#chut_regionu Milé gazdinky, kuchárky ..v našom regione sa ako tradícia na veľkonočné sviatky pečie veľkonočná plnka..robievala ju moja babka, prababka ,mamka, pečie ju aj moja dcérka, takže je známa už aj na západe Slovenska..🙂 odporúčam ju vyskúšať nie iba na sviatky, ale aj počas roka, pretože sa hodí k prívarkom ...na jej prípravu potrebujeme : mleté bravčové mäso , rožky ( nemusia byť staršie ) , vajíčka ,soľ, korenie, cesnak, cibuľa, vegeta, petržlenová vňať , polohrúba múka, trochu prášok do pečiva ..Postup : na menšich dierkam pomleté mäso okorenime , osolime , pridáme roztlačený cesnak, pomletú cibuľu...bielka oddelíme od žltkov ..rožky nakrájame na malé kocky ( pred krájanim ich vložím do mrazáku, lepšie sa krájajú a môžu byť čerstvé ) žltka vyšľaháme a namočíme do nich rožky...zmiešame rožky a žltka s mäsom..poriadne zapracujeme ...z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame k mäsu ..do polohrúbej múky pridáme prášok do pečiva a striedavo pridávame so snehom...pekáč vymastime masťou a masu ukladáme do pekáča na husto k sebe, aby neboli medzery ..pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinku..pred dopečením podlejeme studenou vodou, aby sa nám plnka neprilepila ..keď ju vyskúšate, určite si ju budete pochvaľovať..prikladám foto , je to veľký pekáč , robím stále z dvoch dávok.. neoddeliteľnou súčasťou sú domáce klobásky, šovdra , teda šunka a hrudka 🙂 "Dobrú chuť " 🙂

    (2 fotky)

    A máme tu piatok #chut_regionu
    Gazdinky, kuchárky aj ich maminky každý piatok budeme zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Piatok zistíme a do budúcej stredy si jedlo aj uvaríme. Poďte so mnou hľadať poklady slovenskej kuchyne ale i tradičné recepty, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné, prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Skúsime na to prísť ,vysvetliť a možno aj navariť. Ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšie slovíčko o ktorom bude reč a varenie. Včera ako štvrtá výherkyňa vybrala ,,veľkonočnú polninu – veľkonočnú plnku ˇ. Pre mňa úplne niečo nové ale na východe ako som sa dozvedela ,že to pozná každý, uvidíme, teším sa 🙂 . Každý kto napíše do komentára Váš názov,ako ju máte najradšej , región alebo oblasť, a ak vieš aj prečo sa tak volá,, nie je podmienka“ dostaneš ❤ Od dneska môžete začať variť váš tradičný recept na veľkonočnú plnku , jednoducho tú Vašu po Vašom, do stredy môžeš pridať fotku a recept do svojho blogu označ #chut_regionu Štvrtok vyhlásim výhercu/ výherkyňu . Prvé miesto 20 srdiečok, druhé miesto 15 srdiečok, tretie miesto 10 srdiečok, myslím že si ich zaslúži každá🙂

    #chut_regionu Dneska bude viac výherkyň ,zapojilo sa málo kočiek a tak som sa rozhodla ich aj odmeniť všetky🙂
    1 miesto , týždeň je @agina2 letí 20 srdiečok a hneď za ňou máme dve rovnaké miesta @jankamin a luciana896 posielam 15 srdiečok a tretie @s_i_s_a a lokalistin patrí vám po 10 srdiečok posielam , pravidlá súťaže sú, že ten, kto vyhrá jej nick, udáva tradične jedlo o ktorom bude reč. Kočky letí veľká gratulácia v podobe srdiečok, držím palce do budúca. Teším sa na zajtra a na nové jedlo ktoré sa považuje za dedičstvo kuchyne starých mám.

    (5 fotiek)

    #chut_regionu vyhraj balík srdiečok

    #chut_regionu Silvestrovska kapustnica

    (3 fotky)

