádajte čo v mojej kozmetickej taštičke nemohlo chýbať? 

    Ešte raz veľké ĎAKUJEM 🙂