Nieje lepsi pocit, ako ist za svojim cielom a dosiahnut ho 😋 #fit #chudnem #cvicim

    Ďakujem profi kuchárovi Ľuboš Mego za praktickú recenziu a porovnanie chutí. Ak by ste chceli niekto takto detailne a kriticky porovnať maslá a produkty, tak rád z vás vyberiem.
    Recenzia:
    Mandelmus (Rapunzel), certifikát bio, Nemecko, 250g
    Cena na kg: 37,00 Eur
    Obstaranie: kúpa v predajni Slnečnica v Bratislave.
    Solídne mandľové maslo, príjemne krémové, s veľmi výrazným pražením, ktoré je jeho najslabšou stránkou.
    Domáce mandľové maslo, mandle s certifikátom bio
    Cena na kg: cca 28,00 Eur
    Výroba: nelúpané mandle boli na 6 hodín namočené, 4 hodiny sušené v sušičke, pražené na 120°C 30 minút a sekané v kuchynskom robote do želanej konzistencie (s prídavkom soli cca 1% hmotnosti mandlí).
    Výborné domáce mandľové maslo s časovo náročnou výrobou a s použitím nevhodných domácich kuchynských prístrojov.
    Mandľové maslo (Power), mandle s bio certifikátom, Slovensko 400g
    Cena na kg: 37,25 Eur
    Obstaranie: kúpa v Slnečnica obchod v Bratislave.
    Jemné praženie s výborným „pocitom“ na jazyku a malým množstvom soli, ktoré zvýrazní skvelú chuť mandlí.
    Verdikt:
    Ak dokážete šetrne pristupovať k hodnotným prírodným zdrojom, akými sú surové mandle s bio certifikátom, a máte hodiny času navyše, vyrobte si svoje mandľové maslo. Ak nie, odporúčam ho kúpiť od Powerlogy, pretože toto mandľové maslo je zatiaľ najlepšie, aké som ochutnal. Viem, že mojej manželke sa vždy zavďačím, ak jej ho darujem namiesto akejkoľvek bonboniéry.
    Ľuboš Mego

    #recenzia #orechovemaslo #mandlovemaslo #zaujimavost #zdraverecepty #zdravesladkosti #maslo #kuchar #porovnanie #chudnem

    tretí #darcek - Edukatívny a zážitkový kurz varenia, kde sa aj super najete

    Osobne som tento rok zažil niekoľko kurzov a naozaj mám z toho super pocit. Nie len že sme sa mali na kurze s ľudmi čas lepšie spoznať, ale veľa sme aj podebatovali o výžive, jedle, surovinách a zdravom varení. Mňa totiž klasika a dookola tie isté recepty v domácej kuchyni nebavia a tak stále rád hľadám inovácie a inšpirujem sa svetovými kuchyňami. Preto ak máte niekoho, čo rád varí, alebo ho baví jedlo, tak určite ako zážitok odporúčam kurz varenia v Chefparade. Či už prídete ku mne alebo na steaky, či Indiu to nechám na vás… Dôležitá myšlienka je, aby ste si to užili a priniesli domov nové recepty i know-how ako ich zvládnuť.
    #kurzvarenia #darceknavianoce #vianoce #zdraverecept #raw #paleo #vegan #chudnem #mamka #tipynadarcek

    môj druhý tip - Nordic Foodie: Zdravé snacky pre deti

    Tak ako každý rodič, tak od kedy sa nám narodila dcéra, tak sme sa presne dostali do štádia, kedy riešime detskú výživu. Osobne ma vie celkom vytočiť, keď vidím dieťa s bielym rožkom v ústach, alebo ako do seba tlačí rôzne chrumky. Na druhej strane, treba mať niečo pre to, aby sa s tým mohlo hrať a občas aj ukľudniť. Takto som sa spoznal zo zakladateľkami Nordic Foodie snackov, ktoré môžem odporúčať ako super mikulášsky darček pre vaše deti.

    Kde by som to kúpil? http://www.nordicfoodie.sk/en/

    my sme už mali aj na mikuláša

    #darcek #predeti #podstromcek #zdraverecepty #chudnem #zdravesladkosti #darcek #vianoce

    Dávam Vám môj 1. jednoduchý tip, čo pod stromček ako darček. Krátke šikovné recepty a zdravo, ktoré jednoducho fungujú a chutia. Sám som im vyskúšal.
    Moja manželína už mala predčasné vianoce a knihu dostala na mikuláša 🙂)))
    http://www.fitnamotavka.sk/zdrave-rychlovky/#a_...

    #darcek #kniha #podstromcek #zdraverecepty #chudnem #zdravakucharka #darcek #vianoce

    Treba okrem jedla aj doplnok?

    Opäť záleží na vašich cieľoch, čase na jedlo, zdrojoch a podobne. Tu vám len môžem dať inšpiráciu – aký problém riešim ja, prečo sa podľa mňa oplatí investovať do vybraných doplnkov.

    Moje 3 dôvody prečo áno:

    vybrané kvalitné proteínové doplnky majú seriózny výživový profil (aminokyseliny, BCAA, kolagén a podobne)
    vybrané kvalitné proteínové doplnky pripravíte ľahko – riešia hlad a vstrebateľnosť/trávenie a viete ich dobre optimalizovať
    vybrané kvalitné proteínové doplnky mi prispievajú k väčšej sile, lepšej regenerácii, ale aj ostrej mysli (kreatín, kolagén, aminokyseliny a podobne majú zmysel nie len pre svaly, ale aj pre mozog)

    #protein #kolagen #maso #mlieko #bielkoviny #vyziva #predeti #vajcia #mandle #orechy #chudnem #zijemzdravo #chudnem #doplnky #strava #obed #vecera

    AKO SI EFEKTÍVNE VYBRAŤ KVALITNÝ PROTEÍN NA KAŽDÝ DEŇ?
    Jeden z najväčších problémov vo výžive? Adekvátna dávka kvalitného proteínu. V správnej kombinácii a správnom čase…

    Tí, ktorí ste začali riešiť zdravé stravovanie dobre viete, že nie je mäso ako mäso, káva ako káva. V podstate, alfou a omegou dobrej výživy je kvalita potravín. Takto by som obrátil pozornosť z nikam nevediacich bojov medzi vegetariánmi a mäsožravcami skôr k riešeniu konkrétneho problému, ktorý sa týka všetkých. Koľko proteínu, aký proteín a ako často!