    A máme tu piatok a pravideľnú #chut_regionu Gazdinky, kuchárky aj ich maminky každý piatok budeme zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Piatok zistíme a do budúcej stredy si jedlo aj uvaríme. Poďte so mnou hľadať poklady slovenskej kuchyne ale i tradičné recepty, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné, prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Skúsime na to prísť ,vysvetliť a možno aj navariť. Ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšie slovíčko o ktorom bude reč a varenie. Včera ako tretia výherkyňa vybrala ,,kapustnicu ˇˇ. Mne pripomína vianoce ale dobrá kapustnica ,nikdy nie je zlá🙂 . Každý kto napíše do komentára Váš názov,ako ju máte najradšej , región alebo oblasť, a ak vieš aj prečo sa tak volá,, nie je podmienka“ dostaneš ❤ Od dneska môžete začať variť váš tradičný recept na kapustnicu, jednoducho tú Vašu po Vašom emoticon do stredy môžeš pridať fotku a recept do svojho blogu označ #chut_regionu Štvrtok vyhlásim výhercu/ výherkyňu . Prvé miesto 20 srdiečok, druhé miesto 15 srdiečok, tretie miesto 10 srdiečok,myslím že si ich zaslúži každá emoticon #srdiecko

    #chut_regionu Tradičnú vianočnú kapustnicu, alebo iba kapustnicu varíme v našej rodine viackrát do roka, lebo sa jej nevieme ojesť 🙂
    recept : Na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäsko, najlepšie je z krkovičky..pridáme korenie čierne, soľ, červenú papriku a na menšie kúsky posekané udené bravčové rebierka.. zalejeme vriacou vodou..keď mäsko na rebierkách odchádza od kosti ( vyberieme rebierka a odkostíme ich ) vložíme naspäť do hrnca a pridáme kvalitnú údenú klobásu , sušené huby ..zalejeme šťavou z kapusty, mi jej hovoríme "juška "a pridáme kyslú kapustu ...nakoniec pridáme oplachnuté jačmenné krúpy ..keď je všetko uvarené, odstavíme kapustnicu nech sa všetké chute spoja ..dôležitý je postup..dobrú chuť🙂

    A máme tu piatok a pravideľnú #chut_regionu Gazdinky, kuchárky aj ich maminky každý piatok budeme zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Piatok zistíme a do budúcej stredy si jedlo aj uvaríme. Poďte so mnou hľadať poklady slovenskej kuchyne ale i tradičné recepty, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné, prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Skúsime na to prísť ,vysvetliť a možno aj navariť. Ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšie slovíčko o ktorom bude reč a varenie. Včera ako tretia výherkyňa vybrala ,,kapustnicu ˇˇ. Mne pripomína vianoce ale dobrá kapustnica ,nikdy nie je zlá🙂. Každý kto napíše do komentára Váš názov,ako ju máte najradšej , región alebo oblasť, a ak vieš aj prečo sa tak volá,, nie je podmienka“ dostaneš ❤ Od dneska môžete začať variť váš tradičný recept na kapustnicu, jednoducho tú Vašu po Vašom emoticon do stredy môžeš pridať fotku a recept do svojho blogu označ #chut_regionu Štvrtok vyhlásim výhercu/ výherkyňu . Prvé miesto 20 srdiečok, druhé miesto 15 srdiečok, tretie miesto 10 srdiečok,myslím že si ich zaslúži každá 🙂 #srdiecko

    Chuť regionov na Mk,
    máme vyhlásenie #chut_regionu 🙂 Výherkyňa tento týždeň je @s_i_s_a letí 10 srdiečok a hneď za ňou @myrca_m posielam 6 srdiečok , pravidlá súťaže sú, že ten, kto vyhrá jej nick, udáva tradične jedlo o ktorom bude reč. Kočky letí veľká gratulácia v podobe srdiečok, ďakujem všetkým ktoré sa pridali a držím palce do budúca. Teším sa na zajtra a na nové jedlo ktoré sa považuje za dedičstvo kuchyne starých mám.

    (2 fotky)

    #chut_regionu šúľance bez šúlania

    (3 fotky)

    #chut_regionu u nás obľúbené šúlance bez šúlania je na to majster, môj chlap 🙂 deti so strúhánkou na masle, veľkí makové 🙂 a názov u nás BB len šúlance🙂
    https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/zi...

    A máme tu piatok a pravideľnú #chut_regionu. Gazdinky, kuchárky aj ich maminky každý piatok budeme zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Piatok zistíme a do budúcej stredy si jedlo aj uvaríme. Poďte so mnou hľadať poklady slovenskej kuchyne ale i tradičné recepty, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné, prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Skúsime na to prísť ,vysvetliť a možno aj navariť. Ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšie slovíčko o ktorom bude reč a varenie. Včera ako tretia výherkyňa vybrala ,,šúľanceˇˇ. Kto by ich nemal rád . Každý kto napíše do komentára Váš názov, región alebo oblasť, a ak vieš aj prečo sa tak volá,, nie je podmienka“ dostaneš ❤ Od dneska môžete začať variť váš tradičný recept na šúlance a nemusia byť len makové ,jednoducho tie vaše po Vašom 🙂 do stredy môžeš pridať fotku a recept do svojho blogu označ #chut_regionu Štvrtok vyhlásim výhercu/ výherkyňu . Prvé miesto 10 srdiečok, druhé miesto 6 srdiečok, tretie miesto 3 srdiečka. Verím že prídeme na slová, názvy jedál, ktoré bežne jedávame ale nepoznáme a hlavne spoznáme chuť a nové recepty z regiónov. #srdiecko

