wayfarer
11. dec 2020
134 

"Všetci za jedného - Plasmacreme pre všetkých"

     Kozmetiku testujem na sebe roky. Takmer každý mesiac mám u seba niečo „nové“ v nádeji, že mi to aspoň malou čiastkou pomôže na moju problematickú pleť. Takže nie, už dávno nie som toho presvedčenia, že na trhu existuje výrobok, ktoré nás všetky spasí, a vyrieši naše pleťové problémy v jednom produkte. Za starostlivosťou o pleť stojí celý rad denno-denných rutín a množstva správne používaných produktov.

To, či produkty Plasmakosmetiky zapadli do môjho kozmetického „must haves“ sa dočítate v článku.

     Úvodom vám najskôr predstavím moju pleť. Pojem problematická u mňa znamená – suchá, dehydrovaná, so sklonom k „šupinkám“. Aby toho nebolo málo, tak okrem iného mám aj zväčšené póry so sklonom k akné, po ktorom mám zas sklon k hyperpigmentácií* (*stopy po akné v podobe začervenaných fľakov). Úžas, že? Kto rieši podobný pleťový „kolotoč“ vie, aké je náročné nájsť na trhu produkt, ktorý by pomáhal jednému problému, a zároveň nezhoršoval druhý.

No pri správnom používaní správnych produktov, plus vysokej dávke odhodlania, nie je nič, čo sa nedá riešiť.

Správne nastavená kozmetická rutina vie robiť zázraky. Tá moja pozostáva z troch hlavných krokov – resp. pilierov, bez ktorých to jednoducho nejde:

1. Čistenie – Áno, znie to ako „žiadna veda“, ale nájsť správny produkt na čistenie pre moju pleť bola pre mňa asi najdlhšia cesta. Veľa čistiacich produktov vysušuje, a keď máte suchú pleť, tak je to potom ešte horšie. Keď máte väčšie póry, na dehydrovanej pleti, začnú si produkovať vlastný maz a tým spôsobujú priestor na tvorbu najmenej želaného akné a vzhľad mastnej pleti (áno, aj suchá pleť vie byť mastná). Takže u mňa jednoznačne jemné čistiace vody (nie micelárne), a nepenivé gély určené na suchú pleť. Na upchaté póry ideálne kyselina salycilová, ílové masky a pravidelná kozmetika.

2. Exfoliácia – alebo „peeling“ – Naše bunky sa vekom prirodzene „spomaľujú“, rovnako tak naše kožné bunky. Vekom sa nám pleť obnovuje pomalšie ako v mladosti. Peelingom jej laicky povedané, pomáhame urýchľovať túto výmenu buniek tým, že tú najstaršiu vrstvu "odstránime". (Dúfam, že to vysvetľujem správne, ak je tu nejaká "beautyznalkyňa" kľudne ma oprav.) Slabšie AHA a BHA kyseliny sú dostupné na trhu v rôznych podobách. Na silnejšie by som si trúfla jedine u riadnej kozmetičky/lekárky.

3. Hydratácia – tento bod síce píšem ako posledný, ale pre mňa kameň uholný. Tak ako veľa čistiacich produktov pleť vysušuje, tak veľa hydratačných produktov naopak upcháva póry. Ako vravím „kolotoč“. Nájsť krém, na rannú a večernú hydratáciu pre môj typ pleti je a dlho bol „pokus-omyl“. A ako v tomto testovaní obstál Plasmacreme? Čítajte ďalej.

Plasmacreme future

Tento krém ma zaujal už pri jeho popise v letáčiku: „PLASMACREME Future je omladzujúci a vyživujúci krém so silným regeneračným účinkom. Obsahuje unikátnu formulu RAF na báze krvných proteínov, vďaka ktorým je dosiahnutý omladzujúci, regeneračný a upokojujúci účinok. Je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. Skutočne mimoriadny krém určený pre citlivú a starnúcu pokožku, ktorý možno aplikovať aj do očného okolia. Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu z krvných proteínov, esenciálnych olejov, vitamínov a masla karité vyživuje, regeneruje a omladzuje. Možno použiť aj ako podklad pod make-up. Osvedčil sa aj ako krém pre osoby s problematickou a ekzematickou pleťou, vrátane atopikov.“

Znie to dobre, ale aká bola moja ozajstná skúsenosť? 

