zuzankazuzu
18. júl 2012

Navod na hackovane bolerko

ahojte ak som sa dala na to a pokusim sa popisat ako som bolerko robila...majte pre mna pochopenie v pisani navodov som zaciatocnik.hackovala som z vlny perleta luxus hacik č.3,5.velkost mojho bolerka je pre 13 rocnu slecnu ale je vysoka takze kludne velkost XS-S dospelacka.spotreba neviem to presne odhadnut ale cca 300g co boli 3 klbka. navod na vzorku je kresleny ten prikladam tu pod clanok .akurat ze ja som si ju trochu prisposobila.

zadny diel:robime ho od vrchu -na jeden vzor pripada 12 retazovych ociek.mne to robilo 5,5 vzoru na chrbte.takze som si urobila na zaciatku 66ociek .

1.riadok-urobime si este 4 retaz.ocka/zaciatok vzorky/ do 10teho ocka kr.stl.,´5retaz.o.,  kr stl. do tretieho ocka,4ret.o..kr.stl do stvrteho ocka.-to je vlastne jedna vzorka.nasledujuca vzorka sa zacina zas.kr.stl.,4ret.o.,kr.stl do stvrteho ocka atd podla navodu kresleneho dole.

2.riadok-v druhom riadku podla navodu su akesi zatvorky neviem co to znamena asi pretiahnute ocka ja som urobila tam kde su tie zatvorky vzdy dva zhackovane dl.stl.

3.riadok- obhackujeme kr.stl.pozor co som sa ja pomylila a potom parala 🙂 bolo ze kr.stl.robime LEN do retaz.o.z predchadzajuceho riadka...tak kde sme robili v predch.riadku zhackovane dl.stl.preskocime/vynechame tam kr.stl.neurobime.

4.riadok-zas neviem co znamena ta zatvorka na nakrese a tak som si tam zas urobila vzdy dva zhackovane dl.stl. 🙂 cize:zaciname dlhym stl.,dalej do 4teho ocka dva zhackovane dl.stl.,3retaz.o.,dva zhackovane,3retaz.o....podla nakresu...

5.riadok je podobny ako prvy akurat ze tu robime vzdy 4retaz.ocka,kr.stl......atd podla nakresu.ta vzorka nieje tazka teda ked som ju zvladla ja a idem ju robit v blizkom case znova.

ked mame zadny diel hotovy este zhora ako su plecia nadhackujeme mriezkou alebo nejakym podobnym dierkavym vzorom dva riadky po bokoch aby sa nam vytvoril oblucikovy vyrez na krk.

predny diel:oba robime odvrchu-mna jeden predny diel vysiel na dva a pol vzorky.cca v desiatom riadku som zacala rozsirovat troska na konci riadku som vzdy 1-2 ocko urobila navyse takto asi 10riadkov a potom som zacala zas uberat na konci kazdeho riadka som vzdy 1-2ocka urobila navyse.

prihackovala som predne diely k zadnemu prazdnymi ockami

rukav: ten som rovno hackovala uz na bolerku.zacala som 5tym riadkom vzorky. nasledujucich 10 riadkov som zuzovala /kazde posledne ocko v riadku som vynechala.ak by sa to malo zuzovalo tak aj kazde posledne aj kazde prve podla toho ake chcete mat rukavy siroke/uzke.ked mi zostavalo 2 a pol vzorky na riadok uz som neuberala len hackovala donekonecna 😀 az podla dlzky rukava.

nakoniec som bolerko z predu obhackovala :do tretieho ocka 5 dl.stl. do tretieho jeden kr.st. do tretieho 5 dl.stl. do tretieho kr.stl.......stale dokola.potom som pracu otocila a pikotkami este obhackovala tie obluciky.

bolerko je hotove treba uz len pouzlikovat odnitkovat . prat v rukach v studenej /letnej vode.nezmykat len jemne postlacat polozit na suchy uterak nechat odtiect a prehodit na susiak zvrchu aby sa pri suseni nenatiahlo....

vela stastia pri tvoreni vzorka mozno vyzera tazko ale da sa to zvladnut mne to trvalo asi 1 a pol.tyzdna no lebo nie vzdy ked som mala cas sa mi do toho chcelo hlavne rukavy boli nekonecne 🙂)))

úžasnéééé

18. júl 2012

krásne si to urobila 🙂 krásne 🙂 šikuka si 😀

20. júl 2012

@juny
@larosa diky 🙂

21. júl 2012

krásne bolerko, chcem sa opýtať ako začať hačkovať bolerko na 3 ročnú dcérku, ako jej mám odmerať koľko tých vzoriek potrebujem
ďakujem

9. nov 2012

@kacet no ja by som vam doporucila si najprv kusok urobit ja davam na cca trojrocne cca 60 ociek na jeden diel cize 120 ociek po obvode hrudnika ale pozor vzorka moze stahovat tak radsej urobte prvy vzor co je 6 riadkov a potom este premerajte

11. nov 2012

krásne, smiem sa opýtať? aj ste nejako vykrajovali otvor na rukávy, či ste robili len rovné časti chrbta a predku?

14. jún 2014

@petruska1402 rovne casti kedze sa nezosivaju casti ale vhackuju sa tak to bobec nevidiet

14. jún 2014

chcem sa spytat na to nadhackovanie na zadny diel, aby sa utvoril obluk pre krk....vobec som to nepochopila...kde to mam nadhackovat?

27. jan 2015

@judithd85 no zvrchu od pleca hackujete zas smerom dole dopredu aby ste to nemuseli zosivat

27. jan 2015

asi som nechapava, ale akk vas pekne poprosim,, mozete mii to schematicky nakreslit? budem bvelmi vdacna, aj za pochopenie a trpezlivost

28. jan 2015

@judithd85 viete čo budem robiť podobné bolerko tak za dva týždne len inú vzorku bude mať tak ak chcete nafotim vám postup 🙂 skôr sa mi nedá mám poradovník na objednavky :-/

28. jan 2015

dobre, budem vdacna :D

9. mar 2015

krásne

4. máj 2015

@zuzankazuzu dobrý deň, tiež by som mala záujem o postup na bolerko, dcérka má 11r tak trošku si uberiem. Ďakujem krásne. Hanny

3. máj 2018

Začni písať komentár...

Odošli