Keďže tento rok sa jabĺčok urodilo neúrekom, vrátila som sa k tomuto receptu, ktorý som kedysi veľmi často robievala a je skutočne mňamkový 🙂 Cesto : 1 palmarín, 300g hladká múka, 200g práškový cukor, 1 biely jogurt, 2čl octu, štipka soli Cesto vypracovať, dať na cca 2 hodiny do chladničky oddýchnuť. Rozdeliť na dve časti, jednu časť vygúľať a dať na pripravený plech, naň poukladať okrúhle piškóty. Na piškóty navrstviť cca 2cm vrstvu postrúhaných jabĺk - nevytlačených, posypať 2PL cukru - ak sú jabĺčka sladké netreba a zaliať horúcim pudingom. Puding : 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 1 vanil. cukor, 10PL cukru Na horúci puding prenesieme druhý vyvaľkaný plát cesta, poprepichujeme vidličkou a v predhriatej rúre upečieme do ružova. Potom stačí iba pocukrovať alebo kto je maškrtnejší, poliať čokoládovou polevou. Dobrú chuť.
Keďže tento rok sa jabĺčok urodilo neúrekom, vrátila som sa k tomuto receptu, ktorý som kedysi veľmi často robievala a je skutočne mňamkový 🙂
Cesto : 1 palmarín, 300g hladká múka, 200g práškový cukor, 1 biely jogurt, 2čl octu, štipka soli
Cesto vypracovať, dať na cca 2 hodiny do chladničky oddýchnuť.
Rozdeliť na dve časti, jednu časť vygúľať a dať na pripravený plech, naň poukladať okrúhle piškóty. Na piškóty navrstviť cca 2cm vrstvu postrúhaných jabĺk - nevytlačených, posypať 2PL cukru - ak sú jabĺčka sladké netreba a zaliať horúcim pudingom.
Puding : 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 1 vanil. cukor, 10PL cukru
Na horúci puding prenesieme druhý vyvaľkaný plát cesta, poprepichujeme vidličkou a v predhriatej rúre upečieme do ružova. Potom stačí iba pocukrovať alebo kto je maškrtnejší, poliať čokoládovou polevou. Dobrú chuť.