29 / 49
    V hlavnej úlohe: Matt Damon ❤️

    Good Will Hunting - V roku 1977 sa jeden neznámy Matt D. s rovnako neznámym kamarátom Benom A. rozhodli spraviť film. Okrem toho, že boli scenáristi, Matt si v ňom struhol aj hlavnú úlohu a od toho dňa filmový svet pozná mená ako Damon a Affleck. Hodnotiac vzhľadom na vek filmu, je to moja srdcová záležitosť. Film po ktorom som pozrela všetky neskoršie Damonove filmy a toto je výber z tých najobľúbenejších:

    12. aug 2020

    Good Will Hunting (1997) - Matt Damon v úlohe "krčmového povalača" a zároveň (akousi nepravdepodobnou náhodou)matematického génia v jednej osobe. Dráhou smerom od sirotinca, cez sociálne dno, sa v zamestnaní upratovača na Harvardskej univerzite dostane k vyriešeniu zložitej matematickej úlohy. Will však odmieta využiť svojho talentu, či nebodaj zmeniť svoj život. Avšak (nanešťastie) v úlohe psychológa vchádza do deja Sean (Robin Williams) a v strete týchto dvoch silných charakterov je táto psychologická dráma bohatá na naozaj výnimočné dialógy.

    12. aug 2020

    The Bourne Identity (Agent bez minulosti, 2002), The Bourne Supremacy (Bournov mýtus, 2004) a The Bourne Ultimatum (Bournovo ultimátum, 2007) - "Zrodením Bourna" sa v mojom živote zrododil záujem o akčné thrillery. To je proste filmový žáner, ktorý som ako žena odmietala, Ale Damon je Damon. A Bournovky sú proste ikonická klasika a Jason naveky moja platonická láska 😀

    12. aug 2020

    Elysium (2013) - V roku 2154 žijú dva druhy ľudí - bohatí, ktorí žijú na nedotknutej umelej kozmickej stanici s názvom Elysium, a zbytok ľudstva, ktoré živorí na preľudnenej a zničenej Zemi. Tajomníčka Delacourt (Jodie Foster) je ochotná urobiť čokoľvek, aby pre obyvateľov Elysia ostal zachovaný ich nadštandardný životný štýl. A naopak ľudia na Zemisú ochotní urobiť čokoľvek, aby sa im podarilo získať svoje miesto na Elysiu.. Max (Matt Damon) sa zapojí do nebezpečnej operácie, ktorá by mohla priniesť rovnosť dvoch polarizovaných svetov.(oficiálny text distribútora)

    12. aug 2020

    The Martian (Marťan, 2015) - Moju obľúbenú Damonovskú štvorku uzatváram filmom Marťan. Jediné, čo som na filme oľutovala, bolo, že som naň nešla do kina. Príbeh astronauta Marka Watneyho (Matt Damon), ktorý sa blbou náhodou ocitne sám na Marse, s obemdzenými zásobami, nakoľko jeho posádka odlieta v domnení, že je mŕtvi. Mark, však bojuje o prežitie s dôvtipom, ktorý vytvoril filmu status - "sledovaniahodný"

    12. aug 2020

    O aaaano...Matt 🧡🧡🧡

    30. jan 2021