vmatuscinova
7. máj 2019
730 

Tolerantný intolerant

V predchádzajúcich článkoch som s Vami zdieľala postupne náš príbeh o ubolenom bábätku, kolike a iných bolestiach bruška. Hlavnou postavou bol môj dnes už 10 a pol mesačný synček, ktorého od narodenia trápili bolesti bruška a ako časom vyšlo najavo, pôvodcom boli viaceré intolerancie. 

Synček reagoval na laktózu, lepok aj bkm, preto som mu špeciálne upravila jedálniček a prispôsobila ho jeho intoleranciám. Z toho uplakaného uboleného klbka je dnes vyškerený švihák motajúci sa okolo nábytku a dokým na ihrisku zdvorilo neodmietnem piškótu s tým, že žiaľ takú papať ešte nemôže, nikto by nepovedal, čím sme si prešli a že ho čokoľvek trápi.

V poslednom článku som spomínala opätovné testy, ktoré nás čakajú a z ktorých by malo byť zrejmé, nakoľko intolerantný ešte stále je. Aby sa vytvorili v tele protilátky, mal by prísť do kontaktu s problematicķými potravinami ešte pred testami.

Posledné týždne som preto špekulovala kedy skúsim v nepatrnej forme zaradiť niečo mliečne či s lepkom. Úprimne priznám, že našpekulovala som sa riadne. Stále som mala pre očami tie reakcie spred pár mesiacov a nevedela som, či mám dosť síl na ďalšie tíšenie či prebdené noci. 

No vyzerá to, že nie je všetkým dňom koniec, lebo po prvom pokuse s kozo-ovčím jogurtom sa stalo... vlastne sa nestalo nič?! Po lyžičke, dvoch, ani po pol poháriku na tretí deň, sa nestalo nič pre mňa viditeľné, akokoľvek aj tento jogurt obsahuje laktózu. Žiadne plače, žiadna bolesť, žiadne iné reakcie. To ma nakoplo. Poskúšam bezlaktózový a potom snáď aj obyčajný a uvidím. 

Možno mu ozaj to bruško dozrelo, upokojilo sa vhodnou stravou, možno.... alebo si niekde niekto povedal, že už mi naložil dosť a dá nám pokoj🙂

V akejkoľvek miere bude toto klbko tolerantnejšie, každý jeden minikrôčik je pre mňa úspechom.

Vám všetkým podobne dotknutým prajem veľa zdravíčka a tiež nejaký ten posun do tolerantnejšieho spektra

V.

Super, u nás reagoal najprv na mlieko, nepotvrdené. Nikto nechcel ísť do testov, povedali, že keďže kojím, môže sa to samé upraviť po skončení dojčenia. Odsledovala som, že zle robí aj laktóza aj bkm. Teraz má pomaly 3 roky a je to fuč, objavilo sa nám však podozrenie na celiakiu. Nikdy to neskončí? Našťastie sme matky, vymýšľame, skúmame, zariadime sa 🙂

7. máj 2019

@ink och joj tak drzim palce nech sa to nejak uzavrie a nech ho nic netrapi. Ja uvidim co bude dalej, testy budu viacmenej kvoli mlieku na predpis, bez toho by to po roku neslo. Skusim teraz tie alergeny po troske a uvidim, kiez by vedel aj na normalne mlieko prejst. Nic sa nedeje bez priciny a v tomto momente musime len dat hlavu hore a najst aspon docasnu cestu ako s tym fungovat. Drzim palce

8. máj 2019

Začni písať komentár...

Odošli