Plasmacreme ma v úvode zaujal tým, aký je jemný, príjemne vonia, rýchlo sa vstrebe, nezanecháva na pleti po sebe žiadne stopy (žiadna mastná, lesklá pleť). Používala som ho každé ráno a večer na vyčistenú pleť, a testovala som ho aj ako podkladovú bázu pre make-up. Na výbornú obstál aj v tomto prípade. Osobne používam ľahký make-up, s cieľom zjednotiť tón pleti (pri tej mojej hyperpigmentácií, je to pre moje sebavedomie častokrát nevyhnutný krok). Tu si ma úplne získal, lebo s make-upom si sadli na výbornú. 🙂 

Ako som spomínala, mám dehydrovanú pleť, na dotyk je suchšia, po asi týždni používania krému Plasmacreme future som si večer uvedomila, že pleť nie je na dotyk taká suchá, ako som bola zvyknutá (hoci som s predchádzajúcim hydratačným krémom bola veľmi spokojná, nikdy mi nevydržal ten hydratačný efekt celý deň. Takže som naozaj „ohúrená“ a za seba poviem k Plasma krému už len jedno – „vitaj v mojej každodennej rutine!“ 🙂

Plasmagel

"Plasma gél je gél na ochranu a regeneráciu pokožky. Je to jedinečný kozmetický prípravok určený pre poškodenú, porušenú a podráždenú pokožku. Vďaka svojmu zloženiu, predovšetkým pomocou unikátnych krvných proteínov, vytvára takmer ihneď po aplikácii na pokožke ochranný film. Pôsobenie krvných proteínov má na koži silný regeneračný a upokojujúci účinok, gél je tak vhodný napríklad na pokožku po nadmernom slnení, drobné odreniny alebo na zahojené jazvy. Tiež napomáha starostlivosť o pleť atopikov."

V jednom z mojich testovacích príspevkov som  spomínala, že nemôžem odporúčať produkt ďalej, ak si ho sama neplánujem kúpiť. Tým ale nechcem povedať, že je tento produkt neúčinný, nebodaj zlý. Výrobca k produktu uvádza, že ma multifunkčné použitie vhodné pre celú rodinu a všetky vekové skupiny. U nás v rodine som ho testovala v troch prípadoch – obstál, síce výrazne, ale iba v jednej:

+ Môj nos – moje šupinky – príde zima – prídu ony. Neznášam ich, doposiaľ som nenašla krém, ktorý by ma ich v zimnom období zbavil – až na Plasmagel! Po troch dňoch bolo po nich. Ale – na udržiavanie bezšupinkového stavu mi zatiaľ stačí Plasmacreme, Plasmagel už nepoužívam z dôvodu číslo dva: 

- 5ml – je to naozaj mini produkt. Šikovne spravená pumpička, ktorá gél vytláča smerom hore síce nenechá ani stopu vo fľaške, no pri pravidelnom používaní ráno aj večer na problematické miesta – čo je v mojom prípade takmer celá moja tvár, bolo po ňom rýchlo fuč. A to by bolo vzhľadom na jeho cenu (cca 10 €) asi drahý špás. Efekt okrem nosa som nepostrehla v mojom prípade žiadny. Ale aby som bola voči Plasmagélu fér – ak by sa mi vrátili späť šupinky z chladného počasia aj počas pravidelného používaniu Plasma krému, Plasmagél by som si pravdepodobne opäť kúpila.

- Môj 5 ročný syn ma ekzém okolo pusinky (začalo to povinnosťou nosiť rúško, a bojujeme s tým stále). Skúsila som zázračný Plasmagel – ale: syn sa sťažoval, že ho veľmi štípe (čo by nebol úplne neželaný efekt, ale po dvoch použitiach sa mu stav rapídne zhoršil, mal to celé veľmi začervenané, takže som s týmto pokusom prestala a vrátili sme sa späť k zarábanému krému z lekárne. 

Plasmagel si neviem vzhľadom na veľkosť predstaviť používať na pravidelnej báze a väčších plochách, ako napr. suché ruky ale tým rozhodne nepodceňujem jeho účinnosť v iných prípadoch. Som presvedčená, že v prípade ako sú drobné poranenia kože, prípadne jazvy, tento gélik obstojí na výbornú, tak ako obstál na mojom nose 🙂

Na záver...

Toľko z mojej strany k testovaniu k produktom Plasmakosmetiky. Som veľmi rada, že som sa do tohto testovania zapojila, a zároveň vďačná, že ste mi tu na koníkovi dali túto možnosť. Vďaka nej som si doplnila do môjho kozmetického boja s nedokonalosťami jeden skvelý výrobok! 

Dúfam, že vás milé čítajúce moja recenzia zaujala, a ak máte podobné kozmetické nároky a potreby, Plasmacreme vám za seba určite odporúčam

PS: Ak ešte rozmýšľate nad vianočným darčekom, Placmcreme odporúčam, aj ako darček, lebo s ním sa do tipu pleti určite trafíte každému. 🙂

Ahojte!

#test_plasmakosmetika #recenzia #plasmakosmetika_skusenosti

Začni písať komentár...

Odošli