    Zahoďme ezoterické, „greenpeace“ a rôzne podobné vegánske, či fitness predsudky a poďme sa pozrieť na dlhodobo overený interval adekvátneho množstva proteínu a viacero možností kvalitných zdrojov. Keď sa však povie kvalita, tak ju treba definovať! Z môjho pohľadu to riešim komplexne:

    zdroj proteínu (čistota, bez hormónov, bez napichania atď.)
    biologickú hodnotu (aminokyseliny, vitamíny, minerály)
    spracovanie (opäť množstvo konzervačných látok, prídavkov a podobne)
    vstrebateľnosť a využiteľnosť (možné intolerancie, alergie, zažívacie potiaže)
    finálna konzumácia (varenie, pečenie, správne kombinácie, mixovanie)
    Komplikované? Možno na prvý pohľad áno! V realite a praxi stačí, ak vyberiete napríklad kvalitnú divinu, či lososa, nepečiete to do čierna a neskonzumujete s chlebom, cestovinami, či nevhodnými škrobmi.

    #protein #kolagen #maso #mlieko #bielkoviny #vyziva #predeti #vajcia #mandle #orechy #chudnem #zijemzdravo

    Aké sú rozdiely v stravovaní pred a po gravidite? ❤

    Chcete se mnou strávit dva dny? Za kratší dobu to nedokážu vysvětlit! pregnant-over-40Žena není muž. Rodí děti, má mateřské pudy. První podmínkou je být v optimálním nutričním stavu a hmotnosti už před početím.

    Následuje éra gravidity – 9 měsíců není málo času. Hlavně je to dost času na to přibrat místo ideálních 10-12 kg celých 30! A je malér.

    Prý má gravidní žena různé chutě, kterým se nemá bránit. No, do jisté míry ano – to proto, že organismus je chytrý – ví, co potřebuje. Když bude mít žena při početí podváhu, přibere i 25 kilo. Logicky. Jde o život dítěte = o jeho dostatečnou výživu. Když ta žena bude držet dietu dokonce i v graviditě, koleduje si o malér – jak pro sebe, tak trochu méně pro dítě. To si z jejího organismu „vytáhne“ co potřebuje – pokud to tam ovšem ještě je.

    Dítě se narodí O.K., ale matka je devastovaná – a jak má potom kojit? A ta horší situace? Dnes kojení nutnou podmínkou. V podstatě bohužel. A to mnoho žen zneužívá. Jedním důvodem je emancipace. Druhým nepochopení ze strany matky. Jde o její psychické nastavení.

    čítaj viac na https://www.dusanplichta.com/blog/rndr-petr-for...
    #tipy #triky #doktor #rady #recepty #chudnutie #chudnem #zeny #gradivita

    Kde vidíte najväčšie rozdiely vo výžive muža a ženy? 🍒 🥕

    To by mělo být jasné jako rozdíl medzi Venuší a Marsem! Rozdílné hormony (naštěstí), rozdílná mentalita (naneštěstí?). Žena není muž ani u prostřeného stolu – je název mé knihy.

    Ale už je to „dávno“ – přesto se na tom nic nezměnilo. Běda ženě, která se stravuje jako její muž. Úsměvné je, že to platí i naopak. Obrovské množství informací a hlavně tlak stoupenců alternativní výživy a autorů desítek „diet“ způsobil, že se ženy aktivují a podléhají „výživovým guru“.

    Tí tvrdí například že: je nutné být veganem nebo vitariánem, protože… a tak se z žen stávají veganky nebo vitariánky a nutí do toho i svoje partnery. Úsměvná (protože reálná a tudíž tragikomická) je knížka Michala Vieweigha „Biomanželka“. Současní muži jsou „empatičtí“ k rodinnému životu a v důsledku toho se mnozí z nich stávají trubci.

    viac čítajte: https://www.dusanplichta.com/blog/rndr-petr-for...

    #tipy #triky #doktor #rady #recepty #chudnutie #chudnem #zeny

    Chudnúť a zlepšovať metabolizmus, nemusí byť žiadna "rocket science." Stači len natrénovať pravidelné vystupovanie z konfortnej zóny a vytvoriť si pár efektívnych návykov.
    Ja mám také Top 3, čo mi fungujú.
    1. Ráno, často len káva s maslom a MCT ...aplikácia pohodového čiastočného hladovania a posilňovanie metabolickej flexibility
    2. Plávanie 2-3 krát do týŽdna, ideálne jazerá a studená voda
    (Na Obrázk moja oslava 1 jesenného dňa kedy som si večer vychutnal chladnejšie vody Draždiak jazera.
    3. HIIT a vysokointenzívny tréning 2 krát do týždna! Stači 20-30 minút sa riadne rozbiť.
    Oki potom samozreme netlačim zbytočne škroby a sladkosti, ale tak to už snáď vieme...
    Vaše top návyky, čo vám fungujú?
    Otázky s ktorými môžem pomôcť, poradiť?
    #eatsmart #feelgreat #smartcarbs #sport #chudnem #plavat #hiit