wayfarer
    12. mar 2018    Čítané 1076x

    FOTO-TEST: Pampers vs. "plienka"

    Ahojte,

        v uplynulom týždni som sa doma pustila do takého malého testovania - porovnávania, aby som Vám ukázala, že >nie je plienka ako plienka<. Píšem to takto zámerne, lebo sama som si to dlho myslela. Kým som sama prešla k Pampers, vyskúšala som rôzne značky a vždy som si vravela jedno - veď sú všetky rovnaké - a veď aj boli. A nevravím, že boli zlé, teda až pokiaľ som sa sama nepresvedčila, že vlastne...., ani neboli dobré. Že meniť skoro každú tretiu noc precikanú plachtu, nie je “normálne”, že každú chvíľu predmáčať “zakakané” body, nie je to, čo k starostlivosti o bábätko patrí.

        Odo dňa, kedy mi prišla prvá zásielka Pampers Premium Care som ani raz nemenila posteľnú bielizeň z dôvodu precikania plienky, a malej pyžamká a body sú konečne bez tých >>nevyprateľných<< žltých fľakov! A ako je to celé možné som sa vám snažila ukázať na tohtotýždňovej porovnávačke 😉

    >> Upozornenie: Značka konkurenčnej plienky nie je podstatná - jej výber bol úplne náhodný - poprosila som moju susedku o zapožičanie jej plienky, ktorú používa(la;) - veľkosti plienok sú v oboch prípadoch č. "2" - čiže z rovnakej veľkostnej kategórie ;)

        K porovnávaniu som si vybrala moje “prvé” Pampers - Premium Care.

    To že sú premyslené do detailu vidno už po vizuálnej stránke:

    Šírka plienok sa zdá identická, čo sa však nedá povedať o ich dĺžke, ktorá je už od pohľadu plusovým bodom pre Pampers

    Napriek tomu, že sa šírka zabalenej plienky zdala rovnaká, po rozbalení už možno vidieť, že to tak nie je. Okrem toho, že je Pampers širšia (1), má predĺžený aj pás na chrbátik (2). Pre pohodlné zapínanie má prepracované elastické pásy po stranách (3), ktoré konkurenčná plienka rieši elastickou časťou na chrbátiku, čím zbytočne uberá "z plochy" plienky.

    Na ďalšej foto vidieť, že Pampers majú anatomicky tvarované jadro s gumičkami okolo nožičiek, ktoré zabraňujú pretekaniu do strán a zaručujú väčšiu voľnosť pohybu dieťaťa.

    Z celkového dojmu ešte musím dodať to, čo sa na fotke zachytiť nedá, a to je HEBKOSŤ, ktorá je v tomto prípade neporovnateľná - na dotyk to bolo ako porovnávať bavlnku s recyklovaným papierom 😉

        Ďalej som sa v porovnávaní zamerala na to >najdôležitejšie< na absorpčnú schopnosť plienok. Naľavo plienka inej značky - napravo Pampers, ale to som snáď ani nemusela písať, ono to hneď vidno 🙂  A teda postupne:

    1. Do oboch plienok som súčasne naliala rovnaké množstvo (50ml) tekutiny (voda zafarbená potravinárskym farbivom)

    2. Plienky bezprostredne po naliatí tekutiny

    3. Po minúte od naliatia - Prvá plienka bez zmeny, v Pampers sa tekutina postupne rozviedla po celej dĺžke plienky, a hlavne hlbšie do jadra plienky

    4. Na obe plienky som rovnomerne pritlačila suchý obrúsok

    5. Kto vyhral? 🙂

    Ešte sa podelím o prierez plienok - na Pampers jasne vidno 3 absorpčné kanáliky, ktoré pomáhajú lepšie rozvádzať tekutinu po celej dĺžke plienky.

    V ďalšom bode sa dostávam do samého “jadra” plienok 🙂  To čo robí v plienke Pampers “najviac absorpčnej roboty”, sú tzv. >mikroperličky< Micro Pearls™, ktoré absorbujú až tridsaťnásobok svojej váhy.

    1. Z oboch plienok som vybrala približne 2g absorpčného materiálu - objemovo asi na 1 polievkovú lyžicu a

    2. zaliala rovnako 25ml tekutiny (opäť voda zafarbená potravinárskym farbivom)

    3. Po cca minúte bolo vidno ako >mikroperličky< z jadra Pampers nabrali svoj objem a tým pádom aj tekutinu.  Do oboch pohárov som priložila suchú servítku a rovnomerne pritlačila - podotýkam, pritlačenie bolo férové a samu ma prekvapilo, že pri Pampers nebol ani náznak >vlhkosti< 😉

    4. Opäť sa spýtam, kto vyhral toto kolo? 🙂

        PS: suchá nebola len servítka, ale aj pocit na dotyk 😉

        Na na záver som si nemohla odpustiť porovnať aj to, prečo som si ja osobne Pampers Premium Care obľúbila - a to ich >sieťku< (*vrchnú vrstvu). S bodom opäť pre #pampers vám (na zafarbenom šampóne) ukážem, ako sieťka #premiumcare pracuje.  Stručne, takto:

        A hoci to môže znieť až príliš veľa chvály pre #pampers, neváhajte si podobnú porovnávačku spraviť aj vy doma 😉 A smelo sa o ňu podeľte aj tu v skupinke: https://www.modrykonik.sk/group/10261/ 🙂 ️ Budem sa tešiť!

    Radka

    Ahojte 🌷🌷🌷
    Aby to nebolo len tak, moje testovanie s #pampers bolo pod dohľadom a malo svoj osobný testovací dozor. 👍😊
    Ak Vás zaujíma aký veľký rozdiel býva vo vnútri plienok, kuk sem: https://www.modrykonik.sk/group/10261/detail/ 👏 🌷

    #test #absorpcia