    Chuť regionov na Mk,
    máme tu tretie vyhlásenie #chut_regionu, pekne sa rozbiehame 🙂 Výherkyňa tento týždeň je @myrepose pravidlá súťaže sú, že ten, kto vyhrá jej nick, udáva tradične jedlo o ktorom bude reč a varenie teším sa aké slovíčko vymyslíš 2. miesto @katy1111 a 3. miesto @myrca_m
    Kočky letí veľká gratulácia v podobe srdiečok, ďakujem všetkým ktoré sa pridali a držím palce do budúca 🙂 Teším sa na zajtra a na nové jedlo ktoré sa považuje za dedičstvo kuchyne starých mám🙂

    (3 fotky)

    až teraz pri tomto recepte sme si obľúbili, špenátové halušky s nivou a pórom ,viac než výborné
    #chut_regionu

    #chut_regionu pravidelná súťaž na MK oprášime dedičstvo kuchyne starých mám.
    bryndzové halušky so slaninkou milujem ale aj kapustové sú pre mňa mňam🙂

    #chut_regionu keď už píšeme a ideme variť halušky dávam do pozornosti 21. Majstrovstvá sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek
    Podujatie sa uskutoční 1. augusta 2015 od 9.00 hodiny v Mýte pod Ďumbierom

    (2 fotky)

    A máme tu piatok a pravideľnú #chut_regionu. Gazdinky, kuchárky aj ich maminky každý piatok budeme zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Piatok zistíme a do budúcej stredy si jedlo aj uvaríme. Poďte so mnou hľadať poklady slovenskej kuchyne ale i tradičné recepty, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné, prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Skúsime na to prísť ,vysvetliť a možno aj navariť. Ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšie slovíčko o ktorom bude reč a varenie. Včera ako druhá výherkyňa vybrala jej veľmi obľúbené pravé slovenské jedlo ,,Bryndzové halušky““. Kto by ich nemal rád 🙂 . Každý kto napíše do komentára Váš názov, región alebo oblasť, a ak vieš aj prečo sa tak volá,, nie je podmienka“ dostaneš ❤ Od dneska môžete začať variť váš tradičný recept halušky a nemusia byť len bryndzové jednoducho tie vaše po Vašom 🙂 do stredy môžeš pridať fotku a recept do svojho blogu označ #chut_regionu Štvrtok vyhlásim výhercu/ výherkyňu . Prvé miesto 10 srdiečok, druhé miesto 6 srdiečok, tretie miesto 3 srdiečka. Verím že prídeme na slová, názvy jedál, ktoré bežne jedávame ale nepoznáme a hlavne spoznáme chuť a nové recepty z regiónov. #srdiecko

    Chuť regionov na Mk
    #chut_regionu a máme tu druhé vyhlásenie, verím že časom si nájde viac fanúšikov Výherkyňa je @katy1111 a pravidlá súťaže sú, že ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšie slovíčko o ktorom bude reč a varenie teším sa aké slovíčko vymyslíš 2. miesto @luludi 3. miesto @janula7250 Kočky letí veĺká gratulka, ďakujem všetkým ktoré sa pridali a držím palce do budúca 🙂 Teším sa na zajtra a na nové slovíčko🙂

    (3 fotky)

    Cuketovo ,zemiakovo ,syrové placky a ešte zamiešaná slaninka🙂

    raz som robila aj takto po našom haruľu s kyslou kapustou #chut_regionov a veľmi nám chutila

    #chut_regionu na MK Zemiakové placky, haruľa, zemiaková baba Všetky tri názvy v nadpise sa bežne používajú. Tiež myslím, že bez zemiakových placiek sa nemôže zaobísť asi žiaden Slovák . Ešte dva dni a môžeš vyhrať 🙂

    (2 fotky)

    #chut_regionu na MK
    Zemiakové placky, haruľa, zemiaková baba
    Všetky tri názvy v nadpise sa bežne používajú. Tiež myslím, že bez zemiakových placiek sa nemôže zaobísť asi žiaden Slovák .
    Ešte tri dni a môžeš vyhrať 🙂