2 / 2

    Máš vonkajšie žalúzie, ako si spokojná? Nechýbajú ti záclony?

    14. jan 2021

    @evamarek77 máme ich asi 2 mesiace a zatiaľ veľká spokojnosť. Dovtedy sme mali vnútorné, tie sme zmontovali a nedá sa to vôbec porovnať. Tieto sú pecka. Záclony som nikdy nemala, som alergička, takže sa snažím bytové textílie eliminovať na čo najmenej. Ale nikdy som nebola fanúšik záclon, takže asi aj pre to mi vôbec nechýbajú, aj keď viem, že priestor dokážu zútulniť.

    14. jan 2021

    Tiež mám vnútorné, žalúzie Slovaktual,no už mi idú na nervy, to umývanie a prach je hrôza. Záclony tiež nemám, tiež sme alergici.
    Zvažujem deň a noc žalúzie, no muž chce vonkajšie žalúzie.
    Nezdá sa ti menej slnka, teraz keď máte vonkajšie?
    Necloni to moc? Akú máš značku?

    14. jan 2021

    @evamarek77 tak áno, je o niečo menej svetla teraz v izbe, ale my máme veľmi veľké okná, takže je ho stále dostatok, do dvora čo máme okná tam na deň dávame hore žalúzie úplne, len tie do ulice nechávame iba otvorené, lebo bývame v rodinnom dome a nemusí každý čumieť dnu 🙂 no to sú práve izby s najväčšími oknami, takže je to v pohode. Čo sa týka umývania, umývala som ich iba raz po montáži a poviem, že malina oproti vnútorným, tiež slovaktual, to mi trvalo asi 3 x dlhšie a viac taká piplačka. Značku máme lamelland, moc som nemala na výber si vybrať značku, iba to aké chceme, či tieniace, alebo zatemňovacie a farbu, ovládače, nakoľko dodanie žalúzií zastrešovala firma čo nám robila zateplenie domu. Ale teda ja som veľmi spokojná, dcéra má na byte od iného výrobcu a nie sú až také dobré ako máme my a cenovo vyšli zhruba rovnako a pritom oni majú iba tieniace a my zatemňovacie.

    15. jan 2021

    @zuzkalujza a mohla by si mi poslať link na firmu, skúsim pozrieť. Akú je rozdiel medzi tieniacimi a zatemnovacimi žalúziami?

    15. jan 2021

    @evamarek77 tieniace ti nespravia úplnú tmu, lebo na seba úplne nedoliehajú, majú tvar iba mierneho oblúku, tak ako napríklad tie vnútorné, zatemňovacie spravia takú tmu aj cez deň, že je potrebné svietiť v izbe aby si videla, lebo sa akoby zložili do seba, lebo majú taký iný tvar. Posielam foto pre lepšiu predstavu.

    https://www.lamelland.sk/

    15. jan 2021

    @evamarek77 fotka hore pod ktorou si píšeme to pekne ukáže. To som fotila cez deň, bolo slnečno ale malá pozerala rozprávku, tak sme mali žalúzie zatiahnuté a keď som to išla fotiť, tak som zasvietila bodovky.

    15. jan 2021

    @zuzkalujza ďakujem za vysvetlenie, idem kuknúť tú firmu, inšpirovala si ma

    15. jan 2021