8 / 8
    http://banger.webnoviny.sk/aj-ty-si-podlahol-caru-smoothies-tak-pozor-na-kombinacie-13351
    19. máj 2015

    hmm tak toto nejako nechápem ☹

    19. máj 2015

    @dovolenka2 myslim, ze asi sa mozu kombinovat rovnake farebne bodky 🙂 aspon tak som to ja pochopila....

    19. máj 2015

    @zuzu309 to som si aj ja myslela ale keď jablko ich má veľa a pokiaľ viem dá sa kombinovať s veľa vecami a tuná nevidím že by sa k niečomu hodilo, takže ich má veľa bo s veľa vecami sa asi dá ale s ktorými ??

    19. máj 2015

    @dovolenka2 jablko sa da so vsetkymi, ktore maju tie iste bodky ako ono pod sebou, napr. ruzova bodka pod jablkom - moze sa s malinami (ruzova bodka), ale uz k nim banan nemozes dat, bo malina ma iba ruzovu bodku a bezovu(ci aka to je)...cize kombinacia jablko-malina-banan asi nie....to je iba moj vyklad, neviem, ci to tak naozaj je 🙂

    19. máj 2015

    @zuzu309 ale mm hovoril že mal fresh od ria s jablkom, repou a niečím a repa má modrú tak neviem

    19. máj 2015

    @dovolenka2 fresh je stava, nie smoothie, a myslim, ze toto sa tyka len smoothies....ale skusim sa popytat ostatných smoothakov, ze co si o tom myslia 😀

    19. máj 2015

    @zuzu309 aha tak dík

    19. máj 2015

    @dovolenka2 toto som nasla na nete k tejto fotke, snad to pomoze: Čo sa s čím hodí? Pospájajte bodky rovnakej farby a vytvorte tak ideálnu kombináciu smoothie.
    Namiešať si doma nápoj plný energie vrátane prospešných látok nie je náročné na čas. Nebojte sa experimentovať. Až na niektoré výnimky by sa zelenina nemala s ovocím miešať. Jablko si nerozumie s množstvom zeleniny, okrem napríklad repy a mrkvy, tú naopak možno kombinovať s mnohými druhmi ovocia. Samostatnou kapitolou je melón, ten botanicky patrí pod zeleninu, avšak z hľadiska trávenia je to taký "vlk samotár" - to znamená, že sa neznesie s ničím a najlepšie je konzumovať ho samostatne. Naproti tomu listová zelenina si náramne rozumie ako s ovocím, tak zeleninou. Hlavným pravidlom pre miešanie ovocia je miešať kyslé s kyslým alebo polosladkým a naopak - sladké so sladkým či polosladkým. Nevhodné je teda miešať kyslé ovocie so sladkým. Dôvodom je, že kyselina z kyslého ovocia spomaľuje trávenie cukornatých látok, ktoré potom v črevách kvasia. Zeleninu nie je vhodné miešať s plodmi, ako sú paradajky a uhorky, skrátka všetko, čo má v dužine semienka.

    19. máj 2015

    zuzu309 super díííky 😀

    19. máj 2015

    Ved mrkva s jablkom maju rovnake bodky. Takze by sa mali znasat, nie?

    28. apr 2016