6 / 58
    domaci celozrnný chlebík

    vyzerá úžasne 🙂 v rúre pečený alebo pekárničke ? 🙂 ak môžem aj receptík poprosiť 🙂

    1. máj 2014

    @rohlicka no mi to pecieme v rure v janskej mise.takze do kysky si das 4 hrnceky muky-podla seba aku chces.mi vecsinou robievame tri hladka muka a jeden spaldovu,pridas knin a semienka,bud slnecnicove,sezamove,tekvicove,tiez ake chces,polievkovu lyzicu cukru a 1,5 polievkovej lyzice soli,2x drozdie co je na 500 g.muky,a 2 polievkove lyzice octu,premiesas a nechas kysnut,malo by byt 24 hodin,ale ja ho rano ymiesim a vecer pecem.do vymastnej janskej misi,davam maslo,,ast,olej,podla toho co je a pomucenej vykydnes a nechas este pol hodinu v nej,potom peces na 230 stupnoch 45 minut/zakrite a 15 minut odokrite.potom chlebik das do utierky a nechas vychladnut.

    1. máj 2014

    @rohlicka a je to na velku jansku mysu

    1. máj 2014

    @williamjozef Ďakujem 🙂 určite vyskúša 🙂

    1. máj 2014

    to droždie davaš aké? sušené, či normálne, lebo na sušenom pišu, že je na 1 kg muky a normálne 40g droždie, tiež aspon moja mamina dava na kilo muky...iank super recept, rýchle, jendoduché, teda, ak neratam, že 24 hodin kysnutia, že treb čakať...a stačí iba premiešať, či normálne vymiesiť? pekarničku nepoužívam, iba ruky a mixer na miesenie

    1. máj 2014

    @susika ahoj,susene,no susene je aj na 500 r.muky aj na 1 kilo muky.vzadu je to napisane.no ja to premiesam varechou

    1. máj 2014